Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Vjerā pamet Ņujorku, lai kļūtu par "Nice" galveno treneri

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vjerā pamet Ņujorku, lai kļūtu par "Nice" galveno treneri
Patriks Vjerā
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Leģendārais pussargs Patriks Vjerā atkāpies no "New York City" galvenā trenera amata un kļuvis par Francijas spēcīgākās līgas kluba "Nice" stūrmani.

"Gribētu pateikties "New York City" par doto iespēju trenēt šo lielisko komandu. Ņujorkas pamešana bija ļoti grūts lēmums man un manai ģimenei, lēmums, kas nenāca viegli," paziņojumā teica Vjerā. "Jau kopš pirmajiem soļiem visi klubā ticēja man un palīdzēja veikt astoņus gadus garo ceļu – no spēlētāja līdz pirmajai iespējai trenēt galveno komandu."

Vjerā pie Ņujorkas kluba stūres stājās 2016. gadā, komandai aizvadot otro sezonu kopš dibināšanas. Abās sezonās ar francūzi pie stūres vienība finišējusi Austrumu konferences otrajā pozīcijā, tomēr abos piegājienos zaudēts izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā. Brīdī, kad Vjerā pamet MLS spēlējošo komandu, tā atkal ir otrā austrumos, par diviem punktiem atpaliekot no Atlantas "United". Komandas lielākā zvaigzne ir spāņu uzbrucējs Davids Vilja.

Aizvadītajā sezonā "Nice" ierindojās astotajā vietā Francijas čempionātā. Tiek prognozēts, ka komanda paliks bez uzbrucēja Mario Balotelli, kurš izcēlās ar 18 gūtajiem vārtiem – interesi par viņa pakalpojumiem izrāda "Marseille".

Spēlētāja karjerā Vjerā labākos gadus pavadīja Londonas "Arsenal" rindās, trīs reizes kļūstot par Anglijas Premjerlīgas čempionu un tolaik ar Francijas izlasi uzvarot gan pasaules, gan Eiropas čempionātos. Tomēr punktu karjerai viņš pielika "Manchester City" kreklā, un "City" īpašniekiem pieder arī "New York City", kas palīdzēja Vjerā nonākt Amerikā.

Izmantotie resursi:
Patrick Vieira leaves NYCFC ahead of move to...