Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Bosnijas un Hercegovinas čempionāts netiks turpināts, čempioni - atkal "Sarajevo"

Andrejs Siliņš

Bosnijas un Hercegovinas čempionāts netiks turpināts, čempioni - atkal "Sarajevo"
Foto: hnfsbih.ba

Bosnijas un Hercegovinas Futbola federācija nolēmusi neturpināt koronavīrusa pandēmijas dēļ pārtraukto premjerlīgas sezonu un par čempioni pasludināt "Sarajevo", kas tādējādi tiek pie otrā čempiontitula pēc kārtas.

Līdz pandēmijas izsludināšanai Bosnijā un Hercegovinā bija nospēlēti tieši divi no trim paredzētajiem apļiem. Līdz ar to katrai komandai turnīra tabulā ir 22 nospēlētas spēles, kas atvieglo vietu sadalījumu sezonas izbeigšanas gadījumā. Pirmo vietu otro gadu pēc kārtas izcīnīja galvaspilsētas klubs "Sarajevo", kas iekrāja 45 punktus un tiks pie vietas Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra 1. kārtā.

Tuvākajiem sekotājiem "Željezničar" bija vien par trim punktiem mazāk, bet trešo vietu izcīnīja Mostaras "Zrinjski", kam bija 38 punkti. Abas piedalīsies Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra 1. kārtā. Arī ceturtajā vietā palikusī Baņas Lukas "Borac" tiks pie vietas Eiropas līgā, jo kausa izcīņa tiek atcelta. Šāds federācijas lēmums izrādījies ļoti sāpīgs piektajā vietā palikušajai "Tuzla City", kam līdz trešajai vietai tikai vienas uzvaras tiesa jeb trīs punkti, bet ceturtajai - divi punkti.

"Sarajevo" Bosnijas titulu izcīnīs piekto reizi vēsturē. Pērnajā vasarā Sarajevas komandas dalība Čempionu līga apstājās jau pirmajā kārtā, jo pretī stājās pazīstamais Skotijas superklubs Glāzgovas "Celtic". Mājās zaudējums ar 1:3, izbraukumā ar 1:2.

Bosnijas un Hercegovinas premjerlīgā piedalās 12 komandas. Līgu zemāk izkrīt pēdējās divās vietās palikušās vienības, šosezon - Zenicas "Čelik" un Dvorovi "Zvijezda 09".