Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Kevins Durents iegādājas daļu MLS futbola kluba

Kevins Durents iegādājas daļu MLS futbola kluba
Kevins Durents. Foto: AP / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bruklinas "Nets" superzvaigzne Kevins Durents iegādājies daļu Ziemeļamerikas futbola līgas (MLS) kluba Filadelfijas "Union".

Nav zināms, cik lielu daļu Durents iegādājies, taču tiek uzskatīts, ka tie ir ne vairāk par 5% kluba daļu. Tāpat nav skaidrības, vai Durents izmantojis privātos līdzekļus vai arī kopā ar savu aģentu Ričardu Kleimenu nodibinātā uzņēmuma "Thirty Five Ventures" līdzekļus.

"Union" klubs dibināts pirms 12 gadiem, bet MLS spēlē kopš 2010. gada. Augstākais sasniegums ir divas reizes iekļūšana Austrumu konferences pusfinālā, tostarp pagājušajā gadā. Jauno sezonu martā "Union" sāka ar zaudējumu "Dallas" (0:2) un neizšķirtu pret "Los Angeles" (3:3). Pēc tam sezona koronavīrusa pandēmijas dēļ tika pārtraukta.

Durents karjeras laikā tikai ar basketbola spēlēšanu līdz šai sezonai bija nopelnījis 187,2 miljonus dolāru (ap 166 miljoniem eiro), bet par šo sezonu viņam jāsaņem vēl gandrīz 37,2 miljoni dolāru (ap 33 miljoniem eiro). Pašreizējais līgums Durentam ir spēkā vēl uz nākamajām trim sezonām, kas garantē ienākumus vēl ap 122,8 miljoniem dolāru (ap 109 miljoniem eiro).

Basketbola superzvaigžņu iesaiste klasiskajā futbolā nav nekas jauns. Jau no 2011. gada Lebronam Džeimsam pieder mazākuma daļas slavenajā angļu futbola klubā "Liverpool". Savukārt kādreizējais Durenta komandas biedrs Džeimss Hārdens samaksāja 15 miljonus dolāru (ap 13 miljoniem eiro) par 3,5% īpašuma daļu MLS klubā Hjūstonas "Dynamo".

Izmantotie resursi:
https://www.sportsbusinessdaily.com/


Lionels Mesi. Foto: Reuters/Scanpix
2

Vārtsargam rupja kļūda, Mesi atgriešanās neglābj no izstāšanās no CONCACAF Čempionu kausa

CONCACAF Čempionu kausā, ko agrāk dēvēja par Čempionu līgu, noskaidroti visi pusfinālisti. Šonakt atbildes spēlēs uzvarēja Meksikas klubi "Pachuca" un "Monterrey", sasniedzot nākamo kārtu.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieka un Dubras vienības savstarpējā cīņā zaudē kārtējos punktus

Lietuvas A līgā futbolā noslēgusies septītās kārtas izspēle, šodien laukumos cīnoties trim latviešu futbolistiem.
Mirklis pēc Roterdamas "Feyenoord" vārtu guvuma. Foto: Pieter Stam de Jonge/EPA/Scanpix

"Feyenoord" ar 6:0 saplosa "Ajax"; Glāzgovas derbijā vārtu birums; "Sporting" tuvojas titulam

Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās lielklubu derbiji Nīderlandes "Eredivisie", Skotijas Premjerlīgā un Portugāles meistarsacīkstēs.