Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Pēc kluba autobusa apšaudes "Fenerbahce" pieprasa pārtraukt Turcijas čempionātu

Rolands Eliņš

Pēc kluba autobusa apšaudes "Fenerbahce" pieprasa pārtraukt Turcijas čempionātu
Pēc uzbrukuma... "Fenerbahce" šoferis guvis galvas traumu, bet spēlētāji nu jau drošības dienestu un mediju klātbūtnē atstāj autobusu
Foto: AFP/Scanpix

Vienas no slavenākajām Turcijas futbola komandām "Fenerbahce" pārstāvji vakar piedzīvoja ļoti nepatīkamu epizodi, kad pēc uzvaras 5:1 pār "Rizespor" uz komandas autobusu raidīta šaujamieroča lode. Spēlētāji gan nav cietuši, taču klubs pieprasījis, lai Turcijas čempionāts tiktu pārtraukts līdz vainīgo personu noskaidrošanai. Konkrētāku paziņojumu "Fenerbahce" sniegs rīt pēc valdes ārkārtas sapulces.

"Fenerbahce" Turcijas līgā valda kopā ar "Galatasaray" un "Besiktas", un arī šosezon pirmais trijnieks izrāvies tālu priekšā pārējām komandām, līdz ar to vakardienas iespaidīgā sagrāve 5:1 pār "Caykur Rizespor" nebija liels pārsteigums, turklāt visus piecus vārtus "Fenerbahce" guva jau pirmajās 55 minūtēs. Ceļā uz lidostu "Fenerbahce" autobusu sagaidīja pagaidām nenoskaidrotas personas, kuras ar akmeņiem apmētāja to un arī raidīja šāvienus tā virzienā, izsitot priekšējo stiklu un savainojot šoferi, kurš nogādāts slimnīcā.

Ne spēlētāji, ne treneru kolektīvs, kuri atradās autobusā, nav cietuši un jau veiksmīgi atgriezušies savās mājās, kur pēc satraucošajām ziņām komandu sagaidīja milzīgs līdzjutēju pūlis, taču šodien klubs izplatījis oficiālu paziņojumu, pieprasot pārtraukt Turcijas čempionātu, kamēr nav atrasti uzbrukuma vaininieki.

"Uzskatām, ka kamēr nebūs noskaidroti visi uzbrukuma iemesli un apstākļi, kuri apmierinās kluba un sabiedrības nostāju, ir absolūti nepieciešams pārtraukt nacionālā čempionāta darbību. Futbols beidzas, kad sāk līt asinis. Atrast un sodīt vainīgos - šobrīd tas ir "Fenerbahce" galvenais uzdevums." Kluba paziņojumā arī norādīts, ka pirmdien tiks sasaukta valdes un ārkārtas sapulce, kā arī emocionāli nodots vēstījums par uzbrukumu atbildīgajām personām, kuras nodēvētas par gļēvuļiem un nodevējiem.

Uzbrukumu komandai asi nosodījusi Turcijas Futbola federācija, un atbalstu "Fenerbahce" aicinājumam neoficiāli snieguši vairāku klubu pārstāvji, tiesa, šodienas mači pagaidām risinās kā plānots. Iesaistījies arī Turcijas premjerministrs Ahmets Davotoglu, paziņojot, ka uzsāka izmeklēšana.

"Notikuma vietas izpēte liecina, ka izmantots šaujamierocis," pavēstījis Trabzonas gubernators Abdulcels Ozs, kura atbildības teritorijā notika uzbrukjums. "Šobrīd vēl ir pārāk agri apgalvot kaut ko pilnīgi droši, taču izskatās, ka uz autobusu raidīta lode no bises."

"Fenerbahce" ir pašreizējā Turcijas čempione un tās sastāvā šosezon ir vairāki plašu atpazīstamību ieguvuši ārvalstu spēlētāji, kā piemēram, Bruno Alvešs, Rauls Meireless, Dirks Kauts, Pjērs Vebo u.c. Jāatgādina, ka Turcijas izlase spēlē vienā "Euro 2016" atlases grupā ar Latviju.

Izmantotie resursi:
BBC Sport - Fenerbahce team bus shot at in...
AĒIKLAMA | Fenerbahēe Spor Kulübü Resmi Sitesi

  +1 [+] [-]

, 2015-04-05 17:06, pirms 9 gadiem
HA! Latvijā "fani" labākajā gadījumā kaut ko indīgu netā ieraksta, ne uz stadionu var atnākt, ne kā citādi atbalstīt!

  +9 [+] [-]

, 2015-04-05 17:10, pirms 9 gadiem
ManUtd rakstīja: HA! Latvijā "fani" labākajā gadījumā kaut ko indīgu netā ieraksta, ne uz stadionu var atnākt, ne kā citādi atbalstīt!
ķip ar to gribēji teikt, ka labāk ir iet 'striļīt' pa autobusu?

  +2 [+] [-]

, 2015-04-05 17:10, pirms 9 gadiem
Uz Virslīgu..te neviens nešaudās vismaz
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-04-05 17:23, pirms 9 gadiem
Vēlviens pierādījums ka tur futbols ir sava veida reliģija, kurā ir savi ekstrēmisti
Slēpts komentārs: Robis87

  -1 [+] [-]

, 2015-04-05 17:27, pirms 9 gadiem
Robis87 rakstīja: Maksat naudu, lai redzet amatierus darbiba!
Kamēr mūsu klubi turpinas izgasties eurokausiem, ka tadas vecas lupatas, neviens uz vietejo chempi neies ;-)
Nevar nepiekrist, Vienīga Ventspils spēja sevi parādīt kaut cik normāli

  +4 [+] [-]

, 2015-04-05 17:44, pirms 9 gadiem
Robis87 rakstīja: Maksat naudu, lai redzet amatierus darbiba!
Kamēr mūsu klubi turpinas izgasties eurokausiem, ka tadas vecas lupatas, neviens uz vietejo chempi neies ;-)
No vienas puses, var piekrist - kurš vēlas maksāt par sliktu izrādi, vai ne? (un nenoliegšu, diez ko baudāms futbols Latvijā nav, tik tiešām)

Bet no otras puses - kā kaut kas, tā pa nopietnam, lai attīstās, ja nav sabiedrības atbalsts (un sabiedrības atbalsta spogulis ir līdzjutēju skaits tribīnēs)?

Iznāk apburtais loks.

Ak un jā, amatieri nu mums gan Virslīgā, lielākoties, tomēr nav. Normāli cilvēki, kuriem cilvēks no ielas savu mūžu bumbu atņemt nevarētu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja