Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Lampards atgriežas "Stamford Bridge" ar sāpīgu zaudējumu pret "Chelsea"

Edgars Pavlovskis
Edgars Pavlovskis

Lampards atgriežas "Stamford Bridge" ar sāpīgu zaudējumu pret "Chelsea"
"Chelsea" fani pirms spēles. Foto: PA Images/Scanpix

Anglijas Līgas kausa ceturtajā kārtā "Derby County" un tās galvenais treneris Frenks Lampards viesojās pie "Chelsea", kur atzina Londonas kluba pārākumu ar 2:3. "Totteham Hotspur" devās cīņā pret citu Londonas klubu "West Ham" un pieveica to ar 3:1. "Arsenal" uzvara pār "Blackpool".

Anglijas kausa 4. kārtas viena no galvenajām spēlēm bija “Chelsea” cīņa pret Championship (Anglijas otrā spēcīgākā līga) komandu “Derby County”, kuru trenē viens no visu laiku labākajiem “Chelsea” futbolistiem Frenks Lampards. Maurīcio Sarri, Londonas kluba galvenais treneris, izvēlējās spēlēt ar tuvākajiem rezervistiem. “Derby County” sastāvā, kā jau paradzēts, bija visi labākie, starp kuriem arī divi “Chelsea” īpašumā esošie spēlētāji Masons Mounts un Fikajo Tomorī, kuri abi bija šogad Latvijā ar Anglijas U21 izlasi.

Spēli šodienas mājiniece “Chelsea” sāka spēli ar laimīgu vārtu guvumu, kad 5. minūtē pēc Davides Zapakostas centrējuma neveiksmīgi aizsardzībā nospēlēja “Derby” aizsargs Tomorī un sita bumba savos vārtos, panākot “Chelsea” vadību ar 1:0. Viesi nepadevās un centās apdraudēt pretinieku vārtus, kas atmaksājās 9. minūtē, kad “Chelsea” aizsargs Gerijs Keihils paslīdēja un deva iespēju “Derby” panākt izlīdzinājumu, ko viņi arī izmantoja, 1:1.

Vēlāk 21. minūtē “Derby County” neveiksmes aizsardzībā turpinājās, jo otrs centra aizsargs Ričards Keogs atkal sita bumbu savos vārtos, dodot “Chelsea” otro reizi vadību šovakar (2:1). Spēles 26. minūtē “Derby” futbolists Mounts izdarīja izcilu centrējumu uz vārtu priekšu, kur nepiesegts bija Martins Vaghorns, kurš raidīja bumbu vārtos un panāca 2:2. Puslaika noslēgumā 41. minūtē Sesks Fabregas ar precīzu sitienu vārtu stūrī panāca jau 3:2 vadību mājiniecei un spēles favorītei “Chelsea”.

Otrajā puslaikā “Chelsea” sāka uzlabot savu nestabilo aizsardzību un pat veica centra aizsarga maiņu, laukumā laižot Davidu Luizu. Iespējas gūt vārtus bija abām vienībām, taču ne “Chelsea” futbolists Alvaro Morata, ne preitinieks Džeks Mariots spēja savus izcilos momentus izmantot un rezultāts palika nemainīgs. Uz spēles pēdējām minūtēm “Derby” sāka palielināt intensitāti un veidot vārtu gūšanas momentus.

Pateicoties lieliskai “Chelsea” vārtsarga Villija Kavaljēro darbībai noslēdzošajās minūtēs, “Chelsea” izdevās panākt, ka Frenks Lampārds pameta sev labi zināmo Stamford Bridge ar rūgtuma, jo “Chelsea” beigās izcīnīja grūtu uzvaru ar 3:2.

Londonas derbiju šajā kausā arī aizvadīja divi Premjerlīgas klubi - “Tottenham Hotspur” un “West Ham”. Abas komandas rādīja labu aizsardzības sniegumu pirmajā puslaikā, taču tas netraucēju Hinminam Sonam atklāt spēles rezultātu 16. minūtē, kad viņš skaisti ar kreiso kāju sita bumbu vārtos. Sons arī tika pie vārtu guvuma otrā puslaika ievadā, kad atkal saņēma piespēli no Deles Allī, un precīzi sita garām “West Ham” vārtu vīram Adrianam.

Vienus vārtus gan vēlāk izdevās atgūt “West Ham” komandai, kad vārtus guva Lukass Perezs. “Spurs” pāris minūtēs atkal panāca divu vārtu pārsvaru, kad vārtus guva Fernando Ljorente. Spēle noslēdzās viesu “Tottenham Hotspur” labā ar rezultātu 3:1.

Londonas klubam “Arsenal” šajā turnīra fāzē bija jāspēkojas ar League 1 jeb trešās spēcīgākās Anglijas līgas klubu “Blackpool”. “Arsenal” otrajā puslaikā nonāca vadībā ar 2:0, taču pēc Mateo Guendūzī divām dzeltenajām kartītēm spēle mainījās, un “Blackpool” panāca 1:2. Spēles 69. minūtē “Blackpool” bija tuvu, lai panāktu izlīdzinājumu pēc pretinieces vārtsarga kļūdas, taču tika fiksēta aizmugure. Beigās “Blackpool” futbolists arī nopelnīja sarkano karīti, un “Arsenal” spēja vairāk neielaist un nosargāt 2:1 uzvaru.

Anglijas Līgas kauss, ceturtā kārta

KomandasRezultātsVārtu guvēji
Burton Albion – Nottingham3:2 (0:0)Janko (s.v.) 52’ Fraers 64’ Heskets 84’ – Grabans 70’ Apiahs 90+1’
Bournemouth – Norwich2:1 (1:0)Stanislas 39’ Kukss 72’ – Ernandess 70’
Leicester – SouthamptonPārlikta
Chelsea – Derby County3:2 (3:2)Tomorī (s.v.) 5’ Keogs (s.v.) 21’ Fabregass 41’ – Mariots 9’ Vaghorns 27’
Arsenal – Blackpool2:1 (1:0)Lihtšteiners 33’ Smits Rouvss 50’ – Okonors 66’
West Ham – Tottenham1:3 (0:1)Perezs 71' - Sons 16’ 54’ Ljorente 75’
Middlesbrough – Crystal Palace1:0 (1:0)Vingss 45+3’
Man City – Fulham21:45

  -2 [+] [-]

, 2018-11-01 00:14, pirms 5 gadiem
Otrdien notika 2 spēles šajā turnīrā, kā arī ne vārds par Middlesbrough-Crystal Palace, kura notika vienā dienā ar šeit pieminētajām 3 spēlēm.

     [+] [-]

, 2018-11-01 00:40, pirms 5 gadiem
Skarbi ir iesist 4 vārtus un zaudēt ar 2:3

  +1 [+] [-]

, 2018-11-01 03:19, pirms 5 gadiem
Autor, West Ham: Spurs otrādi rezultātu ieliki.

  -1 [+] [-]

, 2018-11-01 10:03, pirms 5 gadiem
Pareizi ir Jorente nevis Ljorente, jo no spāņu valodas Ll kļūst par 'j'. Tas par ar Casillas - Kasijass.