Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Morinju: "Futbols ir gandrīz kā sabiedriskais pakalpojums "

Rolands Eliņš

Morinju: "Futbols ir gandrīz kā sabiedriskais pakalpojums "
Žuzē Morinju. Foto: PA Pictures/Scanpix

Portugāles futbola treneris Žuzē Morinju paudis viedokli, ka futbola spēļu atsākšanās nāktu par labu sabiedrībai un viņš to uzskatītu gandrīz kā sabiedrisko pakalpojumu.

„Mēs lūdzamies un ceram, ka tas viss drīz beigsies,” Žuzē Morinju izteicās Portugāles laikrakstam „Record” par koronavīrusa pandēmiju un tās dēļ noteiktajiem ierobežojumiem. „Futbolam vajadzētu norisināties ar minimāliem ierobežojumiem, taču šiem ierobežojumiem jābūt kompetentu iestāžu noteiktiem, ņemot vērā draudus veselībai.”

„Es pats atbalstu futbola spēļu aizvadīšanu pie slēgtām tribīnēm,” turpināja Morinju. „Ja tas ir nepieciešams, tad tas ir veids, kā ļaut futbola industrijai atsākt darbu. Neskaitot to, futbols arī sniegtu cilvēkiem to, kas viņiem tik ļoti patīk. Es teiktu, ka futbols ir gandrīz kā sabiedriskais pakalpojums.”

„Cik daudzi miljoni pasaulē mīl futbolu? Cik miljoni cilvēku labprātāk būtu mājās nekā skatītos futbolu? Cik miljoni cilvēku skatītos televīzijā spēles, kurās nav skatītāju tribīnēs?” argumentāja Morinju. „Taču svarīgākais ir nodrošināt kritērijus drošības noteikumiem.”

Morinju šobrīd ir Anglijas kluba „Tottenham” galvenais treneris.

Izmantotie resursi:
https://global.espn.com/football/to...