Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Turcijas Superlīga pārtraukta, "Fenerbahce" atsakās piedalīties spēlēs

Rolands Eliņš

Turcijas Superlīga pārtraukta, "Fenerbahce" atsakās piedalīties spēlēs
"Fenerbahce" galvenais treneris Ismails Kartals aplūko uzbrukuma nodarītos kaitējumus
Foto: AFP/Scanpix

Turcijas Futbola federācija oficiāli pavēstījusi, ka uz laiku apturēta Turcijas Superlīgas un Turcijas kausa izcīņas darbība, proti, atceltas šajā nedēļā paredzētās spēles, savukārt "Fenerbahce" paziņojusi, ka nespēlēs, kamēr netiks noskaidroti sestdienas uzbrukuma apstākļi un vainīgie.

Pēc sestdien notikušā uzbrukuma Turcijas komandas "Fenerbahce" autobusam, kā rezultātā ar šaujamieroci tika raidītas lodes autobusa virzienā, klubs bija vērsies ar aicinājumu pārtraukt Turcijas Superlīgas norisi līdz atbildīgo personu un viņu motīvu noskaidrošanai. Šo aicinājumu neoficiāli bija atbalstījuši vairāki Turcijas klubi, taču vakar četras paredzētās spēles notika.

Šodien Turcijas Futbola federācijas pārstāvji pēc tikšanās ar valsts sporta ministru pieņēma lēmumu vismaz uz nedēļu pārtraukt Turcijas līgas norisi. "Klubi palūdza nākamajā nedēļa atcelt spēles, un mēs esam sekojuši šim lūgumam," pavēstīja federācijas vadītājs Jildirims Demironens.

Atceltas ne tikai nedēļas nogalē paredzētās Superlīgas spēles, bet arī Turcijas kausa ceturtdaļfinālu atbildes spēles, kas paredzētas nedēļas vidū. "Fenerbahce" bija paredzētas spēles abos turnīros un pašlaik tā ieņem otro vietu Superlīgā. Pirmā ir "Galatasaray", bet "Besiktas" - trešā. Turcijas līga UEFA valstu rangā ieņem 12. vietu.

"Fenerbahce" sastāvā šobrīd ir arī Nīderlandes izlases spēlētājs Dirks Kauts, kurš traumas dēļ gan nepiedalījās liktenīgajā izbraukumā, taču britu medijiem pavēstījis, ka joprojām ir šokā pēc saņemtajām ziņām: "Manas rokas un kājas joprojām trīc. Vēlos būt spēcīgs un palīdzēt komandai, taču esmu šokā un pēc ziņu izdzirdēšanas izplūdu asarās."

Savukārt "Fenerbahce" pussargs Memets Topals, kurš Turcijas izlases sastāvā rudenī spēlēja pret Latvijas izlasi Rīgā, atzinis turku medijiem, ka viņš un komandas biedri šoreiz "apspēlējuši" nāvi, un viņš ļoti cer, ka uzbrukumā cietušais šoferis jau drīz varēs pamest slimnīcu.

"Fenerbahce" preses sekretārs publiski tikmēr pavēstījis kluba nostāju, ka, kamēr netiks noskaidroti vainīgie, "Fenerbahce" atsakās no dalības čempionātā, jo neviena futbola spēle neesot cilvēka dzīvības vērtībā un šādos apstākļos aizvadīt spēli būtu neapdomīgi. Savukārt kluba prezidents notikušo nodēvējis par teroraktu un uzskata, ka tikai laime glāba no futbolistu un kluba pārstāvju dzīvību zaudēšanas.

Izmantotie resursi:
Spor Toto Süper Lig Ana Sayfa TFF
Former Liverpool FC star Dirk Kuyt in tears and...
Fenerbahce won't play until team bus...

  +6 [+] [-]

, 2015-04-06 18:42, pirms 9 gadiem
Lai kā man riebtos vardarbība, te nu ir skaidrs- vai nu mēs viņus, vai viņi mūs. Teroristi ir vīrusi, kas jāiznīcina. Un jebkura reliģija, kas pieļauj terorismu kā protesta formu, ir d.ebīla.
Slēpts komentārs: M

  +5 [+] [-]

, 2015-04-06 19:10, pirms 9 gadiem
Ir neliela starpība starp "atrasties uzmanības centrā" un "atrasties apšaudes zonā".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-04-06 20:13, pirms 9 gadiem
Kur tad kas ir pārtraukts,paredzēta spele iet pilnas burās

     [+] [-]

, 2015-04-07 00:02, pirms 9 gadiem
Nu tie turki ir stulbi. Pretiga tauta.

     [+] [-]

, 2015-04-07 15:56, pirms 9 gadiem
Dailisans rakstīja: Nu tie turki ir stulbi. Pretiga tauta.
Tu saki? Pie viņiem arī juristi kinoteātros apšauj čipšu ēdājus un valdošās partijas partijnieki pilsētu parkos suņus?