Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Krievu futbolisti Kokorins un Mamajevs par huligānismu notiesāti uz pusotru gadu

Krievu futbolisti Kokorins un Mamajevs par huligānismu notiesāti uz pusotru gadu
Aleksandrs Kokorins. Foto: AFP/Scanpix

LETA--AFP. Pazīstamie Krievijas futbolisti Aleksandrs Kokorins un Pāvels Mamajevs saistībā ar rudenī izraisītajiem kautiņiem trešdien notiesāti uz pusotru gadu.

Abi spēlētāji pagājušā gada oktobra sākumā iesaistījās kautiņos, kā rezultātā cieta divi cilvēki, bet futbolisti 10. oktobrī tika aizturēti un viņiem tika piemērots apcietinājums, kas vairākkārt tika pagarināts. Mamajevam tiesa piesprieda viena gada un piecu mēnešu cietumsodu, kamēr Kokorinam tika viens gads un seši mēneši. Tiesa līdzīgus sodus piešķīra arī diviem citiem apsūdzētajiem, no kuriem viens ir Kokorina brālis.

Futbolisti tika apcietināti pirms septiņiem mēnešiem, un šis laiks tiks noņemts no cietumsoda. Sodu futbolisti izcietīs kolonijā.

Sanktpēterburgas "Zeņit" uzbrucējs Kokorins un "Krasnodar" pussargs Mamajevs 8. oktobra rītā kopā ar draugiem pēc striptīza kluba apmeklējuma sāka spārdīt stāvvietā novietotās automašīnas, par ko saņēma aizrādījumu. Futbolisti piezīmi izteikušo personu izvilka no viņa mašīnas, nogāza zemē un spārdīja kājām, pārsitot galvu.

Tiesa, bravūrīgajai grupai ar vienu incidentu nepietika un pāris stundas vēlāk viņi iesaistījās citā kautiņā. Futbolisti ar draugiem skaļi uzvedās kādā no Maskavas kafejnīcām, saņemdami personāla un apmeklētāju aizrādījumus. Tā rezultātā viņi izraisīja vēl vienu kautiņu, kurā Kokorins ar krēslu pa galvu iesita Denisam Pakam, kurš ir Krievijas Rūpniecības ministrijas ierēdnis. Tāpat kautiņā cieta zinātniskā centra "Nami" ģenerāldirektors Sergejs Gaisins.

Abi futbolisti kritikas krustugunīs nonāca arī 2016. gadā, kad pēc Krievijas izlases bālā snieguma Eiropas čempionātā abi krāšņi uzdzīvoja kādā no Monako naktsklubiem.

27 gadus vecais Kokorins Krievijas izlasē aizvadījis 48 spēles, kurās guvis 12 vārtus, kamēr 30 gadus vecajam Mamajevam valstsvienībā ir 15 mači.


, 2019-05-08 17:44, pirms 5 gadiem
Ļoti labi urļaki nopelnīja neīstam uzbrūkot!
Tādi krievu izlases speletaji..kolhoznieki!
, 2019-05-08 17:51, pirms 5 gadiem
Jap, uz neīsto uzrāvās
, 2019-05-08 18:22, pirms 5 gadiem
Ja tie būtu parastie mirstīgie, kurus atskaldītu, tad viegli ar pāris pakām atpirktos. Vai vienkārši vēl piedaudrētu un būtu ne silts ne auksts. A šeku reku, uzrāvās uz ierēdni
, 2019-05-08 18:58, pirms 5 gadiem
Atsaldētie pļušaki vismaz kaut cik aiz restēm dabūs pasēdēt. Bet diez vai tas kaut ko mainīs. Vienīgi būs grūtāk sportā atgriezties, vismaz tas labi.
, 2019-05-08 19:18, pirms 5 gadiem
Krievi
, 2019-05-08 19:56, pirms 5 gadiem
Uzvedās kā huligāni un saņem pelnītu sodu. To es atbalstu. Vai termiņš ok? Ja tādu pašu līdzīgā situācijā iedotu "parastajam mirstīgajam", tad ok. Bet izskatās, ka šeit rīko paraugprāvu - jo abi urļiki Krievijā jau sen krituši nežēlībā, kā lielas naudas samaitāti (un pamatoti). Elites mīluli Ovečlinu līdzīgā situācijā gan jau slavētu "kārtīgs mužiks" ..
, 2019-05-08 20:09, pirms 5 gadiem
nebūtu pagadījies ierēdnis, kura sencis ir čomos ar putinu...kaut gan kāda tur starpība.. kaut vai čomos ar jebkuru no augšas... ja būtu sadauzīts parasts pilsonis, tad šos, visticamāk, pat nearestētu.
, 2019-05-08 21:39, pirms 5 gadiem
Daniel rakstīja: Uzvedās kā huligāni un saņem pelnītu sodu. To es atbalstu. Vai termiņš ok? Ja tādu pašu līdzīgā situācijā iedotu "parastajam mirstīgajam", tad ok. Bet izskatās, ka šeit rīko paraugprāvu - jo abi urļiki Krievijā jau sen krituši nežēlībā, kā lielas naudas samaitāti (un pamatoti). Elites mīluli Ovečlinu līdzīgā situācijā gan jau slavētu "kārtīgs mužiks" ..
Ovečkins, cik man zināms, neuzvedas kā pilnīgs bidla, tā kā līdzīgas situācijas vispār nebūtu. Kas attiecas uz šiem sūdagabaliem, tad ļoti labi, lai pagarina vēl mazliet - uzvedas kā alu cilvēki, Kakarins esot vēl teicis, ka ja krēsli būtu pieskrūvēti pie grīdas, tad nebūtu ar krēslu sitis pat.
Olivjē Žirū. Foto: IPA/SIPA/Scanpix

Milānas izcilnieks Žirū grasās iet Lorisa pēdās un tuvojas pārejai uz MLS

Francijas futbola izlases uzbrucējs Olivjē Žirū, kurš vasarā kļūs par brīvo aģentu, ir panācis principiālu vienošanos ar MLS klubu "Los Angeles", vēstī žurnālists Fabricio Romāno.
Husrovs Toirovs. Foto: FC Shakhtar
8

"Shakhtar" soda futbolistu par tīkšķi okupantu uzvarai un naudu novirzīs Ukrainas armijai

Titulētais Ukrainas futbola klubs Doneckas "Shakhtar" paziņojis, ka Tadžikistānas uzbrucējs Husrovs Toirovs sodīts vienas mēnešalgas apmērā, jo ielaikojis attēlu par okupantu uzvaru pārbaudes spēlē. Soda nauda tiks novirzīta Ukrainas armijas atbalstam.
"Fenerbahce" spēlētāji pret "Trabzonspor" atbalstītāju. Foto: Zumapress.com/Scanpix
6

"Fenerbahce" spēlētājiem uzbrūk Trabzonas fani, futbolists aizstāvas ar efektīgu sitienu

Daudzējādā ziņā dramatisks svētdienas vakars aizvadīs Turcijas Superlīgā, kur laimīgas uzvaras izrāva abas titula pretendentes Stambulas "Galatasaray" un "Stambulas "Fenerbahce".