Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Spānijas leģendas Vilja un Injesta atkal spēlēs vienā komandā

Spānijas leģendas Vilja un Injesta atkal spēlēs vienā komandā
Andress Injesta un Davids Vilja. Foto: AFP/Scanpix

Pieredzējušais Spānijas futbolists Davids Vilja paziņojis, ka panācis vienošanos ar Japānas klubu „Vissel Kobe”, kurā atkal spēlēs kopā ar savu bijušo cīņu biedru „Barcelona” un Spānijas izlases sastāvā Andresu Injestu.

Ar īpaši sagatavotu video Davids Vilja paziņojis, ka tuvākajā laikā pievienosies Japānas komandai „Vissel Kobe”. Jau pirms pāris dienām viņa pašreizējais klubs Ņujorkas „City” apstiprināja, ka līgums netiks pagarināts, bet par pārcelšanos uz Japānu vakar ziņoja arī Spānijas mediji.

„Savā futbolista karjerā vienmēr esmu ņēmis vērā to, kā jūtas mans ķermenis, ko saka cilvēki man apkārt, un ko liecina mans instinkts,” sacījis Vilja. „Sportistam tie lēmumi, kuri jāpieņem ārpus laukuma, ir visgrūtākie, un šobrīd biju nonācis tāda lēmuma priekšā. Šajos šaubu brīžos ceru, ka kāda zīme vai detaļa sniegs man skaidrību. Tagad mani gaida jauns izaicinājums – Āzija.”

„Vissel Kobe” sastāvā tagad gaidāma divu Spānijas izlases leģendu atkalapvienošanās, jo to kopš pavasara pārstāv arī Andress Injesta. Kopā ar Injestu Vilja spēlēja arī „Barcelona” sastāvā, kopā izcīnot divus Spānijas čempiona titulus, triumfējot Čempionu līgā un tiekot pie teju visiem pieejamajiem tituliem (Karaļa kausa, UEFA Superkausa, FIFA Klubu PK). Savukārt starptautiskajā arēnā Vilja un Injesta bija daļa no neapturamās Spānijas izlases, kas uzvarēja divos Eiropas čempionātos un Pasaules kausā 2010. gadā.

Vilja ir Spānijas izlases visu laiku rezultatīvākais spēlētājs ar 59 vārtiem. Viņš bija EURO 2008 rezultatīvākais spēlētājs un dalīja pirmo vietu PK 2010 labāko vārtu guvēju sarakstā. Kopš 2014. gada Vilja spēlēja Ziemeļamerikas spēcīgākajā līgā MLS, kurā izcēlās ar 80 vārtu guvumiem „New York City” sastāvā.

„Vissel” vienība arī ar Injestu un bijušo Vācijas izlases uzbrucēju Lukašu Podoļski sastāvā nav starp Japānas spēcīgākajām komandām – tā pabeidza sezonu ar tikai desmito vietu J1 līgas 18 komandu konkurencē. Šonakt tika aizvadīta Japānas līgas sezonas pēdējā kārtā, un tajā „Vissel” ar 3:2 pieveica „Vegalta”, un vienus vārtus guva arī Injesta. Leģendārais „Barcelona” pussargs savā pirmajā sezonā Japānā 14 spēlēs guva trīs vārtus. Jaunā Japānas līgas sezona sāksies februārī.


Lionels Mesi. Foto: Reuters/Scanpix
2

Vārtsargam rupja kļūda, Mesi atgriešanās neglābj no izstāšanās no CONCACAF Čempionu kausa

CONCACAF Čempionu kausā, ko agrāk dēvēja par Čempionu līgu, noskaidroti visi pusfinālisti. Šonakt atbildes spēlēs uzvarēja Meksikas klubi "Pachuca" un "Monterrey", sasniedzot nākamo kārtu.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieka un Dubras vienības savstarpējā cīņā zaudē kārtējos punktus

Lietuvas A līgā futbolā noslēgusies septītās kārtas izspēle, šodien laukumos cīnoties trim latviešu futbolistiem.
Mirklis pēc Roterdamas "Feyenoord" vārtu guvuma. Foto: Pieter Stam de Jonge/EPA/Scanpix

"Feyenoord" ar 6:0 saplosa "Ajax"; Glāzgovas derbijā vārtu birums; "Sporting" tuvojas titulam

Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās lielklubu derbiji Nīderlandes "Eredivisie", Skotijas Premjerlīgā un Portugāles meistarsacīkstēs.