Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Maradona neaizbrauc uz Baltkrieviju un strādās Meksikas otrajā līgā

Maradona neaizbrauc uz Baltkrieviju un strādās Meksikas otrajā līgā
Djēgo Maradona
Foto: AFP/Scanpix

Leģendārais argentīniešu futbolists Djego Maradona tomēr nestrādās Brestas "Dynamo". Sadarbība pārtraukta, lai Maradona dotos uz Meksikas otro līgu.

Maija vidū Brestas "Dynamo" pārsteidza daudzus, paziņojot, ka parakstīts līgums uz trim gadiem ar leģendāro Djēgo Maradonu, kurš kļūšot par kluba prezidentu. Bija plānots, ka viņš atbildēs par izaugsmes stratēģiju, kā arī kluba struktūru, tostarp bērnu futbola, pārraudzīšanu. Tomēr viss nebija tik gludi – augusta otrajā pusē Maradona, kurš vasarā kaislīgi juta līdzi Argentīnai Pasaules kausa izcīņā, pēc brīvdienām neieradās darba vietā.

30. augustā dzimšanas dienu svinēja Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko, un dienu vēlāk viņu jubilejā apsveica arī Maradona, kurš solīja, ka darbu Brestas "Dynamo" sāks nākamajā nedēļā. Tomēr 57 gadus vecais argentīnietis Baltkrievijā joprojām nebija manāms, un nule atklājies iemesls – viņš strādās Meksikas otrās līgas klubā "Dorados de Sinaloa". Tiesa, atšķiras versijas, ko tad īsti Maradona darīs – vairāki mediji vēsta, ka viņš būs galvenais treneris, bet citi norāda, ka tomēr tehniskais direktors. Loģiskāks šķiet galvenā trenera variants, jo ceturtdien no amata tika atlaists Fransisko Gamess, kurš amatu ieņēma līdz šim.

Interesanti, ka Meksikas kluba vārtus sargā 38 gadus vecais Kampestrini, kuru Maradona vēlējās pārvilināt uz Brestas "Dynamo". Tāpat jāizceļ fakts, ka tieši šajā komandā spēlētāja karjeru noslēdza Peps Gvardiola, kurš šobrīd ir viens no labākajiem treneriem pasaulē. Tikmēr Maradona iepriekš strādāja Apvienotajos Arābu Emirātos, bet komanda nespēja sasniegt cerētos rezultātus, tāpēc viņam nācās aiziet.

Maradona laika posmā no 1977. līdz 1994. gadam aizvadīja 91 spēli Argentīnas izlasē. Viņš ir viens no visu laiku izcilākajiem futbolistiem, un 1986. gadā viņš dāvāja Argentīnai Pasaules kausu. Tāpat Maradona no 2008. līdz 2010. gadam vadīja Argentīnas valstsvienību. Ar viņu kā galveno treneri argentīnieši sasniedza 2010. gada Pasaules kausa ceturtdaļfinālu, kurā ar 0:4 zaudēja Vācijai.

Izmantotie resursi:
https://by.tribuna.com/football/106...
https://www.bbc.com/sport/football/...


, 2018-09-07 08:55, pirms 6 gadiem
"Pie batjkas protams būtu piķis, bet nebūtu koksis, tad labāk mazāk piķis un vairāk koksis," nodomāja Djēgo un notinās uz Meksiku.
, 2018-09-07 09:34, pirms 6 gadiem
Ritīgs zābaks. Pietiek auklēties ar to mazo punduri, lai narkojas nost.
, 2018-09-07 09:44, pirms 6 gadiem
Dynamo mierīgi varētu ar viņu tiesāties par šo, jo līgums (cik saprotu) jau bija noslēgts, un Djēgo to pēc paša gribas vnk lauzis.
, 2018-09-07 10:53, pirms 6 gadiem
petravicus rakstīja: Dynamo mierīgi varētu ar viņu tiesāties par šo, jo līgums (cik saprotu) jau bija noslēgts, un Djēgo to pēc paša gribas vnk lauzis.
ko tur tiesaties??? jau no pasa sakuma tas bija specialis marketinga triks, tikai oluhi sezo SC to nesaprot!!!
, 2018-09-07 12:06, pirms 6 gadiem
Nu jau tā uzpūties savā lielmanībā, ka tiešām drīz pārsprāgs, kā jau reiz gandrīz bija.
, 2018-09-07 12:37, pirms 6 gadiem
Argentīnas Ostaps Benders .
, 2018-09-07 13:29, pirms 6 gadiem
Ha-ha-ha! Nu gan te visi laiž - sākot ar Brestu, beidzot ar Maradonu, vēl arī Lukašenko pa vidu! No iepriekšējām ziņām varēja padomāt, ka Maradona jau pārvācies uz Brestu, bet te tev nu bija - nemaz netaisās tur doties!
, 2018-09-07 13:32, pirms 6 gadiem
attiecībā uz Maradonu apgalvojuma formā lietot "strādās" liecina par pilnīgu izpratnes trūkumu.

mana versija - klubi par nelielu atlīdzību drīkst izplatīt šādas ziņas - neizglītotā publika ļoti uzķeras, atpazīstamība
, 2018-09-07 14:05, pirms 6 gadiem
Futbolā ir tikai viens amats, kurā Maradonu varētu likt pavisam droši, nebaidoties, ka viņš kaut ko varētu salaist grīstē. Tas ir Latvijas izlases galvenā trenera krēsls. Nāc, sēdi, šņauc, izrādies, sliktāk kā tagad vairs nebūs.
Lionels Mesi. Foto: Reuters/Scanpix
2

Vārtsargam rupja kļūda, Mesi atgriešanās neglābj no izstāšanās no CONCACAF Čempionu kausa

CONCACAF Čempionu kausā, ko agrāk dēvēja par Čempionu līgu, noskaidroti visi pusfinālisti. Šonakt atbildes spēlēs uzvarēja Meksikas klubi "Pachuca" un "Monterrey", sasniedzot nākamo kārtu.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieka un Dubras vienības savstarpējā cīņā zaudē kārtējos punktus

Lietuvas A līgā futbolā noslēgusies septītās kārtas izspēle, šodien laukumos cīnoties trim latviešu futbolistiem.
Mirklis pēc Roterdamas "Feyenoord" vārtu guvuma. Foto: Pieter Stam de Jonge/EPA/Scanpix

"Feyenoord" ar 6:0 saplosa "Ajax"; Glāzgovas derbijā vārtu birums; "Sporting" tuvojas titulam

Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās lielklubu derbiji Nīderlandes "Eredivisie", Skotijas Premjerlīgā un Portugāles meistarsacīkstēs.