Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Shakhtar" pret "Dynamo" – provokācija, masu kautiņš un "viltus" tituls

Agris Suveizda

"Shakhtar" pret "Dynamo" – provokācija, masu kautiņš un "viltus" tituls
Doņeckas "Shakhtar" pret Kijevas "Dynamo"
Foto: shakhtar.com

Doņeckas "Shakhtar" lielāko daļu pamatsastāva pietaupīja ceturtdien gaidāmajai UEFA Eiropas līgas pusfināla atbildes spēlei Seviljā, taču pat šādā sastāvā Ļvivā pamatīgi sakāva motivāciju zaudējušo Kijevas "Dynamo", kas jau kārtu iepriekš bija nodrošinājusi čempiones titulu (3:0). 78. minūtē Eduardu Da Silva guva trešos vārtus, bet Tarass Stepanenko metās svinēt "Dynamo" fanu virzienā un viesu līdzjutēju priekšā noskūpstīja "Shakhtar" emblēmu. Un tad tikai sākās…

Stepanenko devās uz laukuma centru, taču viņu vispirms agresīvi apturēja horvātu aizsargs Domagojs Vida, bet pēc tam brutālā veidā iespēra viena no "Dynamo" lielākajām zvaigznēm Andrijs Jarmolenko. Stepanenko sāpēs nokrita zemē, bet abu komandu spēlētāju pēc tam izplūcās ne pa jokam. Jarmolenko tika noraidīts, Stepanenko saņēma otro brīdinājumu, vēl pa diviem brīdinājumiem tika "Dynamo" futbolistiem, bet no Doņeckas puses noraidīts tika arī rezervists Olehs Kučers. Stepanenko ir piespriesta viena spēles diskvalifikācija, savukārt par pārējiem vēl tiks lemts.


Stepanenko: "Draudzība ar Jarmolenko ir cauri"
"Spēlējām mājās, un es tribīnēm parādīju sava kluba emblēmu – visas komandas tā dara," pēc mača sacīja Stepanenko, nepieminot gan, ka logo viņš noskūpstīja pretinieku fanu priekšā. "Nebija nevienas pazīmes, kas liecinātu par manu necieņu pret "Dynamo" vai jebkuru tā pārstāvi. Ja gribat, skatieties atkārtojumus, izmantojiet cilvēkus, kuri lasa no lūpām, vai ko vēl dara tādos gadījumos. Norādīju uz sava mīļotā kluba emblēmu."

"Vispirms man kāds nemanot iesita, pēc tam otrs. Es piecēlos, skrēju tālāk – par ko saņēmu dzelteno kartīti, nezinu," Stepanenko turpināja. "Es taču neliku nevienam skriet un spert man pa ceļgalu. Paldies Dievam, ka tā nebija balsta kāja. Un ja viņš man būtu salauzis kāju? Ja nekļūdos, tas bija Andrijs Jarmolenko. Tad paziņoju visas valsts priekšā – mana draudzība ar Jarmolenko ir beigusies. Piedevu viņam epizodi ar kreklu iepriekšējā spēlē [Jarmolenko, apmainījies ar krekliem, to nometa zemē], jo negribēju konfliktus. Labi, nav nekādas runas. Bet šeit viņš varēja man salauzt ceļgalu – tas bija tīšām. Labi, tiksimies izlasē, bet mana draudzība ar Andriju ir galā."


Fomenko: "Cerams, ka konflikts nepāries arī uz izlasi"
Domājams, ka gan Jarmolenko, gan Stepanenko iekļūs Ukrainas izlasē gaidāmajā "Euro 2016" finālturnīrā. "Vai spēsim spēlēt vienā komandā? Tā nav mana problēma, savu viedokli pateicu. Komandas labā atdošu visus spēkus, bet ārpus laukuma man nav pienākuma ar kādu kontaktēties – tā ir mana personīgā darīšana," teica Stepanenko.

"Ja dzīve cilvēkam neko nav iemācījusi…Nepateicu viņam neviena slikta vārda. Viņi ["Dynamo" spēlētāji] visu spēli skrien un apvaino rupjiem vārdiem. [Denisam] Harmašam gribu pateikt atsevišķi: "Iemācies arī kādus citus vārdus bez rupjībām! Izlasi kaut vienu grāmatu!" Visu laiku skrien un lamājas, viņiem nedrīkst pat pieskarties. Puiši, tas ir futbols, kādu gribējāt? Mēs gribējām uzvarēt un neko sliktu neizdarījām. Bet, kad zaudējam, cienīgi pametam laukumu. Ir jāprot zaudēt, tas arī viss. Vienīgi, gribu apsveikt "Dynamo" ar titulu."

Ukrainas izlases galvenais treneris Mihails Fomenko cer, ka konflikts no klubu dzīves neturpināsies arī valstsvienībā: "Ceru, ka tā būs. Ceru, ka puišiem pietiks prāta, lai tas neielīstu arī izlasē. Mums ilgu laiku nāksies atrasties kopā, gatavoties spēlēm. Lai nesagandētu kopējo mērķi, nāksies to visu satīrīt. Un neviens cits viņu vietā to neizdarīs." 26 gadus vecais balsta pussargs Stepanenko aizvadītajā ciklā sāka deviņas no 12 spēlēm, bet 26 gadus vecais Jarmolenko bija pamatsastāvā visos mačos.


Lučesku: "Jāvaicā, cik godīgi "Dynamo" izcīnīja savu titulu"
Pēc spēles skandalozus komentārus sniedza arī Doņeckas "Shakhtar" galvenais treneris Mirča Lučesku: "Kijevas "Dynamo" bija jānodemonstrē, ka viņi ir čempioni, bet pēc šīs spēles tikai palika jautājums, cik godīgi viņi uzvarēja čempionātā. Ir vairākas komandas, kuras izliekas, ka spēlē pret "Dynamo", bet pēc nedēļas pret mums spēlē nevis uz dzīvību, bet gan nāvi. Tādā veidā mēs zaudējām punktus sezonas beigās. Ja atceraties, neieskaitīja tīrus vārtus pret "Stal" [3:3], bet "Chornomorets" spēlēja pārāk agresīvi. "Dnepr" pret "Dynamo" sev iesita divus vārtus, bet pret mums spēlēja ar ārprātīgu agresiju."

"Nedomāju, ka "Shakhtar" ir ko tādu pelnījis Ukrainas čempionātā, bet Eiropā mēs pierādām, ka esam labākā komanda Ukrainā," pārliecināti sacīja Lučesku. "Apsveicam "Dynamo" ar uzvaru čempionātā, bet nevaru klusēt un nepateikt, ka aiz tā muguras atrodas cilvēki, kuri nodarbojas ne ar tām lietām, ar kurām viņiem vajadzētu, un tas nedod iespēju augt Ukrainas čempionātam." Runājot par masveida kautiņu, Lučesku piebilda, ka šajā epizodē jānoraida bija pat septiņi spēlētāji un ka varbūt nekas tāds nebūtu noticis, ja Jarmolenko jau iepriekš būtu ticis pie, viņaprāt, pelnīta otrā brīdinājuma.

Kijevas "Dynamo" fani: "Negrasāmies piedot šādu nekaunību"
Savs vārds bija sakāms arī Kijevas "Dynamo" prezidentam Igoram Surkim: "Mums pārmet necieņu pret pretinieku, kas sezonas laikā mūs divreiz apspēlējis. Mirča Lučesku pat pateica, ka šis tituls nav pilnvērtīgs, jo ne reizi viņus neuzvarējām. Bet tādā gadījumā jāvaicā, vai "Shakhtar" var saukt par pilntiesīgiem sudraba medaļu ieguvējiem, jo viņi divreiz zaudēja "Dnipro". Un vai par cieņas demonstrēšanu var saukt apvainojošu "Dynamo" himnas parodēšanu, izmantojot leksiku, kas tāla no literārās, un kuru lidmašīnā diriģēja "Shakhtar" kapteinis Darijo Srna? Šo dziesmu viņi taču izpildīja video, kas pēc tam tika izvietots internetā."

Savu pozīciju par laukumā notikušo publiski pauda arī Kijevas "Dynamo" ultras: "Pēc trešajiem vārtiem Tarass Stepaneko pieskrēja pie viesu sektora, lai parādītu vairākus necenzētus žestus, par ko uzreiz savā virzienā saņēma desmitiem faieru un mūsu futbolistu dunku. Būt stiprākam laukumā – tā ir viena lieta. Bet piedot tik atklātu nekaunību mēs netaisāmies!" Kijevas "Dynamo" kapteinis Oleksandrs Šovkovskis piebilda, ka Stepanenko, kuram ir miteklis Kijevā, vajadzēja padomāt par savu drošību, jo līdzjutēji viņam par šo gājienu var atmaksāt. Uz ko Doņeckas kluba jurists savukārt attrieca, ka, ja Stepanenko kas notiks, Šovkovskis pats var tikt tiesāts par kūdīšanu.

Izmantotie resursi:
Луческу: Динамо оставило вопрос — с какой...
Степаненко: "Моя дружба с Ярмоленко...
Фанаты Динамо: Степаненко показал нам несколько...
Фоменко: надеюсь, у футболистов хватит ума,...
И. Суркис: на чемпионате Европы внутри сборной...

     [+] [-]

, 2016-05-03 20:37, pirms 8 gadiem
Tas ir derbijs ,cerams ka tiešām tas nekaitēs izlasei ,jo Ukraina būs viena no tām par kuru fanošu EČ.

     [+] [-]

, 2016-05-03 20:45, pirms 8 gadiem
Tādi paši sūdu mušas kā Tottenham nemāk zaudēt!

  +2 [+] [-]

, 2016-05-03 21:08, pirms 8 gadiem
coffijs rakstīja: Tas ir derbijs ,cerams ka tiešām tas nekaitēs izlasei ,jo Ukraina būs viena no tām par kuru fanošu EČ.
Lai arī viņi spēlē simpātisku futbolu, es būšu pret šo izlasi. Ukrainas fani ir pretīgi lopi tāpat kā poļi, bet to futbolisti acīm redzot nav labāki. Ceru uz Ukrainas izgāšanos.

 +11 [+] [-]

, 2016-05-03 21:17, pirms 8 gadiem
Yakovlev rakstīja: Kijevas spēki sabombardēja Doņeckas stadionu. Un tagad vēl lecās virsū.
gribēji teikt kremļa okupanti ar kremļa pundura svētību

  +5 [+] [-]

, 2016-05-03 21:26, pirms 8 gadiem
Yakovlev rakstīja: Kijevas spēki sabombardēja Doņeckas stadionu. Un tagad vēl lecās virsū.
Par tādām lietām nejoko, autist! Ka Tevi divi deviņi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-05-03 21:49, pirms 8 gadiem
Yakovlev rakstīja: Kijevas spēki sabombardēja Doņeckas stadionu. Un tagad vēl lecās virsū.
Ptu b leģ,šis jau konkrētakais kremļa klepju krancis,nah man tāds s ūds vel nav ignorēts,ar steigu tiek labota sava paviršiba

  +1 [+] [-]

, 2016-05-04 00:46, pirms 8 gadiem
Dynamo klauni, loh....

     [+] [-]

, 2016-05-04 08:11, pirms 8 gadiem
Januks rakstīja: Lai arī viņi spēlē simpātisku futbolu, es būšu pret šo izlasi. Ukrainas fani ir pretīgi lopi tāpat kā poļi, bet to futbolisti acīm redzot nav labāki. Ceru uz Ukrainas izgāšanos.
Slavi paliek slavi, fanu un futbolistu kultura nav diez ko augsta, kaut gan Shakhtar Donetsk maza saistiba ar Ukrainas futbolu, lielaka dala arzemnieki un finansejums mistisks.

     [+] [-]

, 2016-05-04 09:52, pirms 8 gadiem
DainixDT rakstīja: Dynamo klauni, loh....
Vai tomeer otraadi?

  +1 [+] [-]

, 2016-05-04 11:03, pirms 8 gadiem
Jarmolenko ir slims cilvēks