Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Premjerlīgas apakšgala četras komandas vēlas sezonas atcelšanu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Premjerlīgas apakšgala četras komandas vēlas sezonas atcelšanu
Līderes "Liverpool" kapteinis Džordans Hendersons. Foto: PA Pictures/Scanpix

Anglijas Premjerlīgā vēl atlicis aizvadīt deviņas kārtas, un "Liverpool" praktiski nodrošinājusi titulu. Tomēr ir komandas, kas priekšroku dotu sezonas atcelšanai, jo gūtu finansiālu labumu.

Tiek lēsts, ka gadījumā, ja Premjerlīgas sezona tiks pasludināta par nenotikušu, visiem klubiem kopā būtu jāatvadās no 1,35 miljardiem eiro, kas iegūti no televīzijas tiesību turētājiem. Taču vismaz četras komandas sarunās aiz slēgtām durvīm paudušas piekrišanu šādam risinājumam.

Šīs vienības, kuru nosaukumi netiek minēti, pārstāv Premjerlīgas apakšgalu. Tās aprēķinājušas, ka finansiālais ieguvums no vēl vienas sezonas Anglijas augstākajā līgā būtu lielāks nekā naudas summa, kas jāatdod atpakaļ televīzijām. Mediji vēsta, ka klubu diskusijās tieši finansiālais aspekts bijis galvenais – tiks pieņemts lēmums, kas komandām ir izdevīgākais.

Atbalstoši par sezonas anulēšanu izteicies arī Londonas "Tottenham Hotspur" uzbrucējs un Anglijas izlases kapteinis Harijs Keins. Viņa attieksme ir labi saprotama – "Tottenham" turnīra tabulā ieņem vien astoto vietu, priekšā palaižot pat "Sheffield United", kas pirms gada spēlēja otrajā līgā.

Jāņem vērā, ka pat gadījumā, ja visas 20 Premjerlīgas komandas nobalsotu par sezonas atcelšanu, lēmums nestātos spēkā. Savs vārds būtu jāsaka arī Anglijas Futbola asociācijai un Anglijas Futbola līgu vadībai. Premjerlīgas lēmums iespaidotu arī zemāk spēlējošās komandas, kas tādējādi zaudētu iespēju pacelties līmeni augstāk.

Futbolu līgu vadības uzskats pagaidām ir dzelzī kalts – sezona ir jāizspēlē līdz galam, lai kad tas notiktu. Anglijā ir aplēses, ka 45 no līgu (Premjerlīga un vēl trīs līgas) komandām varētu piedzīvot bankrotu.

Izmantotie resursi:
https://www.independent.co.uk/sport...

     [+] [-]

, 2020-03-31 21:33, pirms 4 gadiem
Fakts, ka negrib krist ārā. Gan jau izspēlēs un trīs dosies uz čempionšipu.

     [+] [-]

, 2020-03-31 22:40, pirms 4 gadiem
Manuprāt optimālākais variants (kas gan nez kapēc diez ko netiek apspriests) ir aizvadīt šo sezonu līdz galam (piemēram gada nogalē) un aizvadīt nākamo sezonu ar saīsinātu kalendāru.
Jo ja sezonu pārtrauc un neizspēlē atlikušās, tad cietējas paliek tās komandas, kurām kalendārā palika relatīvi vieglas spēles. Saīsinātā nākamajā sezonā šo problēmu var atrisināt daudz nesāpīgāk- visām komandām kalendāru sastādot daudz maz līdzvērtīgi. Varbūt pat vienkārši divu apļu vietā aizvadīt tikai vienu (19 spēles ar visām komandām)