Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Ukrainā atskaita 11 jauniešus, kuri par 500-900 eiro sarunājuši spēles

Agris Suveizda

Ukrainā atskaita 11 jauniešus, kuri par 500-900 eiro sarunājuši spēles
Sergejs Rafailovs
Foto: zarya-lugansk.com

Ukrainas futbola klubs Luhanskas "Zarya" paziņojis, ka par spēļu ietekmēšanu no U19 komandas atskaitījis 11 spēlētājus. Iespējamais krāpniecības organizators (starpnieks) klubu pametis pats un šobrīd esot nozudis.

"Visi šie futbolisti tika atskaitīti. Izdarīšu visu, lai viņi neparādītos citā komandā. Daži futbolisti paši izrādīja vēlmi piedalīties spēļu sarunāšanā," Ukrainas mediji citē kluba ģenerāldirektoru Sergeju Rafailovu. "Spēlētāji rakstiski atzinās, ka apzināti piedalījās spēlēs ar fiksētiem rezultātiem. "Es, (spēlētāja paraksts), esmu iesaistīts sarunātās spēlēs U19 čempionātā. Man piedāvāja ("Zarya" spēlētāja uzvārds), bet pēc tam runāju ar citiem komandas locekļiem. Piedalījos sarunātās spēlēs pret "Metalist", par šo spēli saņēmu 14 tūkstošus grivnu [540 eiro], pret "Shakhtar" saņēmu tūkstoti dolāru [925 eiro], pēc tam palīdzēju spēlē pret "Chernomorets", saņēmu 700 dolārus [648 eiro]."

"Televīzijā rādīja 11 cilvēkus. Tie bija tie, kuri kaut kādā mērā atzinās. Bet ir vēl viens cilvēks! Tas ir Igors Kaļiņins, uz kuru visi norādīja kā organizatoru," Rafailovs turpināja. "Viņš bija tas posms, kurš visus saistīja kopā ar tiem cilvēkiem, kas šajās lietās ievilkuši visu mūsu jaunatni. Viņš pēc visa notikušā pats labprātīgi pameta komandu. Kur tagad viņš atrodas, nezinām. Ja Igors domā, ka tiks cauri sveikā, tā nebūs. Līdzīga situācija ir daudzos klubos. Iespējams, man nav tiesību tā runāt, bet domāju, ka tikai 2-3 klubu jaunatnes komandās spēlētāji nav piedalījušies tamlīdzīgos mačos. Domāju, ka drīz pēc likuma pieņemšanas un DK sēdes, izmeklēšanas rezultāti būs pieejami publiski. Domāju, ka tas būs šoks."

"Ukrainas futbolā parādījusies jauna sērga, kas, cik zinu, Premjerlīgā skārusi praktiski visu jauniešu un jaunatnes futbolu," uzskata Rafailovs. "Laikus sākām šīs lietas izmeklēšanu, tikām skaidrībām, arī mūsu jauniešu rindās atradām tos, kas piedalījās nevis sarunātajās spēlēs, kā pieņemts sacīt, bet gan spēlēs, kurās notika spēles rezultāta pilnīga manipulācija. Lai jūs saprastu, runa nebija obligāti par kādas komandas uzvaru vai zaudējumu. Tas varēja būt iesisto vārtu skaits – kā kopumā, tā arī pa puslaikiem -, gan stūra sitienu skaits, gan tas, vai būs vai nebūs pendeles vai noraidījuma. Daudz nianšu."

"Manipulēja pat spēles laikā!" sacīja Rafailovs. "Stadionā atradās cilvēki, kuri dažādos veidos deva signālus, kad ir jānoraidās, kad "jāuztaisa" pendele, kad jāskrien uzbrukumā un kad jāielaiž. Cita šo noziedzīgo grupējumu daļa sēdēja pie datoriem, lika likmes. Ne vienmēr tas notika totalizatoru kantoros. Pastāv arī tā saucamās biržas, lielākoties likmes notika tur. Gribu teikt, ka futbolistiem tādas naudas nav, jo likmes notika uz lielām summām. Ar to nodarbojās citi cilvēki, parasti tādas summas ir ārzemēs, bet šeit vienkārši ir pārstāvji. Tā ir milzīga noziedzīgā grupa, kas ievilkusi mūsu jaunos spēlētājus, kuri sākumā nesaprata, ko dara. Pēc tam jau viņi alka pēc naudas un vieglas peļņas. Ir tāds teiciens: ieejas maksa trīs kapeikas, bet par izkļūšanu ārā – simts rubļu."

Izmantotie resursi:
Заря исключила 11 игроков U-19 за договорные...
Официальный сайт ФК "Заря" -...

     [+] [-]

, 2015-12-07 19:36, pirms 8 gadiem
Skumji iedomāties, ka iespējams kāds no tiem spēlētājiem bija nākotnes pasaules zvaigzne, bet iemanīja savas iespējas pret tūlītēju materiāu labumu...
Sports un korupcija nav nošķirami, vismaz pagaidām, bet es ceru (varbūt naivi), ka nākotnē cilvēku gods un pašapziņa atkal būs pārāki par naudu

     [+] [-]

, 2015-12-07 20:35, pirms 8 gadiem
Tev nemaksā, gribi nopelnīt, tevi ir iespēja, tu to izdari un pēc tam nožēlo! Ja piedāvā vēlreiz un izdodās, sākās kā atkarība , jo tu zini ka nopelnīji naudu un vari to izdarīt vēlreiz, tāpēc tu to turpini! Nekur jau tik '' viegli '' nenopelnīsi!

     [+] [-]

, 2015-12-07 22:13, pirms 8 gadiem
Man skiet, vainigi ir toto kantori, kurie pienem likmes. Nevaretu likt limes, nebutu sarunatu spelu! Tas pats attiecas uz zemakajam ligam.

     [+] [-]

, 2015-12-07 22:48, pirms 8 gadiem
Klubs sak uzspodrinat savu telu, jo pavisam reala spelesana UEFA Europa League un tad sos noteikti par aizdomigam spelem nems uz grauda. Man jau liekas ka tur lielaka dala klubu saruna jau ieprieks rezultatus, jo nokaut ka viniem japartiek.

     [+] [-]

, 2015-12-07 23:05, pirms 8 gadiem
Prieksh Ukrainas ta ir liela nauda.

     [+] [-]

, 2015-12-07 23:08, pirms 8 gadiem
Betfair il lielaka sporta birza? vai ir vel lielaka?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-12-08 00:16, pirms 8 gadiem
Iesaku noskatīties https://www.youtube.com/watch?v=Rc6...

     [+] [-]

, 2015-12-08 07:40, pirms 8 gadiem
Cerams,ka šie "perspektīvie" jaunie futbolisti neparādīsies kādā no virslīgas komandām.Interesanti,viņu uzvārdi ir publicēti?

     [+] [-]

, 2015-12-08 11:17, pirms 8 gadiem
alguns rakstīja: Cerams,ka šie "perspektīvie" jaunie futbolisti neparādīsies kādā no virslīgas komandām.Interesanti,viņu uzvārdi ir publicēti?
Ir

Валентин Великий, Иван Волик, Алексей Оленченко, Сергей Романов, Егор Скворцов, Максим Слюсар, Павел Смирнов, Александр Солдатенко, Владислав Федоренко, Владислав Филинков, Денис Шапочка