Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Baltkrievijas futbolā apturēti jauniešu turnīri, augstākā līga turpina darbību

Rolands Eliņš

Baltkrievijas futbolā apturēti jauniešu turnīri, augstākā līga turpina darbību
Žodinas stadionā Baltkrievijas čempionātā šīs pirmdienas spēlē. Foto: Reuters/Scanpix

Baltkrievijas Futbola federācija oficiāli paziņojusi, ka koronavīrusa pandēmijas dēļ aptur valsts junioru un jauniešu čempionātus. Par valsts augstāko futbola līgu, kas šobrīd vienīgā aktīvā Eiropā, šāds lēmums nav pieņemts.

Baltkrievijas Futbola federācijas mājaslapā pamatots, ka šāds lēmums pieņemts pēc Baltkrievijas sporta un tūrisma ministrijas veiktajām rekomendācijām. Jauniešu un junioru turnīri pārtraukti uz nenoteiktu laiku.

Arī Baltkrievijas amatieru asociācija šodien paziņojusi, ka uz laiku pārtrauc spēļu norisi, savas kausa izcīņas spēles, kas bija paredzētas nedēļas nogalē, pārceļot vismaz uz nedēļu.

Taču Baltkrievijas augstākā futbola līga savu darbību turpinās, vismaz pagaidām nav pieņemts lēmums par pretējo. Federācijas preses sekretārs šodien Baltkrievijas medijiem apstiprināja, ka šodien nav nolemts par augstākās līgas apturēšanu un rītdien paredzētas trešās spēļu kārtas sākums.

Baltkrievijas mediji vēsta, ka koronavīrusa dēļ valstī mirušas četras personas, bet vairāk nekā 250 atrodas slimnīcā. Valsts futbola un hokeja augstākajās līgās mači joprojām norisinās ar skatītājiem tribīnēs, tiesa, futbola federācijas prezidents ir publiski skaidrojis, ka stadionos ir ieviesti drošības pasākumi.

Izmantotie resursi:
https://abff.by/news/article/uniors...