Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Čempionāta līdere "Olympiacos" atlaiž galveno treneri

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Čempionāta līdere "Olympiacos" atlaiž galveno treneri
Paulu Bentu
Foto: AP/Scanpix

Pirejas "Olympiacos" no galvenā trenera amata atbrīvojusi portugāļu speciālistu Paulu Bentu, lai gan viņa vadībā komanda atradās Grieķijas čempionāta vadībā.

Svētdien Pirejas "Olympiacos" ielaida divus vārtus otrā puslaika ievadā un izbraukumā ar 0:2 piekāpās PAOK. Grieķijas čempionāta ietvaros komandai tas bija trešais zaudējums pēc kārtas, un kluba vadība pieņēmusi lēmumu no amata atbrīvot galveno treneri Paulu Bentu.

Čempionāta kopvērtējumā pārsvars pār tuvāko sekotāju "Panionios" ir seši punkti, tāpat Pirejas "Olympiacos" turpina cīņu UEFA Eiropas līgā, kur 1/8 finālā jātiekas ar turku "Besiktas" (pirmā spēle pēc divām dienām savā laukumā), un izdevies iekļūt Grieķijas kausa pusfinālā.

47 gadus vecais Bentu amatā stājās pirms septiņiem mēnešiem. Augustā viņš kļuva par galveno treneri, jo priekštecis Viktors Sančess tika atlaists tikai pēc diviem mačiem un diviem mēnešiem pie kluba stūres, jo tika zaudēts Čempionu līgas trešajā kvalifikācijas kārtā.

Bentu vadīja Portugāles izlasi 2014. gada Pasaules kausā, grupā paliekot aiz Vācijas (0:4) un Amerikas Savienotajām Valstīm (2:2), bet apsteidzot Ganu (2:1). Viņa vadībā Pirejas "Olympiacos", kas kopš 2000. gada par čempioni nav kronēta tikai divas reizes, zaudēja tikai četrus no 23 mačiem Grieķijas čempionātā.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage