Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"River Plate" nepiekrīt pārceltā mača aizvadīšanai Madridē

Ints Megnis
Ints Megnis

"River Plate" nepiekrīt pārceltā mača aizvadīšanai Madridē
"Boca Juniors" līdzjutēji. Foto: Reuters/Scanpix

"River Plate" komanda sestdien izteikusi neapmierinātību ar to, ka Dienvidamerikas klubu futbola prestižākā turnīra "Copa Libertadores" fināla otrais mačs pret citu Buenosairesas vienību "Boca Juniors" tiks aizvadīts desmit tūkstošu kilometru attālajā Madridē.

Mačs starp nesamierināmajiem pretiniekiem divreiz tika pārcelts pagājušajā nedēļas nogalē, kad "River Plate" fani uzbruka "Boca Juniors" komandas autobusam. Tagad tas ieplānots 9. decembrī "Santiago Bernabeu" stadionā.

Tomēr "River Plate" paziņojumā paudusi, ka lēmums spēlēt maču Spānijā ir "nesaprotams". Tā paziņojusi, ka prestižā mača pārcelšana uz Spāniju "izkropļo sacensības" un "nepamatoti to liedz" skatītājiem, kuri plānoja apmeklēt sākotnējo spēli.

"Argentīnas futbols un visa Argentīnas Futbola asociācija nedrīkst atļaut saujai vardarbīgu fanu traucēt "Superclasico" mača attīstībai mūsu valstī," teikts paziņojumā.

"Boca Juniors" un "River Plate" dueļi allaž tiek gaidīti ar pastiprinātu interesi. Komandas vēl nekad nebija tikušās kontinenta meistarsacīkšu finālā, tāpēc abi mači tika pasludināti par svarīgākajiem Argentīnas klubu futbola 127 gadus ilgajā vēsturē. Pirmā spēle tika aizvadīta "Boca" laukumā un noslēdzās ar rezultatīvu 2:2 neizšķirtu, bet atbildes mačam vajadzēja notikt pagājušās nedēļas nogalē. Tomēr spēli nācās atcelt un pēc tam arī pārcelt, jo "River Plate" atbalstītāji pirms dueļa uzbruka pretinieku autobusam, to nomētājot ar akmeņiem un savainojot vairākus futbolistus. Piemēram, Karloss Tevess, kurš karjeras laikā spēlējis abos Mančestras klubos un "Juventus", vēma un cieta no galvassāpēm. Tikmēr "River Plate" fani pēc tam sarīkoja sadursmes ar policiju, kas izmantoja gumijas lodes.

Dienvidamerikas Futbola asociācija (Conmebol) paziņojusi, ka uz spēli Madridē katrai komandai tiks piešķirti 25 000 biļešu.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

  +1 [+] [-]

, 2018-12-02 03:19, pirms 5 gadiem
Vajag pievērst vairāk uzmanības vietējo "līdzjutēju" izglītošanai, lai būtu mazāk šādu mežoņu, kas grauj gan klubu, gan visas valsts reputāciju. Šādi "sveicieni" neko labu nevar pateikt ne par vienu.

     [+] [-]

, 2018-12-02 07:59, pirms 5 gadiem
Vai nevienam neienāca prātā pirms braukt, nodrošināt autobusam normālu apsardzi, zinot vietējos mežoņus

  +1 [+] [-]

, 2018-12-02 10:52, pirms 5 gadiem
River Plate vienkārši vajadzēja diskvalificēt un atdot titulu Juniors.