Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Leicester" īpašnieks zaudē dzīvību helikoptera katastrofā

"Leicester" īpašnieks zaudē dzīvību helikoptera katastrofā
Višajs Srivadhanaprabha gāja bojā 60 gadu vecumā. Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas futbola klubs "Leicester" oficiālā paziņojumā pavēstījis par īpašnieka Višaja Srivadhanaprabhas nāvi. Sestdienas vakarā notikušajā helikoptera avārijā dzīvību zaudējušas visas piecas personas – četri pasažieri un lidaparāta pilots.

"Ar visdziļāko nožēlu un salauztu sirdi apstiprinām, ka mūsu vadītājs Višajs Srivadhanaprabha bija starp tiem, kuri sestdienas vakarā traģiski zaudēja dzīvību pēc tam, kad helikopters ar viņu un vēl četriem cilvēkiem avarēja ārpus "King Power" stadiona. Neviens no pieciem helikopterā esošajiem cilvēkiem neizdzīvoja," teikts kluba mājaslapā. "Mūsu domas ir kopā ar Srivadhanaprabhas ģimeni un visu helikopterā bijušo ģimenēm šajā neizsakāmajā zaudējumā."

"Višaja personā pasaule ir zaudējusi izcilu vīru. Laipnu, dāsnu vīru. Vīru, kura dzīvi noteica mīlestība, kuru viņš veltīja savai ģimenei un tiem, kurus viņš tik sekmīgi vadīja. "Leicester City" viņa vadībā bija kā ģimene. Ģimene, kas sēros par viņa aiziešanu mūžībā un kas saglabās viņa vīzijas nosprausto kursu klubam, kas nu ir kļuvis par viņa mantojumu. Līdzjūtību grāmata, kas tiks nodota Srivadhanaprabhas ģimenei, kluba stadionā tiks atklāta otrdien plkst. 8:00 no rīta. Līdzjutēji, kuri nevarēs apmeklēt stadionu, lai atstātu savu līdzjūtību un izteiktu cieņu, varēs to darīt kluba mājaslapā," paziņojumā turpināts. "Otrdien paredzētā spēle Līgas kausā pret "Southampton", kā arī attīstības komandas spēle Starptautiskajā premjerlīgā pret "Feyenoord" tiek pārceltas."

Ķīniešu izcelsmes taizemiešu uzņēmējs un četru bērnu tēvs Višajs Srivadhanaprabha mira 60 gadu vecumā. Viņš bija veikalu ķēdes "King Power" īpašnieks, un viņam piederēja divi futbola klubi – Anglijas "Leicester" un Beļģijas "Leuven". "Leicester" kontrolpaketi Srivadhanaprabha iegādājās 2010. gada augustā, 2011. gada februārī kluba vadītāja amatā nomainīja Milanu Mandariču un 2016. gadā kaldināja kluba triumfu Anglijas Premjerlīgā, kas kļuva par vienu no sensacionālākajiem panākumiem futbola vēsturē. Panākums tika atzīmēts ar vērienu – viņš katram futbolistam uzdāvināja 100 tūkstošus vērto BMW i8 automašīnu. Šosezon "Leicester" ar 13 punktiem desmit spēlēs ieņem 12. vietu, un traģiskā avārija notika neilgi pēc Premjerlīgas mājas spēles pret "West Ham" (1:1), pēc kuras Srivadhanaprabha, kā allaž, stadionu pameta ar helikopteru, paceļoties no futbola laukuma. Iepriekšējā gada maijā Srivadhanaprabha iegādājās arī Beļģijas otrās spēcīgākās līgas klubu "Leuven", pirmajā sezonā ar to ieņemot otro vietu.

Helikoptera avārijā mira trīs vīrieši un divas sievietes. Bez kluba īpašnieka dzīvību zaudēja arī lidaparāta pilots un pilota dzīvesbiedre, kā arī divi Srivadhanaprabhas kolēģi. Sākotnējās baumas, ka helikopterā varētu būt arī "Leicester" galvenais treneris Klods Puels, nebija patiesas.


Viens no Notingemas līderiem Morgans Gibss-Vaits. Foto: Reuters/Scanpix
6

Notingemas ''Forest'' atņem četrus punktus PL tabulā par finanšu pārkāpumiem

Anglijas Premjerlīgas klubs Notingemas ''Forest'' sodīts ar četru punktu atņemšanu turnīra tabulā par finanšu pārkāpumiem, ziņo britu raidorganizācija BBC.
Foto: EPA/Scanpix
9

''United'' divas reizes atspēlējas un trillerī izslēdz ''Liverpool'' no FA kausa

Šodien FA kausa izcīņā noskaidrojās atlikušās divas pusfinālistes. Londonas ''Chelsea'', gūstot divus vārtus otrā puslaika kompensācijas laikā, ar 4:2 pārspēja ''Leicester'', bet Mančestras ''United'' divas reizes atspēlējās, otrajā pagarinājumā guva divus vārtus un septiņu vārtu mačā ar 4:3 pārspēja principiālo sāncensi ''Liverpool''.
Foto: AP/Scanpix

VAR neieskaita divus vārtus ''West Ham'' un ''Aston Villa'' neizšķirtā

Šodien Anglijas Premjerlīgas 29. kārtas ietvaros neizšķirti 1:1 spēlēja ''Aston Villa'' un ''West Ham'' komandas, otrajiem mača gaitā VAR video atkārtojuma sistēmai neieskaitot divus gūtos vārtus par spēli ar roku.