Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Traģēdija Brazīlijā: ugunsgrēkā "Flamengo" bāzē iet bojā desmit jaunie futbolisti

Traģēdija Brazīlijā: ugunsgrēkā "Flamengo" bāzē iet bojā desmit jaunie futbolisti
Foto: Reuters / Scanpix

Traģiskas vēstis pienākušas no Dienvidamerikas - Brazīlijas pilsētā Riodežaneiro esošajā pazīstamā futbola kluba "Flamengo" bāzē izcēlies ugunsgrēks, kā rezultātā dzīvību zaudējuši desmit jaunie futbolisti.

"Flamengo" jauniešu akadēmijas treniņcentrā agrā rīta stundā izcēlies ugunsgrēks un tā rezultātā dzīvību zaudējuši desmit jaunie futbolisti vecumā no 14 līdz 17 gadiem, bet vēl trīs cilvēki guvuši savainojumus. Pagaidām nav zināms, kas izraisījis ugunsgrēku.

Treniņcentrā, kas pagājušajā gadā tika būtiski atjaunots, iztērējot vairāk nekā piecus miljonus eiro. Tajā atrodas vairāki futbola treniņu laukumi, ūdens nodarbību parks, trenažieru zāle, medicīniskais centrs, dienesta viesnīca, kā arī neliels stadions jauniešu spēļu aizvadīšanai.

"Flamengo" ir viens no slavenākajiem Brazīlijas futbola klubiem, kur savas prasmes attīstījuši virkne pasaules labāko futbolistu. 2017. gadā tas tika novērtēts 425 miljonu eiro apmērā, esot vērtīgākais klubs valstī, bet kluba ieņēmumi togad sasniedza 163 miljonus eiro.

Izmantotie resursi:
BBC


Olivjē Žirū. Foto: IPA/SIPA/Scanpix

Milānas izcilnieks Žirū grasās iet Lorisa pēdās un tuvojas pārejai uz MLS

Francijas futbola izlases uzbrucējs Olivjē Žirū, kurš vasarā kļūs par brīvo aģentu, ir panācis principiālu vienošanos ar MLS klubu "Los Angeles", vēstī žurnālists Fabricio Romāno.
Husrovs Toirovs. Foto: FC Shakhtar
8

"Shakhtar" soda futbolistu par tīkšķi okupantu uzvarai un naudu novirzīs Ukrainas armijai

Titulētais Ukrainas futbola klubs Doneckas "Shakhtar" paziņojis, ka Tadžikistānas uzbrucējs Husrovs Toirovs sodīts vienas mēnešalgas apmērā, jo ielaikojis attēlu par okupantu uzvaru pārbaudes spēlē. Soda nauda tiks novirzīta Ukrainas armijas atbalstam.
"Fenerbahce" spēlētāji pret "Trabzonspor" atbalstītāju. Foto: Zumapress.com/Scanpix
6

"Fenerbahce" spēlētājiem uzbrūk Trabzonas fani, futbolists aizstāvas ar efektīgu sitienu

Daudzējādā ziņā dramatisks svētdienas vakars aizvadīs Turcijas Superlīgā, kur laimīgas uzvaras izrāva abas titula pretendentes Stambulas "Galatasaray" un "Stambulas "Fenerbahce".