Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Alvess atgriežas dzimtenē un pievienojas "Sao Paulo"

Alvess atgriežas dzimtenē un pievienojas "Sao Paulo"
Dani Alvess. Foto: Zumapress.com / Scanpix

Pieredzējušais Brazīlijas izlases futbolists Dani Alvess, kurš iepriekšējās divas sezonas spēlēja Francijas superklubā "Paris Saint Germain" (PSG), nolēmis atgriezties dzimtenē un pievienojies "Sao Paulo" klubam.

36 gadus vecais Alvess aizvadījis garu un panākumiem bagātu karjeru Eiropā, 17 gadu garumā pārstāvot spāņu "Sevilla" un "Barcelona", itāliešu "Juventus" un franču PSG. Alvess ir trīskārtējs Čempionu līgas uzvarētājs, divkārtējs UEFA kausa ieguvējs, četrkārtējs UEFA superkausa ieguvējs, seškārtējs Spānijas čempions un daudzu citu titulu ieguvējs.

PSG rindās Alvess pavadīja pēdējās divas sezonas, divreiz kļūstot par Francijas čempionu un Francijas Čempionu trofejas ieguvēju, kā arī pa reizei triumfējot Francijas kausā un līgas kausā. Pagājušajā sezonā aizsargs nospēlēja 32 mačus PSG rindās un izcēlās ar trim vārtu guvumiem.

Šovasar Alvesa līgums ar PSG beidzās, un futbolists karjeras nogalē nolēma atgriezties dzimtenē. Brazīlijas izlasē arvien aktīvais Alvess parakstījis līgumu ar savu bērnības mīļāko klubu "Sao Paulo" uz trim gadiem.

Ar Brazīlijas izlasi Alvess jūlija pirmajā pusē triumfēja "Copa America", bet pats tika atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju, pievienojot kārtējo individuālo atzinību savā futbolista CV. Šī bija otrā reize, kad Alvess triumfēja ar Brazīliju "Copa America", tāpat aizsargs divreiz uzvarējis FIFA Konfederāciju kausā un pasaules U20 čempionātā.

Izmantotie resursi:
BBC


, 2019-08-02 15:11, pirms 5 gadiem
Man liekas, ka sportacentrs ir palaidis garām ziņu par De Rossi pārcelšanos uz dienvidameriku.
Lionels Mesi. Foto: Reuters/Scanpix
2

Vārtsargam rupja kļūda, Mesi atgriešanās neglābj no izstāšanās no CONCACAF Čempionu kausa

CONCACAF Čempionu kausā, ko agrāk dēvēja par Čempionu līgu, noskaidroti visi pusfinālisti. Šonakt atbildes spēlēs uzvarēja Meksikas klubi "Pachuca" un "Monterrey", sasniedzot nākamo kārtu.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieka un Dubras vienības savstarpējā cīņā zaudē kārtējos punktus

Lietuvas A līgā futbolā noslēgusies septītās kārtas izspēle, šodien laukumos cīnoties trim latviešu futbolistiem.
Mirklis pēc Roterdamas "Feyenoord" vārtu guvuma. Foto: Pieter Stam de Jonge/EPA/Scanpix

"Feyenoord" ar 6:0 saplosa "Ajax"; Glāzgovas derbijā vārtu birums; "Sporting" tuvojas titulam

Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās lielklubu derbiji Nīderlandes "Eredivisie", Skotijas Premjerlīgā un Portugāles meistarsacīkstēs.