Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

No Ēģiptes kluba aizbēgušais uzbrucējs: pret mani izturējās kā pret vergu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

No Ēģiptes kluba aizbēgušais uzbrucējs: pret mani izturējās kā pret vergu
Suleimans Kulibalī
Foto: dailymail.co.uk

Pagājušajā nedēļā 22 gadus vecais kotdivuāriešu uzbrucējs Suleimans Kulibalī slepus pameta Ēģiptes klubu "Al Ahly" un ieradās Londonā, bet pēcāk viņa aģents paziņoja, ka uzbrucējs vēlas lauzt līgumu. FIFA lemj par sankciju piespriešanu, tikmēr Kulibalī atklājis, kāpēc aizbēga.

"Neesmu traks – neaizbraucu bez iemesla. Ļoti atvainojos, bet komandā vairs nevarēju palikt. Man atņēma pasi. Mani piespieda darīt vairākas lietas, piemēram, noliekties un lūgties pēc gūtajiem vārtiem. Piecus mēnešus darīju visu, kas bija manos spēkos, bet komandā nejutos komfortabli, un ir pienācis laiks pielikt punktu," sacīja Suleimans Kulibalī, kurš Ēģiptes čempionāta astoņās spēlēs guva sešus vārtus.

Sašutušie "Al Ahly" līdzjutēji sociālajos tīklos gan uzbrucēju sauc par meli un publicē attēlus, kuros Kulibalī redzams, svinot gūtos vārtus ar salto vai apkampjoties ar galveno treneri, ar kuru uzbrucējam vēlāk izveidojies konflikts. Tāpat uzbrucējs tiek saukts par naudas vergu.

"Komanda mani neuzņēma labi – man nekad netika piespēlēta bumba. Bija jācīnās, lai pie tās tiktu un gūtu vārtus. Treneris piespieda mani spēlēt tā, kā vēlas viņš – vairs nevarēju spēlēt tik labi, kā protu, jo bija jāseko pavēlēm. Ja neklausīju tām, tad mani izsauca uz kabinetu un kliedza. Traumēta ir arī mana ģimene – sieva un bērni ir kristieši, bet viņi nejutās komfortabli to izrādot," pauda Kulibalī, kurš uz Ēģipti pārcēlās janvārī, parakstot līgumu uz trim ar pusi gadiem.

Pirms tam viņš pārstāvēja Skotijas klubu "Kilmarnock", kura rindās 21 spēlē guva astoņus vārtus un izraisīja interesi ārzemēs. "Al Ahly" par Kulibalī samaksāja vienu miljonu eiro.

"Spēlēju un smagi strādāju kopš ierašanās brīža, bez tiesībām uz brīvdienām. Aizbraucu nevienam nepaziņojis, jo man bija jābēg pie pirmās iespējas, kad manās rokās nonāca pase. Viņi pret mani attiecās kā pret vergu, un tas viss tikai naudas dēļ. Ja FIFA grasās man piešķirt diskvalifikāciju, tad esmu gatavs ar to samierināties. Mierīgs prāts un drošība pašlaik ir svarīgākās lietas. Piedodiet."

2011. gada FIFA U17 pasaules čempionātā Kulibalī guva deviņus vārtus četrās spēlēs, tostarp hat-trick pret Brazīliju, labojot turnīra rekordu. Viņš piesaistīja "Manchester United" un Madrides "Real" interesi, beigās noslēdzot līgumu ar Londonas "Tottenham Hotspur", tomēr Premjerlīgā nevienu spēli neaizvadīja.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-05 14:54, pirms 7 gadiem
respect,visu cienu arsenalam nodereetu.