Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Grieķijas Superlīga atsāksies tukšu tribīņu priekšā

Grieķijas Superlīga atsāksies tukšu tribīņu priekšā
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Nākamajā nedēļas nogalē tiks atsākta Grieķijas Superlīgas un pārējo profesionālo futbola turnīru norise, šodien paziņoja Grieķijas sporta ministrs.

Februāra beigās Grieķijas valdība paziņoja par visu valsts profesionālo futbola līgu pārtraukšanu uz nenoteiktu laiku. Trešajai pauzei šosezon iemesls bija karstasinīgāko līdzjutēju vardarbība un valsts vadošo klubu "Panathinaikos" un "Olympiacos" konflikts.

Šodien grieķu sporta ministrs Stavross Kontonis paziņoja, ka Superlīga un pārējās profesionālās līgas varēs turpināt čempionātu izspēli. Līdz ar to Superlīgā ir izlaista tikai viena spēļu kārta.

Jāpiebilst, ka pagaidām spēles tiks aizvadītas tukšu tribīņu priekšā. Līdzjutēju vardarbības problēmai Grieķijas futbola vadība turpinās meklēt risinājumus. Viens no tiem esot plašāku un detalizētāku noteikumu izstrāde, lai jau nākamajā sezonā varētu mazināt starpgadījumu biežumu un smagumu.

Grieķijas valdība arī turpinās sekot līdzi turnīra norisei. Ja notiks jebkāda veida negatīvi incidenti, gaidāms, ka turnīri vēlreiz tiks apturēti un tiks piemērotas ievērojamas sankcijas soda naudu un atņemtu punktu ziņā, atklāja Kontonis.

Vienīgais Latvijas pārstāvis Superlīgā šosezon ir valstsvienības kapteinis Kaspars Gorkšs. Pieredzējušā aizsarga pārstāvētais "Ergotelis" 17 komandu konkurencē ieņem 15. vietu ar 22 punktiem 25 spēlēs.

Izmantotie resursi:
SPORT 24 - Συνεχής Αθλητική Ενημέρωση
Live scores, results, fixtures, tables,...