Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"PSV Eindhoven" desmito reizi iegūst Nīderlandes Superkausu

Rolands Eliņš

"PSV Eindhoven" desmito reizi iegūst Nīderlandes Superkausu
"PSV Eindhoven"
Foto: AFP/Scanpix

"PSV Eindhoven" pēc triju gadu pārtraukuma atkal ieguvusi Johana Kruifa vārdā nosaukto Nīderlandes Superkausu futbolā, turklāt sasniegusi jubilejas titulu skaitu - Superkauss iegūts desmito reizi.

Par Nīderlandes Superkausu šodien cīnījās "Eredivisie" čempione "PSV Eindhoven" un Nīderlandes kausa ieguvēja "Groningen", kura pagājušajā sezonā Nīderlandes čempionātā ieņēma astoto vietu.

Par favorīti Amsterdamā notikušajā mačā neapšaubāmi tika uzskatīta Eindhovenas komanda. Filipa Koku trenētā komanda izvirzījās vadībā jau 25. minūtē, kad vārtus ar galvu guva 24 gadus vecais uzbrucējs Lūks de Jongs. PSV minimāls pārsvars saglabājās līdz 50. minūtei, kad Adams Mahers izcēlās ar precīzu sitienu, bet de Jongs vēlāk panāca arī 3:0. PSV pašās spēles beigās bija iespēja rezultātu padarīt graujošu, taču netika realizēts 11 metru soda sitiens.

Jāpiemin, ka de Jongam šī ir otrā reize karjerā, kad viņš guvis uzvaras vārtus Nīderlandes Superkausā - 2010. gadā viņš to paveica "Twente" rindās, palīdzot tai pārspēt "Ajax".

"PSV Eindhoven" Johana Kruifa kausu ieguvusi pēc triju gadu pārtraukuma un desmito reizi savā vēsturē. "Eindhoven" ir šī kausa titulētākais klubs, taču piedalījies biežāk tajā ir Amsterdamas "Ajax", kurš spēlējis 16 reizes un uzvarējis astoņas.

Johana Kruifa kauss

GadsUzvarētājaFinālā
2015PSV Eindhoven3:0 pret Groningen
2014Zwolle1:0 pret Ajax
2013Ajax3:2 pret AZ
2012PSV Eindhoven4:2 pret Ajax
2011Twente2:1 pret Ajax
2010Twente1:0 Ajax
2009AZ5:1 pret Heerenveen
2008PSV Eindhoven2:0 pret Feyenoord