Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Autors: Edgars Pavlovskis

Pepe pēc 12 gadiem atgriežas "Porto", "Barcelona" iegūst talantīgu francūžu aizsargu

Pepe pēc 12 gadiem atgriežas "Porto", "Barcelona" iegūst talantīgu francūžu aizsargu
Pepe. Foto: Reuters/Scanpix

Portugāļu aizsargs Pepe oficiāli pievienojies savam bijušajam klubam "Porto", kamēr "Barcelona" kā brīvo aģentu vasarā iegūs francūžu futbolistu Žanu Klēru Todibo.

Ilgstošais Madrides “Real” futbolists Pepe pametis “Besiktas” klubu un atgriezies Portugāles vienībā “Porto”, kur pēdējo reizi spēlēja pirms 12 gadiem. Centra aizsargs pārtrauca sadarbību Turcijas grandu “Besiktas”, lai palīdzētu klubam ar finansiālajām grūtībām, kā arī pirms došanās prom samaksājis vairākiem kluba personāla darbiniekiem viņu algas, ko “Besiktas” nebija izdarījis.

35 gadus vecais portugālis ar “Porto” noslēdzis nepilnu trīs gadu līgumu līdz 2021. gada vasarai, kad, iespējams, viņš varētu beigt savu futbolista karjeru. Pepe šīs komandas rindās no 2004. gada spēlēja trīs sezonas, kurās paspēja divas reizes virs galvas celt Portugāles līgas trofeju. 2007. gada vasarā viņu par 30 miljoniem iegādājās titulētais Madrides “Real”, un viņš Spānijas galvaspilsētā pavadīja 10 veiksmīgus gadus, uzvarot La Ligu un Čempionu līgu katru pa trīs reizēm. 2017. gada vasarā viņš vairs nebija Madrides kluba plānos, tāpēc nācās doties uz “Besiktas” komandu. Pats Pepe pēc atgriešanās Portugālē sacīja, ka ir ļoti priecīgs, un “Porto” vēl joprojām ir viņam ļoti īpaša komanda.

Par savu pirmo transfēru šogad paziņoja arī Spānijas čempione “Barcelona”, kluba īpašumā iegūstot franču aizsargu Žanu Klēru Todibo, kurš gan līdz sezonas beigām paliks “Toulouse” komandā. 19 gadus vecais futbolists vasarā pievienosies “Barcelona” klubam bez pārejas summas, jo viņa pašreizējais līgums būs beidzies.

Šis jaunais talants Francijas augstākajā līgā debitēja tikai augustā, taču šajā laikā paspējis doties laukumā 10 spēlēs, kurās rādījis pietiekami atzīstamu sniegumu, lai par viņu aktīvi interesētos pasaules labākie klubi. Par spīti spēlēšanai aizsardzības sirdī, francūzis arī paspējis atzīmēties ar pirmajiem vārtiem profesionālajā futbolā, izraujot neizšķirtu pret “Rennes” spēles izskaņā. Viņš Francijas izlasi ir pārstāvējis divos U-20 izlases ciklos.

Savu pāreju no Brazīlijas kluba “Flamengo” uz “Milan” beidzot veicis Luiss Pakveta, par kura pārejas summu, kas bija 45 miljoni eiro, klubi vienojās jau oktobra beigās. Par 21 gadus veco brazīlieti interesi jau ilgstošu laiku izrāda vairāki Eiropas klubi, taču savu pāreju uz šo kontinentu viņš beidzot veicis šoziem. Viens no viņa iegādes mērķiem, kā atzina “Milan” galvenais treneris Dženāro Gatuzo, ir aizvietotot citu pussargu Džiatomo Bonaventuru.

Pakveta jau Itālijā sniedzis preses konferenci, kurā atzinis, ka vienmēr ir vēlējies spēlēt šajā titulētājā klubā, kā arī to, ka vēlās līdzināties savam tautietim, kas aizvadīja izcilas sezonas šajā klubā – Kakā. Viņš piebilda: “Es vienmēr esmu apbrīnojis Rino (Dženāro Gatuzo) gan kā treneri, gan kā spēlētāju. Atceros, kad biju mazs, katru reizi, spēlējot “Playstation”, izvēlējos tieši viņu kā savu spēlētāju.”

Izmantotie avoti:
https://www.fcporto.pt/pt/noticias/
https://www.fcbarcelona.com/en/foot...
https://www.acmilan.com/en/news/int...


, 2019-01-08 20:59, pirms 5 gadiem
Todibo-"jaunais" Varans,veel gan nevar zinaat vai tiks pie speeleeshanas.
Nez vai tas noziimee ka Barca atsakaas no vairaaksoliishanas vasaraa par De Lightu.
, 2019-01-08 21:09, pirms 5 gadiem
"38 gadus vecais portugālis ar “Porto” noslēdzis nepilnu trīs gadu līgumu līdz 2021. gada vasarai"
Autor, Pepem ir 35.
, 2019-01-08 23:28, pirms 5 gadiem
Pag ja vinsh tur speleja laika posma no 2004-2007.tad sanak ka vinsh ar Porto trieunfeja CL(2004)?! Vai tomer,vinsh pievienojas drakoniem tieshi pec CL trieunfa?!?
, 2019-01-08 23:38, pirms 5 gadiem
arka_marcinkevich_980209572096446 rakstīja: Pag ja vinsh tur speleja laika posma no 2004-2007.tad sanak ka vinsh ar Porto trieunfeja CL(2004)?! Vai tomer,vinsh pievienojas drakoniem tieshi pec CL trieunfa?!?
Pēc.
Lionels Mesi. Foto: Reuters/Scanpix
2

Vārtsargam rupja kļūda, Mesi atgriešanās neglābj no izstāšanās no CONCACAF Čempionu kausa

CONCACAF Čempionu kausā, ko agrāk dēvēja par Čempionu līgu, noskaidroti visi pusfinālisti. Šonakt atbildes spēlēs uzvarēja Meksikas klubi "Pachuca" un "Monterrey", sasniedzot nākamo kārtu.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieka un Dubras vienības savstarpējā cīņā zaudē kārtējos punktus

Lietuvas A līgā futbolā noslēgusies septītās kārtas izspēle, šodien laukumos cīnoties trim latviešu futbolistiem.
Mirklis pēc Roterdamas "Feyenoord" vārtu guvuma. Foto: Pieter Stam de Jonge/EPA/Scanpix

"Feyenoord" ar 6:0 saplosa "Ajax"; Glāzgovas derbijā vārtu birums; "Sporting" tuvojas titulam

Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās lielklubu derbiji Nīderlandes "Eredivisie", Skotijas Premjerlīgā un Portugāles meistarsacīkstēs.