Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Lietuvā plaši sodi aizdomās par spēļu sarunāšanu, diskvalificēts arī Kožans

Rolands Eliņš

Lietuvā plaši sodi aizdomās par spēļu sarunāšanu, diskvalificēts arī Kožans
Sergejs Kožans
Foto: Juris Gūtmans

Lietuvas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārā komiteja turpina cīņu ar spēļu sarunātājiem un aizdomās par godīgas spēles principu pārkāpšanu uz dažādiem termiņiem diskvalificējusi 16 futbolistus, viņu vidū arī Latvijas pārstāvis Sergejs Kožans, kurš saņēmis četru spēļu diskvalifikāciju Lietuvā, tiesa, viņš tagad pārstāv jau Polijas klubu.

Jau vēstījām, ka Lietuvas vicečempione "Kruoja" izstājusies no vietējā čempionāta, reaģējot uz publiskajām apsūdzībām spēļu rezultātu sarunāšanā. Lietuvas federācija jau toreiz norādīja, ka izstāšanās neatbrīvo no atbildības un izmeklēšana turpināsies, un šodien paziņota plašu sodu piemērošana gan kopumā 16 spēlētājiem, gan "Kruoja" un "Šiauliai" klubiem.

Četru spēļu diskvalifikācija piespriesta septiņiem "Šiauliai" futbolistiem par aizdomām par spēļu sarunāšanu. Vienam spēlētājam tā piespriesta par rīcību 31. maija spēlē, kad ar 0:6 tika zaudēts "Sūduva", bet pārējie seši sodīti par rīcību 30.jūnija spēlē ar "Stumbras" (1:2), kad abi vārti tika ielaisti spēles pēdējās 15 minūtēs. Sodīto vidū ir arī Sergejs Kožans, kura pēdējā spēle Šauļu komandā bija tiešī šī pret "Stumbras".

Augusta sākumā Kožans oficiāli atgriezās Polijas pirmajā līgā "Drutex-Bytovia" sastāvā, kur, protams, LFF piešķirtā diskvalifikācija viņa spēles laiku nevar ietekmēt. Jaunās komandas sastāvā oficiālu spēli Kožans vēl nav aizvadījis, savukārt viņa bijusī komanda "Šiauliai" saņēmusi arī naudas sodu deviņu tūkstošu eiro apmērā.

Savukārt "Kruoja" ticis vēl smagāk - diskvalificēti deviņi tās futbolisti, kuriem piespriesti sodi no četru līdz 12 spēļu izlaišanai, bet pašam klubam būs jāsamaksā reglamentā maksimālais paredzētais sods, proti, 12 tūkstoši eiro. Aizdomas par "Kruoja" spēlētāju vainu spēļu sarunāšanā rastas divos dažādos mačos - 27. maijā, kad ar 0:1 tika zaudēts Šauļiem, un nesenajam 16. augusta mačam arī pret Šauļiem, kad "Kruoja" ātri izvirzījās vadībā 2:0, bet līdz mača beigām paspēja ielaist trīs vārtus un zaudēt.

Lēmumi pieņemti pēc LFF Izmeklēšanas komisijas sniegtā ziņojuma, izvērtējot sniegtās liecības un spēļu ierakstus. Savukārt piešķirtie diskvalifikāciju apjomi atšķiras, jo reglamentā tika veiktas izmaiņas 30. jūlijā, kuras uz iepriekš notikušajiem mačiem neattiecas.

Izmantotie resursi:
LFF - "Kruojos" ir...

  +2 [+] [-]

, 2015-09-04 19:51, pirms 9 gadiem
Nav jau pirmais LV futbolists Lietuvā, kurš tiek diskvalificēts par toto lietām.

Interesanti, kā reaģēs Latvijas FF (jautājums gan par ienākošām diskvalifikācijām, gan par izejošām (Rumānijas vārtsarga diskvalifikācija Latvijā))?

     [+] [-]

, 2015-09-04 21:22, pirms 9 gadiem
Plaši sodi. Tādu soda mēru vēl nēsu dzirdējis

  -3 [+] [-]

, 2015-09-05 20:50, pirms 9 gadiem
Cerēsim, ka Kožanam ar to nav nekāda sakara. Ziziļevs, spēlējot Granitas pērn, arī tika sodīts un pazuda no futbola skatuves. Pazuda gan varbūt arī tāpēc, ka bija jau 40 gadus vecs.