Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

BATE izcīna sezonas pirmo uzvaru, bet uzstāda apmeklējuma antirekordu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

BATE izcīna sezonas pirmo uzvaru, bet uzstāda apmeklējuma antirekordu
Kadrs no Borisovas BATE uzvaras. Foto: by.tribuna.com

Šodien Baltkrievijas Augstākajā līgā – vienīgajā futbola turnīrā Eiropā, kas nav pārtraukts – tika aizvadītas trīs spēles. Savā laukumā uzvarēt spēja tikai Borisovas BATE, valsts titulētākajam klubam izcīnot sezonas pirmo panākumu.

Borisovas BATE sezonu negaidīti sāka ar diviem zaudējumiem pēc kārtas, bet šodien tika izcīnīti sezonas pirmie punkti, savā laukumā ar 1:0 pieveicot Brestas "Rukh". Vienīgos vārtus jau septītajā minūtē guva Staņislavs Draguns. Maču klātienē apmeklēja 470 cilvēki. Stadiona ietilpība ir 13 tūkstoši, un šodienas līdzjutēju skaits kļuva par antirekordu. BATE ar 15 tituliem ir Baltkrievijas slavenākā komanda, bet pagājušajā sezonā tā bija spiesta samierināties ar sudrabu.

Brestas "Dinamo", pašreizējā Baltkrievijas čempione, savā laukumā ar 1:2 zaudēja Maziras "Slavia". Turklāt visus vārtus guva viesi – pateicoties realizētam 11 metru soda sitienam un vēl vienam precīzam raidījumam, viņi ieguva 2:0 pārsvaru, bet 85. minūtē ieraidīja bumbu savos vārtos. "Dinamo" titula aizstāvēšanu sācis ar neizšķirtu, uzvaru un zaudējumu, atrodoties turnīra tabulas vidū. Spēli apmeklēja 546 cilvēki.

Savukārt dienas trešajā spēlē, kurā Soļigorskas "Shakhtyor" uzņēma Grodņas "Neman", uzvarētājs netika noskaidrots, un sanākušie 227 līdzjutēji nesagaidīja arī vārtu guvumu – 0:0.