Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Trīs Skotijas līgas piekrīt izbeigt sezonu, vienas divīzijas liktenis viena kluba rokās

Agris Suveizda

Trīs Skotijas līgas piekrīt izbeigt sezonu, vienas divīzijas liktenis viena kluba rokās
Glāzgovas "Celtic" uzbrucējs Lī Grifitss. Foto: PA/Scanpix

Skotijas Profesionālā futbola līga izplatījusi paziņojumu, kurā vēsta, ka trīs no četrām spēcīgākajām divīzijām ir atbalstījušas piedāvāto rezolūciju, bet vienā divīzijā – Skotijas otrajā spēcīgākajā līgā – vēl trūkst vienas balsis "par" un nobalsojis nav tieši viens klubs.

Skotijas futbola vadība klubiem piedāvā izbeigt sezonu un vietas, titulus, medaļas un izkritušās komandas noteikt pēc vidējā punktu skaita. Premjerlīgā "par" vajadzēja deviņas balsis no divpadsmit, un pašreizējais balsojums ir 10-1. Tādējādi neatkarīgi no balsi vēl neiesniegušā kluba lēmuma rezolūcija ir apstiprināta. Līdzīgi ir arī "League 1" un "League 2" jeb trešās un ceturtās spēcīgākās līgas gadījumā – šīm divām līgām bija jābalso kopīgi, apstiprināšanai vajadzēja 15 no 20 balsīm, un pašreizējais rezultāts ir 16-3.

Viens klubs vēl nav nobalsojis Skotijas otrajā spēcīgākajā līgā jeb Championship, taču, atšķirībā no pārējām divīzijām, šai balsij būs izšķirošs raksturs. No desmit klubiem vajadzīgas astoņas balsis par, un pašreizējais rezultāts ir 7-2. Kā kļuvis zināms BBC, nenobalsojušais klubs ir trešajā vietā esošais "Dundee", kas savā mājaslapā kritizēja piedāvāto rezolūciju, uzskatot, ka pārāk liels uzsvars likts uz sportisko pusi, nenokārtojot finanšu jautājumus. Piedāvāto rezolūciju iepriekš kritizēja arī Glāzgovas "Rangers", "Hearts" un "Partick Thistle".

Ja šajās četrās līgās dažādais spēļu skaits komandām lielākoties neietekmē pašreizējās pozīcijas, tomēr ir arī viena pozīcija, kurā sezonas priekšlaicīga izbeigšana būtu ļoti nozīmīga. Runa ir tieši par Championship, kur pēdējā vietā atrodas jau pieminētais "Partick Thistle", kas par diviem punktiem atpaliek no devītās vietas, kas dotu iespēju aizvadīt pārspēles, taču klubam ir viena spēle rezervē – tādējādi, uzvarot atliktajā spēlē, "Partick Thistle" pakāptos uz pārspēļu zonu. Ja līgas tiks oficiāli izbeigtas, par čempionēm kļūs Glāzgovas "Celtic" (Premjerlīga), Dandī "United" (Čempionāts), "Raith Rovers" (1. līga) un "Cove Rangers" (2. līga).

Sašutumu izpelnījies Skotijas Profesionālās līgas lēmums jau tagad publicēt pašreizējos balsojuma rezultātus, nesagaidot aizkavētās trīs balsis un tādējādi, iespējams, apzināti izdarot publisku spiedienu uz "Dundee". Jāpiebilst, ka rezolūcijas apstiprināšana visdrīzāk nozīmēs zemāko līgu priekšlaicīgu izbeigšanu, taču Premjerlīgas sakarā vēl būs jāgaida līgas valdes oficiāls apstiprinājums, kas varēs sekot tikai tad, kad UEFA būs devusi zaļo gaismu augstāko līgu sezonu izbeigšanai. Pašlaik UEFA stingra nostāja ir sezonas pagaidām neizbeigt, pretējā gadījumā draudot ar nepielaišanu Eirokausiem.

Pandēmijas laikā Skotijā arī pastiprinājušās runas par Premjerlīgas paplašināšanu līdz 14 komandām.

Izmantotie resursi:
https://spfl.co.uk/news/statement-f...
https://www.bbc.com/sport/football/...
https://dundeefc.co.uk/news/club-st...

     [+] [-]

, 2020-04-11 15:59, pirms 4 gadiem
🍀celtic chempioni ☘️