Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Esperance" pēc ilgstošas juristu cīņas atzīti par Āfrikas Čempionu līgas uzvarētājiem

Rolands Eliņš

"Esperance" pēc ilgstošas juristu cīņas atzīti par Āfrikas Čempionu līgas uzvarētājiem
Foto; AFP/Scanpix

LETA--AFP. Āfrikas Futbola konfederācija (CAF) trešdien pēc ilgstošas juristu cīņas, kas sekoja pārtrauktajai fināla atbildes spēlei maijā, pasludinājusi Tunisijas klubu "Esperance" par Āfrikas Čempionu līgas uzvarētāju.

Jau ziņots, ka pēc neizšķirta 1:1 pirmajā spēlē Marokā starp Kasablankas "Wydad" un "Esperance" atbildes mačā Tunisijā mājinieki izvirzījās vadībā ar 1:0. Pēc tam, kad Marokas futbolisti rezultātu bija izlīdzinājuši, bet kļūdaini fiksētas aizmugures dēļ vārti netika ieskaitīti un nedarbojās arī videotiesneša sistēma (VAR), pēc stundu garām diskusijām viesu komanda laukumu pameta.

Arī pirmā spēle, kas noslēdzās ar neizšķirtu 1:1, neiztika bez skandāliem. Marokas komandai šajā mačā netika ieskaitīti vieni vārti un netika iedota "pendele" arī pēc VAR noskatīšanās. Dueļa galvenais tiesnesis Gehads Griša uz pusgadu ir atstādināts no spēļu tiesāšanas.

Sākumā 31.maija spēlei CAF noteica pārspēli neitrālā laukumā, taču pagājušajā nedēļā Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) šo lēmumu atcēla, un tagad par uzvarētājiem pasludināti Tunisijas "Esperance" futbolisti.

"Tiek uzskatīts, ka "Wydad" ir spēli zaudējusi," CAF trešdien paziņoja ziņu aģentūrai AFP. "Lēmums nozīmē, ka "Esperance" ir čempione."

Marokas klubam piešķirts arī 20 000 ASV dolāru (17 811 eiro) naudas sods par mača pārtraukšanu un vēl 15 000 dolāru (13 361 eiro) sods par kluba līdzjutēju uguņošanu tribīnēs.

Savukārt Tunisijas klubam, kurš tādējādi aizstāvējis 2018.gadā izcīnīto titulu, noteikts sods 50 000 dolāru (44 546 eiro) apmērā par dūmu sveču un petaržu lietošanu. Nākamos divus mačus Āfrikas mēroga turnīros klubs 12 mēnešu laikā aizvadīs tukšu tribīņu priekšā.

Bez tam 20 000 dolāru naudas sods noteikts "Esperance" prezidentam Muhamedam Medebam par nesportisku uzvedību pret CAF vadītāju Ahmadu Ahmadu.

Izmantotie resursi:
LETA