Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

No Ziemas kausa izslēgtā "Šilas" saņem diskvalifikācijas, trenerim uz diviem gadiem

Agris Suveizda

No Ziemas kausa izslēgtā "Šilas" saņem diskvalifikācijas, trenerim uz diviem gadiem
Gedimins Jarmalavičs
Foto: LFF.lt

Lietuvas Futbola federācija savā mājaslapā paziņoja, ka pieciem "Šilas" spēlētājiem un komandas galvenajam trenerim piespriestas diskvalifikācijas par manipulēšanu ar mača rezultātu Ziemas kausa cīņā pret "Mettu"/LU (1:3).

Pirmajās 64 minūtēs "Skonto" hallē vārti netika gūti, taču nākamajās 12 rīdzinieki guva trīs vārtus pēc kārtas – izcēlās Rendijs Šibass, Adamu Abdullāhi un Gatis Kalniņš. 80. minūtē goda vārtus viesiem guva kādreizējais Liepājas "Metalurga" uzbrucējs Ričards Beņušis.

Lai arī izmeklēšana vēl ritēja un nekādi spriedumi nebija paziņoti, "Šilas" 24. februārī neilgi pirms sezonas sākuma paziņoja par izstāšanos no augstākās līgas, tajā tā arī nedebitējot. 1. līgas čempione šādu lēmumu pamatoja ar sponsoru zaudēšanu, kuri aizgāja šā skandāla dēļ.

Kamēr kluba direktors Audrjus Raškausks sarunā ar Futbolo.TV teica, ka no mušas ir izpūsts zilonis un ka skandālu radījuši pasūtīti mediju raksti, vakar kluba futbolisti un treneris saņēma diskvalifkācijas. Uz trim mēnešiem diskvalificēti Audrjus Račkus un Andrjus Urbšis, uz pieciem mēnešiem – Vilmants Bagdanavičs, bet no futbolistiem bargākās sankcijas tika Gītim Urbam un Alfredam Skroblam, kuri par līdzīgiem pārkāpumiem sodīti ne pirmo reizi un kuriem nāksies izlaist attiecīgi deviņus un 12 mēnešus.

Savukārt visbargākais sods tika 61 gadu vecajam galvenajam trenerim Gediminam Jarmalavičam, kurš diskvalificēts uz diviem gadiem. Jarmalavičs iepriekš trenēja Klaipēdas "Granitas", bet sodītie futbolisti iepriekš spēlējuši tādās komandās kā "Stumbras", "Sūduva", "Atlantas" un "Kruoja". No spēlētājiem bēdīgi slavenajā Ziemas kausa mačā pamatsastāvā izgāja tikai Račkus un Urbšis, pārējie laukumā devās uz maiņu. Diskvalifikācijas stājās spēkā 6. martā.

Saistītie raksti:
No Ziemas kausa izslēgtā "Šilas" izstājas no Lietuvas čempionāta
"Babītes" spēles izmeklēšana turpinās, "Šilas" izslēgta no Ziemas kausa

Izmantotie resursi:
Skirtos diskvalifikacijos "Šilo" žaidėjams ir...