Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Vārtsargs Seni iekļūst "Sao Paolo" labāko vārtu guvēju desmitniekā

Vārtsargs Seni iekļūst "Sao Paolo" labāko vārtu guvēju desmitniekā
Rožeriu Seni
Foto: AP/Scanpix

Brazīlijas futbola čempionāta piektās kārtas spēlē "Sao Paolo" savā laukumā ar rezultātu 3:2 izcīnīja uzvaru cīņā pret "Santos" vienību. Notikums it kā nav nekas ārkārtējs, ja vien trešos vārtus Sanpaulu komandas labā nebūtu guvis Rožeriu Seni, kuri brazīliešu vārtu vīram bija jau 128. karjerā.

42 gadus vecais pendeļu un standartsituāciju speciālists trešdien ar 11 metru soda sitienu guva uzvaru nesošos vārtus spēlē pret "Santos" vienību. Līdz ar šo precīzo raidījumu, kas ir 128. šī vārtsarga karjerā, Seni ir iekļuvis "Sao Paolo" futbola komandas visu laiku labāko bombardieru desmitniekā. Diezgan neaptverams sasniegums, ja ņem vērā, ka Seni ir vārtsargs.

Savus pirmos vārtus Seni guva jau tālajā 1997. gadā. Visveiksmīgākā sezona brazīlietim bija 2005. gadā, kad dažādos turnīros spēlētājs guva 21 (!) vārtus, bet laika posmā no 2004. līdz 2007. gadam vārtsargs iespēja 47 precīzus raidījumus. Šajā laikā Seni arī apsteidza pazīstamo paragvajiešu vārtu vīru Hosē Luisu Čilavertu un kļuva par visvairāk vārtus guvušo vārtsargu futbola vēsturē. Jāpiemin, ka Seni jau pēc pagājušās sezonas bija gatavs kārt bučus uz nagliņas, taču vēlāk mainīja savu lēmumu, un turpina diezgan regulāri (šosezon dažādos turnīros 28 spēlēs pieci precīzi raidījumi) gūt vārtus Sanpaulu komandas labā.

Seni veiksmīgi tiek galā arī ar saviem tiešajiem pienākumiem. Vārtsargs Brazīlijas izlases rindās ir aizvadījis 16 spēles, tostarp palīdzējis komandai izcīnīt Pasaules kausu 2002. gadā. Klubu līmenī Rožeriu divas reizes triumfējis "Copa Libertadores" turnīrā, kā arī ir trīskārtējs Brazīlijas čempions Sanpaulu komandas sastāvā.

Izmantotie resursi:
BBC Sport - Rogerio Ceni: Sao Paulo keeper into...
Sao Paulo goalkeeper Rogerio Ceni announces...

  -1 [+] [-]

, 2015-06-05 14:36, pirms 9 gadiem
nu un cik tad kopā ielaidis, noteikti ,ka pāri 1000, un cik spēles nospēlējis?

  +1 [+] [-]

, 2015-06-05 18:32, pirms 9 gadiem
serafims rakstīja: nu un cik tad kopā ielaidis, noteikti ,ka pāri 1000, un cik spēles nospēlējis?
Ilgi bija dublieris Didam kādreiz.

Un varētu padomāt, ka katru dienu kāds vārtsargs iekļūst kluba labāko vārtu guvēju topā.

Sēdi savā Āfrikā

     [+] [-]

, 2015-06-05 21:32, pirms 9 gadiem
Valsts savdabīga leģenda. Visu cieņu!