Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"AS Roma" sporta direktors nepārdzīvo par Salāha lēto pārdošanu Liverpūlei

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"AS Roma" sporta direktors nepārdzīvo par Salāha lēto pārdošanu Liverpūlei
Mohameds Salāhs
Foto: Reuters/Scanpix

LETA--AFP. Ēģiptiešu uzbrucējs Mohameds Salāhs uz Anglijas futbola klubu "Liverpool" ticis pārdots pārāk lēti, jo tas vēl bija pirms iespaidīgā Neimāra transfēra, uzskata Itālijas kluba "AS Roma" sporta direktors Monči.

Pašlaik 25 gadus vecais Salāhs uz "Liverpool" no Romas kluba pārcēlās pērn par 40 miljoniem eiro un ātri vien uzplauka, kļūstot par vienu no šī brīža pasaules labākajiem futbolistiem. "Lai izprastu šo darījumu, ir jāsaprot divas lietas. Pirmā: tas tika veikts pirms Neimāra transfēra, kas radīja revolūciju pāreju tirgu," sacīja Monči.

Kā zināms, pagājušā gada vasarā Neimārs no Spānijas granda "Barcelona" uz Parīzes "Saint-Germain" no Francijas pārcēlās par iespaidīgiem 222 miljoniem eiro, tādējādi pamatīgi sašūpojot futbolistu tirgu, jo sekoja citas pārejas, kas pārspēja iepriekšējos transfēru rekordus.

"Mums Salāhs bija jāpārdod līdz 30. jūnijam finanšu "Fair Play" noteikumu dēļ. Tie, kuri kaut ko saprot no biznesa, zinās, ka tas bija kā Damokla zobens mūsu rokās. Tā kā mēs šos divus apstākļus ievērojām, domāju, ka veicām korektu darījumu," izteicās Monči.

Salāhs ar 28 vārtiem 30 spēlēs ir labākais vārtu guvējs Anglijas Premjerlīgā. Ņemot vērā visus turnīrus, viņš "Liverpool" sastāvā šajā sezonā iesitis jau 36 vārtus. "Viņš ir ļoti stiprs," Monči turpināja. "Bet tas ir apbrīnojami, jo viņš atgriezās līgā, kur nebija tik sekmīgs, kad tajā vēl pārstāvēja Londonas "Chelsea" vienību. Salāhs ir atradis treneri un komandas biedrus, kuri tic viņam, bet vienība ir piemērota viņa spēles stilam."

Izmantotie resursi:
LETA