Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Maču sarunāšanas aizdomu dēļ klubs pārbaudīs futbolistus ar melu detektoru

Rolands Eliņš

Maču sarunāšanas aizdomu dēļ klubs pārbaudīs futbolistus ar melu detektoru
Foto: Banik Most

Čehijas otrās līgas komanda "Banik Most" pēc deviņiem zaudējumiem pēc kārtas sākusi turēt aizdomās savus futbolistus par maču apzinātu atdošanu un nolēmusi pieaicināt privātdetektīvu, kurš ar melu detektora palīdzību varētu noskaidrot patiesību. Pret šo procesu publiski iebildusi futbolistu arodbiedrība.

"Banik Most" visai droši tuvojas izkrišanai arī no otrās līgas, no drošās zonas atpaliekot jau par desmit punktiem. Klubs īpašu ieverību izpelnījies ar paziņojumu savā mājaslapā, kurā tiek pavēstīts par plāniem pārbaudīt futbolistus ar melu detektoru. "Banik Most" cietis jau deviņus zaudējumus pēc kārtas, un kluba vadība par īpaši aizdomīgu uzskata 2:5 pret "Pardubice".

"Aizdomas radās jau uzreiz pēc spēles," Čehijas medijiem stāsta valdes loceklis Antonīns Stehliks. "Jau pirmo 11 minūšu laikā ielaidām divus vārtus, bet, kad pēc pusstundas rezultats bija 0:4, sākās pavisam cita spēle." Stehliks atsacījās izpaust informāciju, vai futbolistu pārbaudē tiks iesaistīta arī policija, taču norādīja, ka visiem, kuriem ir tīra sirdsapziņa, nav par ko satraukties: "Futbolisti nāk pie manis un saka, ka ir satraukušies. Atbildu, ka attiecīgā iekārta spēj atšķirt, kas ir satraukums un kas ir meli."

Pasaules futbolistu arodbiedrība FIFPro ir aicinājusi "Banik Most" spēlētājus atteikties no melu detektora pārbaudes, norādot, ka šīs ierīces rezultāti var būt mānīgi un iespaidojami. FIFPro arī pauž satraukumu, ka čehu klubs izturas pret saviem spēlētājiem "kā aizdomās turamajiem, lai arī nekādu konkrētu pierādījumu nav."

"Banik Most" arī jau kopš marta nav izmaksājusi saviem futbolistiem algas, līdz ar to FIFPro juridiskās nodaļas vadītājs Vils van Mēgens iemetis akmeni arī kluba dārziņā: "Tas ir skaidrs fakts, ka futbolistus daudz vieglāk pierunāt iesaistīties maču sarunāšanā, ja viņiem netiek nodrošināta pienācīga samaksa. Līdz ar to FIFPro silti iesaka klubam vispirms sakārtot savas problēmas pirms sākt savus futbolistus atspoguļot kā potenciālos noziedzniekus."

FIFPro gan uzsvēra, ka ir gatava sadarboties jebkuros nopietnos pasākumos, ar kuriem kāds plāno apkarot maču sarunāšanu.

Izmantotie resursi:
Banik Most players warned over lie detector...
Vedenķ klubu dįvį podnģt k pro