Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Futbolista karjeru noslēdzis ilggadējais ''United'' aizsargs Ferdinands

Krišs Upenieks

Futbolista karjeru noslēdzis ilggadējais ''United'' aizsargs Ferdinands
Krištianu Ronaldu un Rio Ferdinands 2007. gadā
Foto: PA Wire

36 gadu vecumā profesionālajai futbolista karjerai punktu licis ilggadējais Mančestras ''United'' aizsargs Rio Ferdinands, kurš pēdējo sezonu pavadīja Anglijas Premjerlīgas klubā ''Queens Park Rangers''. Karjeras laikā futbolists izcīnīja sešus Premjerlīgas titulus un reizi triumfēja arī UEFA čempionu līgā un Anglijas kausa izcīņā.

Šādu lēmumu 189 centimetrus garais aizsargs pieņēmis pēc ''Queens Park Rangers'' lēmuma neturpināt sadarbību. Karjeras lielāko daļu Ferdinands pavadīja Mančestras ''United'', kur 13 sezonu laikā arī izcīnītas visas trofejas. 81 spēli futbolists aizvadījis arī Anglijas valstsvienībā. ''Man bija liels gods katru reizi, kad pārstāvēju savas valsts izlasi. Tās ir spēcīgas atmiņas, kuras prātā paliks visu mūžu,'' tā aizsargs.

''Pēc 18 gadiem profesionālajā futbolā jūtu, ka šis ir īstais brīdis, kad man ir jābeidz nodarboties ar to, ko mīlu. 12 gadu vecumā, dzenājot bumbu, nesapņoju, ka kādu dienu spēlēšu ''West Ham'', būšu kapteinis ''Leed United'', izcīnīšu čempionu līgas trofeju un pēc tam vēl atgriezīšos pie sava pirmā trenera Harija Rednapa ''Queens Park Rangers'' komandā,'' futbolists emocionāli atskatījās uz karjeru.

''Uzsākot karjeru, katram futbolistam ir vajadzīgs kāds audzinātājs. Es to ieguvu Deiva Godvina personā, kurš bija prasīgs treneris ''Blackheath'' komandā, un Tonijs Kers, ''West Ham'' jaunatnes komandas treneris. Viņi bija tie, kas sniedza visas īpašības, kas man palīdzēja visas karjeras laikā. Vienmēr būšu pateicīgs viņiem. Izcīnītas trofejas 13 gadu laikā ar Mančestras ''United'' ļāva sasniegt visu, ko biju kārojis futbolā. Kopš bērna vecuma tas bija viss, par ko uztraucos.

Nekas no tā nebūtu iespējams bez viena ģeniāla vīra, Sera Aleksa Fergusona, kurš mani izaudzināja ne tikai kā futbolistu, bet arī personību. Pēc manām domām, viņš vienmēr būs visu laiku labākais Anglijas futbola treneris. Tāpat vēlos pateikties savai sievai Rebekai, ģimenei, ieskaitot manu māti un tēvu, par viņu ziedošanos un sapratni karjeras laikā. Un noslēgumā paldies arī faniem, bez kuriem futbols nebūtu iespējams. Jūs man pietrūksiet katru sestdienas pēcpusdienu,'' Rio Ferdinands izcēla svarīgākos cilvēkus viņa futbolista karjerā.

Izmantotie resursi:
Goal.com

  -4 [+] [-]

, 2015-05-30 18:35, pirms 9 gadiem
Vispār pavisam nesen viņam sieva aizgāja aizsaulē...!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-05-30 19:01, pirms 9 gadiem
Paldies liels viņam par pavadīto laiku MU. Viņš ar Vidiču bija iespējams labākais CB pāris premjerlīgas vēsturē. Izcils spēlētājs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-05-30 19:18, pirms 9 gadiem
Gadījās neliela diskusija par to, vai Rio un Vidičs atsevišķi būtu tik pat vareni? Rio viennozīmīgi jā, bet abus kopā atrast un salikt mācēja tikai SAF. Rio izcila pozīcijas izvēle un pirmā piespēle, Vidičs - spēks un personālā segšana. Kopā - vārtsargam darba laupītāji

     [+] [-]

, 2015-05-30 19:19, pirms 9 gadiem
Anglijā viņš sociāli aktīva persona papildus spēlēšanai bija/ir/būs. Studijas starp spēlēm. Dokumentālā filma par piedzīvojumiem PČ Brazīlijā utml. Vai tas moš brālis?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-05-30 20:01, pirms 9 gadiem
Maxvell Smart rakstīja: Šie aizsargi ir vēsture, tāpat kā MU klubs

tagad MU aizsardzību bruģēs šis čalis

https://vine.co/search/phil+jones
http://i.ytimg.com/vi/DLLPPNg3HkY/maxresdefault.jpg
Par tavu šitiji nemaz nesāksim runāt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-05-30 21:18, pirms 9 gadiem
Pirmais, ar ko asociējas brāļi Ferdinanti, man vienmēr bija un būs mūžīgā čīkstēšana, ka pret viņiem visi vienmēr ir rasisti ...

     [+] [-]

, 2015-05-30 22:00, pirms 9 gadiem
Kas par leģendāru spēlētāju, viens no visu laiku labākajiem aizsargiem Premjerlīgas vēsturē, žēl par sievu, tas noteikti iespaidoja izvēli.

  +1 [+] [-]

, 2015-05-30 22:07, pirms 9 gadiem
ZIWRAV rakstīja: Kas par leģendāru spēlētāju, viens no visu laiku labākajiem aizsargiem Premjerlīgas vēsturē, žēl par sievu, tas noteikti iespaidoja izvēli.
Sievas nāve neiespaidoja izvēli! Tāpat visiem bija skaidrs, ka vecums savu ir paņēmis. Labākajos gados Rio neviens nevarēja apspēlēt, jo pozicionāli viņš vienmēr paredzēja notiekošo, bet 1:1 sagaidīja uzbrucēja pirmo kustību. Sievas nāve ir sūra realitāte un viņam tagad jāpārņem visu trīs bērnu audzināšanas pienākumi.

     [+] [-]

, 2015-05-31 00:18, pirms 9 gadiem
ABa
un nu fakts, ka būs bērni vairāk jāpieskata, viņam izvēli padarīja vismaz vieglāku