Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Premjerlīgas svaigākajā testēšanas vilnī atklāts viens saslimšanas gadījums

Premjerlīgas svaigākajā testēšanas vilnī atklāts viens saslimšanas gadījums
Jirgens Klops. Foto: PA Pictures/Scanpix

Anglijas Premjerlīga pagājušajā nedēļā kronēja 2019./20. gada sezonas čempioni – "Liverpool" no konkurentēm atrāvusies nenoķeramā attālumā. Taču sezona turpinās, tāpat kā koronavīrusa analīžu veikšana. Pagājušajā nedēļā atklāts viens saslimšanas gadījums.

Premjerlīgas spēles atsākās 17. jūnijā, un "Liverpool" izcīnījusi pirmo titulu 30 gadu laikā. Vispirms pilsētas derbijā tika aizvadīts bezvārtu neizšķirts pret "Everton", kam sekoja 4:0 uzvara pret "Crystal Palace". Tuvākā sekotāja "Manchester City" bija tikai ar teorētiskām cerībām noķert līderi, un pat tās pazuda pēc 1:2 zaudējuma viesos pret "Chelsea".

Pēc spēļu atsākšanās turpinās spēlētāju un kluba personāla testēšana divas reizes nedēļā, rezultātus paziņojot katru pirmdienu. Premjerlīga pavēstījusi, ka laika posmā no 22. līdz 28. jūnijam veiktas 2250 analīzes, un vienam cilvēkam konstatēta saslimšana ar "Covid-19".

Protokols paredz, ka pēc pozitīvām analīzēm cilvēkam jāpavada septiņas dienas pašizolācijā, pēc tam sekojot vēl vienām analīzēm. Netiek atklāts nedz klubs, nedz vīrusu saķērušās personas pozīcija klubā. Tiesa, iepriekš bijušas vienības, kas pavēsta saslimušo vārdus, tāpat klajā ar ziņām nākuši paši spēlētāji.

Premjerlīga regulāru analīžu veikšanu sāka maijā, komandām atgriežoties treniņos. Kopā veiktas 14307 pārbaudes un konstatēti 19 saslimšanas gadījumi, kas sastāda 0,13% no ņemtajām analīzēm. Bijis arī vismaz viens spēlētājs, kuram secen gājusi Premjerlīgas spēle, jo viņam pozitīvas analīzes bija pirms paša sākuma.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...


, 2020-06-30 11:03, pirms 4 gadiem
Tikmēr Amerikā.......
Kouls Pālmers. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix

Pālmers iesit pokeru un panāk Holannu, ''Chelsea'' grauj ''Everton''

Anglijas futbola Premjerlīgas 33. kārtas noslēgumā Londonas ''Chelsea'' ar 6:0 ''Stamford Bridge'' stadionā sagrāva Liverpūles ''Everton''. Četrus vārtus uzvarētāju rindās guva Kouls Pālmers.
Gabriels Martinelli. Foto: EPA/ Scanpix
7

Gvardiola un "City" var priecāties – arī "Arsenal" 33. kārtā piedzīvo zaudējumu

Anglijas Premjerlīgā aizvadīta pirmspēdējā 33. kārtas spēle. Londonas "Arsenal" savā laukumā uzņēma Top4 komandu "Aston Villa". Uzvarētājs tika noskaidrots spēles beigās, kad viesi no Birmingemas guva divus bezatbildes vārtus.
"Crystal Palace" pēc gūtajiem vārtiem. Foto:AP/Scanpix
16

Eze un "Crystal Palace" viesos šokē titula kārotāju "Liverpool"

Anglijas Premjerlīgas 33. kārtas ietvaros svarīgus punktus zaudējusi Jirgena Klopa vadītā "Liverpool", kas ar 0:1 savā laukumā atzina "Crystal Palace" pārākumu. Vienīgos vārtus guva Ebereči Eze. "Liverpool" tas bija vien trešais zaudējums Premjerlīgā šosezon.