Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Liels skandāls Krievijā: Kokorins un Mamajevs kopā ar draugiem piekauj divus cilvēkus

Liels skandāls Krievijā: Kokorins un Mamajevs kopā ar draugiem piekauj divus cilvēkus
Aleksandrs Kokorins. Foto: EPA/Scanpix

Sanktpēterburgas "Zenit" svētdien ar 2:1 savā laukumā pārspēja "Krasnodar", bet nākamajā rītā abu komandu spēlētāji Aleksandrs Kokorins un Pavels Mamajevs galvaspilsētā Maskavā iesaistījās pat vairākos kautiņos, vēsta Krievijas mediji.

Pirmais atklātībā nākušais kautiņš. Pirmdienas rītā abi futbolisti ar draugiem ieradās kafejnīcā brokastot. Kā ziņo telegramkanāls Mash, Kokorina un Mamajeva kompānija uzvedās skaļi, un iestādes personāls lūdza viņus ievērot uzvedības normas. Šis lūgums gan netika ņemts vērā, un pēc tam neapmierinātību izrādīja kāds vīrietis, kurš kompānijai izteica aizrādījumu. Tas nepatika spēlētājiem un viņu draugiem, un starp abām pusēm izcēlās konflikts, kurā Kokorins talkā ņēma arī krēslu. Vēlāk izrādījās, ka konfliktā cietis ir Krievijas Rūpniecības un tirdzniecības ministrijas ierēdnis Deniss Paks.

Kautiņa faktu apstiprināja Paka advokāts Genadijs Udunjans: "Kokorins un Mamajevs par manu klientu ņirgājās nacionāla rakstura dēļ. Apvainoja viņa godu un cieņu. Bet, kad Deniss Klimentjevičs izdarīja piezīmi, Kokorins paņēma krēslu un iesita viņam pa galvu. Pēc tam metās virsū arī pārējie – viņu bija aptuveni desmit. Tagad manam klientam ir smadzeņu satricinājums, kreisās rokas sasitums. Mēģināsim panākt, lai šīs lietas pants tiktu pārkvalificēts uz ko smagāku."

Krievijas Iekšlietu ministrijas Maskavas nodaļa paziņoja, ka par kautiņu kafejnīcā ierosināta krimināllieta pēc 116. panta par piekaušanu. Sliktākajā gadījumā, ja tiktu atzīts, ka Kokorins apzināti nodarījis miesas bojājumus Pakam, viņam varētu draudēt pat līdz astoņiem gadiem cietumā. Spēlētāju pārstāvētie klubi "Zenit" un "Krasnodar" no plašiem komentāriem atturējās, nosodīja vardarbību un lietas šķetināšanu atstāja policijas ziņā. Pēcāk medijos parādījās arī minētā kautiņa video, kuru varat redzēt raksta apakšā.

Otrais atklātībā nākušais kautiņš. Tas pats medijs Mash šorīt ziņoja, ka aptuveni divas stundas pirms augstāk minētā incidenta abu spēlētāju kompānija jau izraisīja kautiņu pēc iziešanas no kāda striptīzkluba. Pie kluba esošajā autostāvvietā kompānija ar kājām spārdījusi mašīnas, par ko aizrādījis kāds cilvēks, un nu visa kompānija metusies virsū un spārdījusi viņu. Cietušais nogādāts reanimācijā ar smadzeņu satricinājumu.

Vēlāk kļuva skaidrs, ka piekautais cilvēks ir Pirmā televīzijas kanāla vadītājas Olgas Ušakovas šoferis, kurš viņu gaidījis mašīnā. Un tad autostāvvietā ieradusies futbolistu kompānija, kas aiztikusi arī Ušakovas auto, kurā sēdēja šoferis. Ušakova pavēstīja, ka ir vērsusies policijā. "Dežūrdaļa saņēma iesniegumu no 36 gadus vecas sievietes, kura skaidroja, ka vairākas nezināmas personas sasitušas viņas Mercedes automašīnas stiklu un sabojājušas durvis. Notikuma vietā ieradušies darbinieki noskaidroja, ka vairāki jauni cilvēki nodarījuši miesas bojājumus 33 gadus vecam vīrietim, kurš ar ātro palīdzību tika nogādāts medicīnas iestādē," teikts Iekšlietu ministrijas paziņojumā. Arī šajā incidentā ierosināta krimināllieta pēc 116. panta par piekaušanu.

Pēc otra kautiņa nonākšanas atklātībā Mamajeva klubs "Krasnodar" publicēja jau daudz nopietnāku paziņojumu: "Pirmo reizi esam saskārušies ar tādu situāciju, kad pret mūsu futbolistu ierosināta krimināllieta. Video redzētais ir šokējošs, un tam nevar būt nekādu attaisnojumu. Pirmais, ko varam darīt, ir pieņemt visus iespējamos mērus, kas norādīti līgumā. Piespriedīsim spēlētājam maksimālo sodu un atstādināsim no pirmās komandas treniņiem (diemžēl līgumā iekļautais termiņš nav ilgs). Šobrīd pētām, kā lauzt līgumu ar spēlētāju. Diemžēl līgumi ir sastādīti tādā veidā, ka tie maksimāli aizsargā profesionālus sportistus. Bet mēs darīsim visu, lai to panāktu." Atkārtotu paziņojumu publicēja arī "Zenit", paužot šoku par Kokorina nodarīto un solot viņu sodīt.

Skandāls Monako. Abi spēlētāji skandālā iekļuva arī pirms diviem gadiem, kad pēc neveiksmīgā "Euro 2016" finālturnīrā izpelnījās sabiedrības nosodījumu par uzdzīvošanu Monako naktsklubā. 30 gadus vecais Mamajevs kopš tās reizes izlasē vairs nav spēlējis, bet 27 gadus vecais Kokorins Pasaules kausa finālturnīru izlaida krustenisko saišu plīsuma dēļ. Iepriekšējā sezonā Kokorins Premjerlīgā 22 spēlēs guva desmit vārtus, bet šosezon piedalījies trīs mačos, visos ejot uz maiņu. Ceturtdien Eiropas līgā Kokorins gan guva vienīgos vārtus pret Prāgas "Slavia" (1:0). Mamajevam šosezon desmit spēlēs ir trīs gūti vārti. Mamajevs svētdien Sanktpēterburgā guva komandas vienīgos vārtus, 81. minūtē no 11 metru atzīmes panākot 1:2, bet Kokorins aizvadīja otro puslaiku.

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/football...
https://fckrasnodar.ru/team/news/ob...
https://www.championat.com/football...
https://www.championat.com/football...
https://www.championat.com/football...
https://www.championat.com/football...
https://77.xn--b1aew.xn--p1ai/
https://www.fckrasnodar.ru/team/new...


View this post on Instagram

От лица всего боксерского сообщества резко осуждаю инцидент с избиением наших соотечественников в кафе российскими футболистами. И вызываю печально прославившихся лиц на ринг: посмотрим, как вы будете действовать в честном бою. Выяснять отношения кулаками надо на боксерском ринге, а в обычной жизни - вести себя по-человечески. Не нападая со стульями на граждан нашей многонациональной федерации из-за расистких предубеждений. Надеюсь @russianboxingfederation предоставит нам ринг для этого

A post shared by Казбек Кокоев (@kokoev_kazbek77) on Oct 8, 2018 at 1:22pm PDT


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-10-09 13:03, pirms 6 gadiem
Te vel cits video, kur kautiņš tiek turpināts uz ielas - https://www.rbc.ru/society/09/10/20...
, 2018-10-09 13:08, pirms 6 gadiem
īsta draudzība nerūs arī cietumā, kaut gan drīzāk abi vai 1 kokorins dabūs 2 gadi nosacīti
, 2018-10-09 13:17, pirms 6 gadiem
Tādi idari, jācer ka iesēdinās
, 2018-10-09 13:18, pirms 6 gadiem
Abrams-DabuujuDarbuGaterii rakstīja: Krievijā par šādiem izgājieniem dod cietumsodu

Latvijā vēl atpirktos
Troll harder!
, 2018-10-09 13:19, pirms 6 gadiem
Pilnīgi atsaldeņi... Reāli mīšļi - vismaz pa vienam būtu gājuši virsū tam šoferim. Kā gāja pa vienam, tā uzreiz tas baltajā kapucē atrāvās. Ceru, ka sēdēs pamatīgi un karjera kaput, bet nu visdrīzāk jau tā nebūs.

Bet vislielākais šoks ir par apkārtējiem - pēc video izskatās, ka tur skaidrošanās un ņemšanās bija diezgan ilga, un apkārt daudz mašīnu braukāja, un neviens nejaudāja policiju izsaukt???
, 2018-10-09 13:22, pirms 6 gadiem
Cerams sods būs pēc pilnas programmas. Vienīgais pozitīvais šajā visā ir tas,ka viņi uzbrukuši neīstajam cilvēkam,kuram ir sakari. Te varētu būt normāla atbilde no cietušā. Ja būtu kāds parastais mirstīgais te nekas nebūtu un viņi izkļūtu sveikā cauri. Kādā pālī jābūt,lai tā uzvestos?
, 2018-10-09 13:31, pirms 6 gadiem
Mjā, urālveidīgo Pernaku ikdiena. Manā bērnībā tā bija lielākā atšķirība starp krievu un latviešu bērniem/jauniešiem - krievi sita barā vienu, kamēr latvietis, ja kāvās tad 1 vs 1.
, 2018-10-09 13:33, pirms 6 gadiem
Psc kādi lopi!
, 2018-10-09 13:34, pirms 6 gadiem
Ja būtu uzbrukuši parastam cilvēkam, tad neviens neceltu nekādu brēku par to un prese arī nerakstītu.
, 2018-10-09 13:45, pirms 6 gadiem
Ja top futbolists pēc nelielas pieskaršanās zālājā vāļājas vismaz 7min., cik ilgi viņš vāļātos uz ielas asfalta pēc labā āķa?
, 2018-10-09 13:48, pirms 6 gadiem
Vajadzētu atdot abus tā bārdainā čaļa rīcībā!
Slēpts komentārs: pernambucano
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-10-09 13:50, pirms 6 gadiem
Gluži kā čurkas padarmijā.Visi brūk virsū vienam.
, 2018-10-09 13:52, pirms 6 gadiem
cista *idarasi ka vini to veco apstradaja
, 2018-10-09 13:58, pirms 6 gadiem
izdzimtenu un necilveku valsti ari spartisti it tadi
, 2018-10-09 14:00, pirms 6 gadiem
sochee rakstīja: Tādi idari, jācer ka iesēdinās
tur visa valsts idari..
, 2018-10-09 14:08, pirms 6 gadiem
utainie krieveli ir pasi lielakie mizeji..tikai 10;1 warong..
, 2018-10-09 14:15, pirms 6 gadiem
pernambucano rakstīja: Ko tu zini par manu bērnību, pērtiķveidīgais? Tieši tavi nēģeri ir slaveni ar hiēnveidīgiem uzbrukumiem barā un no aizmugures!
Nu redz, tomēr īlēnu maisā (jeb to, ka esi urāls) nenoslēpsi, ja reiz nevari izprast manis uzrakstītā nianses Nesatraucies. Te tāpat 99% zina, ka esi urāls (nevis krievs normāls), lai arī ko avatarā liec vai kā izliecies. Ja būtu sapratis valodas nianses tad redzētu, ka par tavu bērnību neko nerakstīju. Man vispāŗ tas ir vienalga. Un es salīdzināju krievus un latviešus. Ja tev vajag nēģerus, tad to pats. Man pofig ko un kā viņi dara.
, 2018-10-09 14:27, pirms 6 gadiem
Nāksies maksāt činavniekiem, vai arī sēdēt. Maksāt nāksies daudz un vairākkārt. Un citreiz neaprīt visu treniņprogrammā paredzēto testosteronu uzreiz.
, 2018-10-09 14:47, pirms 6 gadiem
Mamajevs jau arī izskatās pēc kaut kāda zeka. Notetovējies vienā gabalā kā staigājoša tintnīca. Vismaz ķurķē labi iederēsies.
, 2018-10-09 15:10, pirms 6 gadiem
Ai, na nari
, 2018-10-09 15:13, pirms 6 gadiem
Mamajevu būtībā nav par ko, abos video redzams, kā viņš cenšas apvaldīt Kokorinu
, 2018-10-09 15:43, pirms 6 gadiem
Smirdīgie gopņiki. Kā šakāļi un mīzalgalvas, drosme tikai barā uzbrukt nesportiskiem cilvēkiem.
Slēpts komentārs: Real Rebel
, 2018-10-09 16:12, pirms 6 gadiem
sabikas rakstīja: Ja būtu uzbrukuši parastam cilvēkam, tad neviens neceltu nekādu brēku par to un prese arī nerakstītu.
vo vo tieši gribēju rakstīt, čaļiem nepaveicās ar cilvēkiem, kuri stājās pretī
, 2018-10-09 16:14, pirms 6 gadiem
Mamajevs... tas laikam tas fizruka boss, kāds fizruks tādsarī boss
, 2018-10-09 18:21, pirms 6 gadiem
Es kaut ko nesaprotu, te visi bļauj krievs, krievu mentalitāte... Bet nu reāli visi nosoda, tas ir tikai loģiski. Un es ceru, ka dabūs pa pilnu programmu.
Bet pēc Khabiba un Conora cīņas, tās zvērības ko atļāvās Khabibs un viņa komanda visi šausmīgi metās atbalstīt Khabiba izgājienu. Conors pelnījis, par saviem vārdiem jāatbild... utt. Tad kā tur īsti ir, mēs tās zvērības ārpus ringa atbalstām vai nosodām?
, 2018-10-09 18:46, pirms 6 gadiem
sīkie sienāži .. neticami stulbi cilvēki, stulbumam nav tautības, bet tik slaveni un bagāti sportisti dara tādas muļķības publiskā vietā kur skaidrs ka video - šajā gadījumā tautība neizbrīna.. ja Mamajevs vienkārši labs futbolists, tad Kokorins bija pēdējās paaudzes lielākais krievu talants .. aizlaida visu podā.
, 2018-10-09 19:23, pirms 6 gadiem
Sapirkuši to Gucci mīzalas pa vairākiem dauza vienu.
Slēpts komentārs: Очень хороший человек!
, 2018-10-09 21:01, pirms 6 gadiem
lai nospraagst tie krievi
, 2018-10-10 13:17, pirms 6 gadiem
Te prankeri sazvana Zenit prezidentu un Kokorinu - https://www.youtube.com/watch?v=lpV...
, 2018-11-08 15:42, pirms 5 gadiem
Kokorins ir tipisks bidla. 70kg niecība, bet barà jûtas kà érglis 🙂🙂🙂
Lionels Mesi. Foto: Reuters/Scanpix
2

Vārtsargam rupja kļūda, Mesi atgriešanās neglābj no izstāšanās no CONCACAF Čempionu kausa

CONCACAF Čempionu kausā, ko agrāk dēvēja par Čempionu līgu, noskaidroti visi pusfinālisti. Šonakt atbildes spēlēs uzvarēja Meksikas klubi "Pachuca" un "Monterrey", sasniedzot nākamo kārtu.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieka un Dubras vienības savstarpējā cīņā zaudē kārtējos punktus

Lietuvas A līgā futbolā noslēgusies septītās kārtas izspēle, šodien laukumos cīnoties trim latviešu futbolistiem.
Mirklis pēc Roterdamas "Feyenoord" vārtu guvuma. Foto: Pieter Stam de Jonge/EPA/Scanpix

"Feyenoord" ar 6:0 saplosa "Ajax"; Glāzgovas derbijā vārtu birums; "Sporting" tuvojas titulam

Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās lielklubu derbiji Nīderlandes "Eredivisie", Skotijas Premjerlīgā un Portugāles meistarsacīkstēs.