Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Fulham" zaudē, taču nodrošina ceļazīmi uz "play-off" finālu Vemblijā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Fulham" zaudē, taču nodrošina ceļazīmi uz "play-off" finālu Vemblijā
Londonas "Fulham" futbolisti. Foto: Nick Potts/PA Wire/PA Images/Scanpix

Anglijas futbola līgas (EFL) "Championship" "play-off" pusfināla atbildes spēlē Londonas "Fulham" savā laukumā ar 1:2 atzina Velsas "Cardiff City" pārākumu, taču divu spēļu summā londonieši triumfēja ar 3:2. Izšķirošajā cīņā par vietu Anglijas Premjerlīgā "Fulham" 4. augustā Vemblija stadionā spēkosies ar "Brentford".

Pāra pirmajā mačā Kārdifā "Fulham" guva pa vārtiem otrā puslaika sākumā un beigās, izceļoties Džošua Onomā un Nēskensam Kebano. Otrais kļuva arī par vienu no šā vakara spēles varoņiem.

Šovakar "Cardiff City" rezultātu atklāja astotajā minūtē, pēc stūra sitiena pie bumbas pirmajam tiekot Kērtisam Nelsonam. Tomēr jau uzreiz pēc izspēles no laukuma centra "Fulham" izdevās atspēlēties, viesiem noguļot savā soda laukumā ieskrējušo Kebano, kurš panāca 1:1.

Intriga atgriezās otrā puslaika sākumā, kad Lī Tomlins atguva minimālu pārsvaru "Cardiff City" vienībai - 2:1. Nervozā cīņas turpinājumā vienā no epizodēm "Fulham" futbolista Abubakars Kamarā sistā bumba trāpīja pa vārtu stabu, savukārt viesu labāko izdevību kompensācijas pēdējās sekundēs izšķērdēja Roberts-Nesta Glacels. Viesu spēlētājs no tuvas distances bumbu raidīja pavisam nedaudz pāri vārtiem.

Otrajā "play-off" pusfināla pārī kopš 1946./47. gada sezonas Anglijas futbola augstākajā sabiedrībā nespēlējusī "Brentford" atguvās no pirmajā mačā iekrātā 0:1 deficīta, atbildes spēlē mājās gūstot trīs vārtus pēc kārtas un ar 3:1 pieveicot "Swansea". Uzvaras vārtus divu spēļu summas kontekstā atbildes mača otrā puslaika pirmajās sekundēs izdevās gūt francūzim Braienam Mbeumo.

"Brentford" nonākusi vienas uzvaras attālumā no savas vēsturiski pirmās ceļazīmes uz Premjerlīgu. Anglijas futbola augstākajā divīzijā brentfordieši cīnījušies tikai piecas sezonas, četrām no tām esot starpkaru perioda beigās.

Šās sezonas "Fulham" un "Brentford" savstarpējo spēļu statistika bijusi labāka pēdējai - "Brentford" mājās savus nākamos pretiniekus uzveica ar 1:0, bet viesos ar 2:0. "Championship" turnīra regulāro sezonu "Brentford" noslēdza kā trešā, bet "Fulham" - kā ceturtā.

Tiešās ceļazīmes uz Premjerlīgu šosezon nodrošināja "Championship" turnīra uzvarētāja "Leeds", kā arī otrajā vietā finišējusī "West Bromwich Albion".

  +1 [+] [-]

, 2020-07-31 09:36, pirms 4 gadiem
abiem Velsas klubiem nenospīdēja

     [+] [-]

, 2020-07-31 11:01, pirms 4 gadiem
Cik kardināli viss šajā spēlē būtu citādi, ja ne pirmās spēles beigās Cardiff muļķīgi nopelnītais sods, kas pārvērtās vārtu guvumā.

     [+] [-]

, 2020-07-31 12:34, pirms 4 gadiem
Finālā par Brentfordu! Tas būtu skaists gandarījums par neizmantoto iespēju kvalificēties pa taisno - taču tajā trakajā spēlē arī Barnslay derēja tikai uzvara...
https://www.youtube.com/watch?v=Oam...

     [+] [-]

, 2020-07-31 14:03, pirms 4 gadiem
viss pareizi...finālam kvalificējas Championship 3. un 4.vietas ieguvēji