Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Alksnājs

Pardjū atgriežas Premjerlīgā, Elerdaiss kļūs par ''Everton'' treneri

Pardjū atgriežas Premjerlīgā, Elerdaiss kļūs par ''Everton'' treneri
Alans Pardjū
Foto: AFP/Scanpix

Pazīstamais Alans Pardjū ir kļuvis par ''West Bromwich Albion'' galveno treneri. Klubs 20. novembrī šķīrās no velsiešu speciālista Tonija Pulisa, kad komanda bija iegājusi desmit spēļu sērijā bez uzvarām. Tikmēr ''Everton'' paziņojusi, ka jau šodien kluba vadība satiksies ar Semu Elerdaisu, lai vienotos par finansiālo daļu.

Gan WBA, gan ''Everton'' sezonas sākums bijis kā briesmīgs murgs. Vestbromvičas vienība ieguva septiņus punktus pirmajās trīs spēlēs, bet kopš tā ir bez uzvarām, ar 12 punktiem atrodoties 16. pozīcijā Anglijas Premjerlīgā.

Lai arī ''Everton'' ir tāds pats punktu skaits, nav šaubu, ka liverpūliešu sākums bijis krietni nepieņemamāks. Komanda pērn finišēja septītajā vietā un vasarā iztērēja vairāk nekā 140 miljonus eiro jauniem spēlētājiem. Tāpat kā WBA, arī ''Everton'' uzvarēja pirmo spēli, bet otrajā izcīnīja punktu izbraukumā pret šobrīd šķietami neapturamo Mančestras ''City''. Pēc tā sekoja trīs pamatīgi zaudējumi bez gūtiem vārtiem. 22. oktobrī Liverpūles vienība cieta smagu sakāvi savā laukumā pret ''Arsenal'' (2:5), kas darbu pamest lika Ronaldam Kūmanam. Eiropas līgā pēc piecām spēlēm ''Everton'' grupā atrodas pēdējā vietā ar vienu punktu.

Alans Pardjū savā karjerā ir trenējis vairākus Premjerlīgas klubus kā ''West Ham United'', Ņūkāslas ''United'' un ''Crystal Palace''. No pēdējās viņš tika atlaists gandrīz pirms gada 22. decembrī. 2012. gadā Pardjū ar Ņūkāslas ''United'' izcīnīja piekto vietu Premjerlīgā un tika atzīts par sezonas labāko treneri līgā. Nevar arī nepieminēt Pardjū skandālus - pēdējos gados viņš ir ar galvu zemē notriecis ''Hull City'' spēlētāju Deividu Meileru, nolamājis Mančestras ''City'' treneri Manuelu Pelegrīni, pagrūdis arbitru, bet 2009. gadā Pardjū tiešajā ēterā pateica, ka Maikls Esjēns ''absolūti izvaroja'' Čedu Evansu laukuma vidusdaļā.

Arī nākamajam ''Everton'' trenerim Elerdaisam netrūkst, par ko atbildēt. Bijušais ''West Ham'' un ''Crystal Palace'' menedžeris vairākkārt karjerā apsūdzēts korupcijā, populārākā reize bija 2016. gadā. Elerdaiss neilgi pēc kļūšanas par Anglijas izlases galveno treneri iekūlās problēmās, kad publiski parādījās informācija par viņa darījumiem saistībā ar izlasei svarīgu informāciju. Anglis valstsvienības rindās aizvadīja tikai vienu spēli, pirms pameta darbu.

Izmantotie resursi:
https://www.wba.co.uk/news/2017/nov...
Sam Allardyce: Everton to name ex-England...


Kouls Pālmers. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix
6

Pālmers iesit pokeru un panāk Holannu, ''Chelsea'' grauj ''Everton''

Anglijas futbola Premjerlīgas 33. kārtas noslēgumā Londonas ''Chelsea'' ar 6:0 ''Stamford Bridge'' stadionā sagrāva Liverpūles ''Everton''. Četrus vārtus uzvarētāju rindās guva Kouls Pālmers.
Gabriels Martinelli. Foto: EPA/ Scanpix
7

Gvardiola un "City" var priecāties – arī "Arsenal" 33. kārtā piedzīvo zaudējumu

Anglijas Premjerlīgā aizvadīta pirmspēdējā 33. kārtas spēle. Londonas "Arsenal" savā laukumā uzņēma Top4 komandu "Aston Villa". Uzvarētājs tika noskaidrots spēles beigās, kad viesi no Birmingemas guva divus bezatbildes vārtus.
"Crystal Palace" pēc gūtajiem vārtiem. Foto:AP/Scanpix
16

Eze un "Crystal Palace" viesos šokē titula kārotāju "Liverpool"

Anglijas Premjerlīgas 33. kārtas ietvaros svarīgus punktus zaudējusi Jirgena Klopa vadītā "Liverpool", kas ar 0:1 savā laukumā atzina "Crystal Palace" pārākumu. Vienīgos vārtus guva Ebereči Eze. "Liverpool" tas bija vien trešais zaudējums Premjerlīgā šosezon.