Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"City" izpilddirektors: "Morinju metodes var izveidot konfliktus kluba iekšienē"

"City" izpilddirektors: "Morinju metodes var izveidot konfliktus kluba iekšienē"
Žuzē Morinju
Foto: AFP/Scanpix

Par Anglijas Premjerlīgas kluba "Manchester United" galveno treneri oficiāli apstiprināts Žuzē Morinju, un arī "Manchester City" nākamajā sezonā būs jauns stūrmanis - Peps Gvardiola. Pirms astoņiem gadiem abi cīnījās par "Barcelona" galvenā trenera amatu, un Morinju piekāpās, jo kluba vadība nebija pārliecināta par viņa izturēšanos pret medijiem un sloga uzlikšanu spēlētājiem.

"Līderi izvēlas grupu, ar kuru viņi vēlas strādāt, un Pepa Gvardiolas un Žuzē Morinju - treneru, kuri vada labākās komandas pasaulē - piemēri ir ļoti interesanti. Gvardiola dod priekšroku mazākām spēlētāju grupām, kurās ir hierarhija un nav iekšējās cīņas. Viņš izvēlas 14 vai 15 spēlētājus, kuriem uzticas, un rezultāts ir stabils spēles stils un ģērbtuves, kurās nav konfliktu," grāmatā norādījis "Manchester City" izpilddirektors Ferans Soriano.

"Morinju stratēģija ir citāda. Lai kādā komandā viņš strādātu, vienmēr priekšroka tiek dota lielākai grupai ar zināmiem un talantīgiem spēlētājiem, kuri cīnās par vietu sastāvā. Treneris saprot sarežģīto uzdevumu: lai sastāvā būtu tik daudz labu spēlētāju, jātiek galā ar viņu ego. Morinju gadījumu varēsim analizēt vēl ilgi. Lai kur viņš dotos, metodes nemainās - komanda tiek pārveidota pēc viņa ieskatiem, tiek izcīnīti tituli, un tad Morinju dodas tālāk. Būs interesanti redzēt, vai Morinju paliks vienā klubā ilgāku laiku un spēs pielāgoties dažādiem apstākļiem."

Pirms astoņiem gadiem galvenā trenera meklējumos bija "Barcelona", un kandidātu vērtēšanā piedalījās arī Soriano. Galvenie kandidāti bija tieši Gvardiola un Morinju, kurš tobrīd bija pieredzējis un ar tituliem kabatā. Tomēr priekšroka tika dota Gvardiolam. "Viens kandidāts bija ar lielu pieredzi, ar panākumiem, ar spēcīgu personību un iesaistījās skandālos. Otrs bija ļoti talantīgs, zināja klubu, bet nebija ar lielu trenera pieredzi."

Galvenā Gvardiolas priekšrocība bija tieši pretinieka reputācija, norādīja Soriano. "Portugāļu trenera metodes sarunās ar medijiem allaž radīja skandālus, un pastāvēja iespēja, ka konflikti radīsies arī kluba iekšienē." Barselonas vēlmes bija, lai galvenais treneris cienītu pretiniekus un tiesnešus, lai koncentrētos uz komandas sniegumu un mačiem, nevis veidotu viltus sensācijas.

Aizvadīto sezonu abas Mančestras komandas noslēdza līdzās - "City" ar 66 punktiem ierindojās ceturtajā vietā un cīnīsies par dalību Čempionu līgā, bet "United", kas arī sakrāja 66 punktus, bet sliktāku vārtu starpību, piedalīsies Eiropas līgā.

Izmantotie resursi:
Manchester Evening News: Number one for news,...


, 2016-05-29 17:02, pirms 8 gadiem
Portugāļu trenera metodes sarunās ar medijiem allaž radīja skandālus.
Mēdiji provocē un tad cepj rakstus.
, 2016-05-29 19:18, pirms 8 gadiem
Bostonietis rakstīja: Portugāļu trenera metodes sarunās ar medijiem allaž radīja skandālus.
Mēdiji provocē un tad cepj rakstus.
Maurinjo presē parasti izrunājās brīžos, kad komanda nospēlējusi slikti. Pieņemu, ka tas bieži tiek darīts, lai prese ceptos par Mauru un liktu mierā spēlētājus
, 2016-05-29 19:19, pirms 8 gadiem
Gan jau, ka būs karsti Žozē jau nemainīsies, bet lai čalis uztraucas pa savu klubu ne MU.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-05-30 00:17, pirms 8 gadiem
Runā jau visādi presē. Ir dzirdēts ka pie "labā" Van Gāla esot bijis tā ka pēc katras spēles spēlētājiem izsūtīti e-pasti ,kurā pievienots video ar analizētām viņu sliktākajām epizodēm no spēles un attiecīgi uzstādīts cik ilgi attiecīgais spēlētājs skatījies video, tie kuri mazāku laiku sodīti un tam līdzīgi. Ja tas tiešām tā ir tad Mours nebūs diži sliktāks, vēl jau būtu arī jāņem vērā fakts ka United Mouram, vismaz pēc tā cik runā internetos, ir sapņu darbs un te varētu būt arī vēlēšanās ne tikai 2-3gadus strādāt ,bet 8-10 un uz augšu, tad šis tas varētu arī mainīties... bet to jau visu redzēs.
, 2016-05-30 12:32, pirms 8 gadiem
MU nākoša sezona būs jautra
Kouls Pālmers. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix
6

Pālmers iesit pokeru un panāk Holannu, ''Chelsea'' grauj ''Everton''

Anglijas futbola Premjerlīgas 33. kārtas noslēgumā Londonas ''Chelsea'' ar 6:0 ''Stamford Bridge'' stadionā sagrāva Liverpūles ''Everton''. Četrus vārtus uzvarētāju rindās guva Kouls Pālmers.
Gabriels Martinelli. Foto: EPA/ Scanpix
7

Gvardiola un "City" var priecāties – arī "Arsenal" 33. kārtā piedzīvo zaudējumu

Anglijas Premjerlīgā aizvadīta pirmspēdējā 33. kārtas spēle. Londonas "Arsenal" savā laukumā uzņēma Top4 komandu "Aston Villa". Uzvarētājs tika noskaidrots spēles beigās, kad viesi no Birmingemas guva divus bezatbildes vārtus.
"Crystal Palace" pēc gūtajiem vārtiem. Foto:AP/Scanpix
16

Eze un "Crystal Palace" viesos šokē titula kārotāju "Liverpool"

Anglijas Premjerlīgas 33. kārtas ietvaros svarīgus punktus zaudējusi Jirgena Klopa vadītā "Liverpool", kas ar 0:1 savā laukumā atzina "Crystal Palace" pārākumu. Vienīgos vārtus guva Ebereči Eze. "Liverpool" tas bija vien trešais zaudējums Premjerlīgā šosezon.