Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Arī Igaunijā atļauj kontakta treniņus, Lietuvā sapņo par skatītājiem tribīnēs

Agris Suveizda

Arī Igaunijā atļauj kontakta treniņus, Lietuvā sapņo par skatītājiem tribīnēs
Igaunijas čempione Tallinas "Flora". Foto: Soccernet.ee

Igaunijas valdība no vakardienas atļāvusi kontakta treniņus neierobežotās grupās komandu sporta veidu augstāko līgu vienībām. Līdz ar to Latvija kļuvusi par pēdējo Baltijas valsti, kurā visu sporta veidu treniņprocesā jāievēro distancēšanās.

Igaunijas valdība nolēmusi mīkstināt sporta treniņprocesa ierobežojumus, komandu sporta veidu augstākajām līgām ļaujot nepakļauties distancēšanās un grupu ierobežošanas līdz desmit cilvēkiem noteikumiem. Kontakta treniņu atļaušana ir vēl viens solis pretī tam, lai varētu atsākt arī sacensības – Igaunijas futbola līga cer atsākt jau maija otrajā pusē, ko atbalstījis arī premjerministrs, taču šis lēmums vēl ir jāpieņem valdības līmenī.

"Augstākās līgas treniņprocesa otrais posms ir sācies," Igaunijas Futbola asociācijas mājaslapā apstiprinājusi ģenerālsekretāre Anne Rei. "Tas nozīmē, ka treniņgrupas vairs nav ierobežotas, ir atļauts kontakts, kā arī bumbas aizskaršana ar rokām un galvu. Tomēr joprojām ir spēkā virkne nosacījumu – piemēram, negatīva Covid-19 pārbaude, temperatūras mērīšana pirms treniņa, objekta telpu neizmantošana, ģērbšanās un mazgāšanās mājās utml." Sieviešu komandām noteikumi gan palikuši līdzšinējie, taču tiek solīts līdz pirmdienai izstrādāt jaunu plānu.

Jau pirms nedēļas kontakta treniņi tika atļauti Lietuvā. Ceturtdien līgas sēdē tika izstrādāts sezonas atsākšanas piedāvājums un nolemts lūgt valdībai ļaut atsākt sezonu. Lietuvas futbola amatpersonas piedāvā sezonu atsākt 23.-24. vai 30.-31. maijā. Ja atļauja tiks saņemta, vēlāk līga līdz 15. jūnijam lūgs valdību atļaut skatītājiem tribīnēs atgriezties 10% apmērā no stadiona ietilpības, bet pēc 15. jūnija lūgs atļauju atgriezties 20% apmērā, nodrošinot skatītāju distancēšanos un vismaz 10 kvadrātmetru plašu teritoriju katram skatītājam. Kamēr Latvijā uzsākt sezonu tā arī nepaguva, gan Lietuvā, gan Igaunijā ir izspēlēta viena kārta.

Latvijā no 12. maija būs atļauts organizēts treniņprocess arī personām bez profesionāliem līgumiem, tādējādi pilnā grupā varēs trenēties arī tie Virslīgas klubi, kuriem visi spēlētāji nav ar atbilstošiem darba līgumiem – piemēram, "Daugavpils" un "Metta". Kontakta treniņi gan nebūs atļauti joprojām. Portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka pilnvērtīgi treniņi varētu tikt atļauti maija otrajā pusē, bet zaļā gaisma sacensībām varētu tikt dota jūnija sākumā. Mājienus par sacensību iespējamu atsākšanu maija un jūnija mijā vēlāk apstiprināja arī Saeimas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš.

Izmantotie resursi:
Premium liigas algavad kontaktsed treeningud -...
https://lff.lt/news/10778/lff-kreip...

  +2 [+] [-]

, 2020-05-09 23:00, pirms 4 gadiem
Steidzies lēnām.
2-3 nedēļas var iegūt mēnešus rudenī.
Kas zin...

  +1 [+] [-]

, 2020-05-09 23:33, pirms 4 gadiem
Sportistiem,bļin, Latvijā vēl smieklīgi ierobežojumi.Piemēram, pie okupācijas falla šodien bez ierobežojumiem (2m, vairāk par 2-25 cilvēkiem grupās)pulcējas visi,kam nav slinkums tur zīmēties. Tā ir Latvijas ārkārtas situācijas interpretācija.
Uz daļu no šeit dzīvojošiem(kuri ir naglijāki) tas neattiecas un iepūt viņiem,izrādās,ka tiesībsargājošajām institūcijām ir jāgaiņā ,piemēram,sportot gribētāji,kad pulcējamies kaut vai āra trenažieros,nerunājot nemaz par futenes spēlēšanu.Kauns!
Slēpts komentārs: cookro

  -4 [+] [-]

, 2020-05-10 06:39, pirms 4 gadiem
Latvija kä jau vienmēr bijusi dalbajobu valsts tapēc jau arī viss notiek daudz, daudz lēnāk

  +1 [+] [-]

, 2020-05-10 12:22, pirms 4 gadiem
cookro rakstīja: Mēs kā vienmēr pēdējie un tad brīnamies kapēc mēs visur grūžam.Un ja jau tagad kad ir silts un mūsu kungi raustās kā puņķi uz drāts ļaut cilvēkiem aktīvi darboties ārā.Saslimt vieglāk ir kabinetos un citās pielpotās un sasmakušās telpās.Nav ko atlikt uz rudeni tad atkal būs auksts un atkal būs gripas,vīrusi.
Mēs esam pēdejie kvalifikācijā. Nu tas tā notiek ne jau pirmo reizi. Ko ne fani maskās. Ja jau kādam ir tā maska, lai iet uz stadionu skatīties futbolu maskās(fani). Futbols vienmēr ir bijis vajadzīgs. Es vienmēr esmu bijis pret TV translācijām.

     [+] [-]

, 2020-05-10 12:24, pirms 4 gadiem
Jauns video par Marinu Paharu! Piesekojam? https://youtu.be/t1fBcmNqDLs

  +1 [+] [-]

, 2020-05-10 12:41, pirms 4 gadiem
NBA God rakstīja: Jauns video par Marinu Paharu! Piesekojam? https://youtu.be/t1fBcmNqDLs
Apmēram aizmirsti, ka kāds no Latvijas iespēs kaut ko tādu atkārtot. Izskatās iespaidīgi. Pat pret Manchesteras United. Pahars gan jau, ka ir labākais Latvijas futbolists. Nebija viņam tik ļoti labas Latvijas futbola izlases, kāda bija Verpakovskim.

     [+] [-]

, 2020-05-10 12:47, pirms 4 gadiem
Pahars tomēr tās medaļas nebija spējīgs ar Saugtgemptonu izcīnīt:
https://www.youtube.com/watch?v=glD...

     [+] [-]

, 2020-05-10 13:36, pirms 4 gadiem
Gan jau vismaz vasaras periodā arī Latvijā augstāko līgu sportistiem ļaus pelnīt savu maizīti un sportot. Ir tāda dīvaina sajūta, ka daudzas no tik ierastajām sporta lietām ir mākslīgi piebremzētas. Un kā jau krīzē, manuprāt, vērtīgākais ir tas, ko varam darīt katrs pats, vai vismaz savas ģimenes lokā. Tā politizētā "palikšana mājās" ir stipri parspīlēta Latvijas situācijas kontekstā.

Ir jānododās sportiskām aktivitātēm vairāk pašiem. Tas ir tā vērts! Par to arī kāds jauns raksts+padalījos arī savā personīgajā sportošanas pieredzē:

Sports, izjokošana un lietas, ko vari paveikt...

     [+] [-]

, 2020-05-10 15:13, pirms 4 gadiem
Kaut kā viņiem, igauņiem, labāk sanāk.

     [+] [-]

, 2020-05-10 15:13, pirms 4 gadiem
NBA God rakstīja: Jauns video par Marinu Paharu! Piesekojam? https://youtu.be/t1fBcmNqDLs
Nav tagad mums tik ļoti laba futbolistā, kāds bija Pahars.

  +2 [+] [-]

, 2020-05-10 15:34, pirms 4 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Mēs esam pēdejie kvalifikācijā. Nu tas tā notiek ne jau pirmo reizi. Ko ne fani maskās. Ja jau kādam ir tā maska, lai iet uz stadionu skatīties futbolu maskās(fani). Futbols vienmēr ir bijis vajadzīgs. Es vienmēr esmu bijis pret TV translācijām.
Ko tev tā maska dos, ja, piemēram slimais tev nejauši pieskarsies, vai apgramstīsiet abi vienu un to pašu vietu beņķiem, margām, durvju rokturus. jeb, kāds stāvēs un berzīs aiz katra garām paejošā rokturus? Pirmais par ko ir jādomā ir nevis, ka atsakt futbolu, bet kā atsākt normālu dzīves veidu ierindas cilvēkiem, darba ziņā. izklaides var nākt pēc tam...

  +1 [+] [-]

, 2020-05-10 15:36, pirms 4 gadiem
marexs rakstīja: Gan jau vismaz vasaras periodā arī Latvijā augstāko līgu sportistiem ļaus pelnīt savu maizīti un sportot. Ir tāda dīvaina sajūta, ka daudzas no tik ierastajām sporta lietām ir mākslīgi piebremzētas. Un kā jau krīzē, manuprāt, vērtīgākais ir tas, ko varam darīt katrs pats, vai vismaz savas ģimenes lokā. Tā politizētā "palikšana mājās" ir stipri parspīlēta Latvijas situācijas kontekstā.

Ir jānododās sportiskām aktivitātēm vairāk pašiem. Tas ir tā vērts! Par to arī kāds jauns raksts+padalījos arī savā personīgajā sportošanas pieredzē:

http://www.manaitautai.lv/lv/visas-kategorijas/pr%C4%81tam/sports/769-dz%C4%ABve-ir-skaista
A, neienāk prātā, ka tā samērā mierīgā situācija ir dēļ tiem ierobežojumiem? Protams, valdība dara ļoti daudz idiotisma šajos laikos, bet aizvert robežas un ierobežot masu pasākumus, kustību veikalā, distanci utt nebija slikti. Tas, ka cilvēki paši to neievēro ir cita lieta. Un nevajag arī aizmirst vel kaut ko - reālie slimo cipari nav nevienam zināmi, jo neviens nezina cik ir izslimojuši covid, ka parastu saaukstēsanos - uz kājām. Jo latvietis pie ārsta ies tikai tad, kad gals klāt..

  +1 [+] [-]

, 2020-05-10 15:43, pirms 4 gadiem
NBA God rakstīja: Jauns video par Marinu Paharu! Piesekojam? https://youtu.be/t1fBcmNqDLs
Video par Paharu ir cool, bet ja publicē to ar c&p komentāros vismaz uzraksti pareizi Pahara vārdu.

     [+] [-]

, 2020-05-10 16:17, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: A, neienāk prātā, ka tā samērā mierīgā situācija ir dēļ tiem ierobežojumiem? Protams, valdība dara ļoti daudz idiotisma šajos laikos, bet aizvert robežas un ierobežot masu pasākumus, kustību veikalā, distanci utt nebija slikti. Tas, ka cilvēki paši to neievēro ir cita lieta. Un nevajag arī aizmirst vel kaut ko - reālie slimo cipari nav nevienam zināmi, jo neviens nezina cik ir izslimojuši covid, ka parastu saaukstēsanos - uz kājām. Jo latvietis pie ārsta ies tikai tad, kad gals klāt..
Visam pievienojos, izņemot "latvietis pie ārsta ies tikai tad, kad gals klāt"...
Tāda ir lielākā daļa sabiedrības, neatkarīgi no tautības. Tas kā papildinājums.

     [+] [-]

, 2020-05-10 17:11, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Video par Paharu ir cool, bet ja publicē to ar c&p komentāros vismaz uzraksti pareizi Pahara vārdu.
Es atvainojos ne paskatījos līdz galam un tā sanāca.

     [+] [-]

, 2020-05-10 22:41, pirms 4 gadiem
cookro rakstīja: Mēs kā vienmēr pēdējie un tad brīnamies kapēc mēs visur grūžam.Un ja jau tagad kad ir silts un mūsu kungi raustās kā puņķi uz drāts ļaut cilvēkiem aktīvi darboties ārā.Saslimt vieglāk ir kabinetos un citās pielpotās un sasmakušās telpās.Nav ko atlikt uz rudeni tad atkal būs auksts un atkal būs gripas,vīrusi.
ārā drīkst iet un darboties