Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Igaunijas futbola asociācija prasa valdībai atļauju sākt virslīgas sezonu 19. maijā

Andrejs Siliņš

Igaunijas futbola asociācija prasa valdībai atļauju sākt virslīgas sezonu 19. maijā
Tallinas "Flora" futbolisti treniņā. Foto: fcflora.ee

Igaunijas Futbola asociācija oficiālā vēstulē Igaunijas Ministru prezidentam Jurijam Ratasam un Kultūras ministram Tonisam Lukasam prasījusi atļauju apstiprināt lēmumu atļaut klubiem pilnvērtīgus treniņus 11. maijā, aizvadīt treniņspēles 14. maijā, bet jauno virslīgas sezonu sākt 19. maijā.

"Atjaunot treniņprocesu un sacensības nosauktajos datumos ir nepieciešams, lai 2020. gada virslīgas sezonu varētu aizvadīt saprātīgā laika posmā un Igaunijas labākās komandas varētu sagatavoties UEFA turnīru spēlēm, bet izlašu spēlētāji varētu pienācīgi sagatavoties izlašu spēlēm kvalifikācijas turnīrā," vēstulē pie ministriem vērsās asociācijas prezidents Aivars Pohlaks.

Spēļu norises vietā tiktu ielaisti tikai maču aizvadīšanai un pārraidīšanai vajadzīgie cilvēki: 18 spēlētāji no katras komandas, pa sešiem kluba pārstāvjiem (treneri utt) no katra kluba, četri tiesneši, viens inspektors, pa diviem delegātiem no katra kluba, trīs fotogrāfi, četri žurnālisti, četri pilngadīgi bumbu padevēji, līdz 19 cilvēkiem TV translācijas nodrošināšanai, pieci apsargi, trīs mediķi, divi laukuma uzraugi jeb kopumā 98 cilvēki. Stadioni tiktu sadalīti trīs zonās, lai nodrošinātu minimālu kontaktu starp cilvēkiem.

Igaunijas futbola klubu elitē spēlē desmit komandas. Pērn par čempioni 12. reizi vēsturē kļuva Tallinas "Flora", kam līdz ar to šovasar plānots piedalīties Čempionu līgas kvalifikācijā. Vicečempione Tallinas "Levadia" un bronzas ieguvēja "Nomme Kalju" piedalīsies Eiropas līgas kvalifikācijā.

Iepriekš tika vēstīts, ka drīzumā sezonu plāno atsākt Vācijas Bundeslīga (15. vai 23. maijā), 23. maijā futbolu sāks spēlēt Ungārijā, 29. maijā Polijā, bet 30. maijā arī Portugālē.

Latvijā Virslīgas jauno sezonu bija plānots sākt 13. martā, taču dienu iepriekš izsludināja ārkārtas situāciju. Tagad kā iespējamie Virslīgas sākšanās laiki tiek minētas maija beigas vai jūnija sākums, taču oficiālas informācijas un skaidrības par to vēl nav.

Izmantotie resursi:
https://news.err.ee/