Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

''Newcastle'' galvenais treneris: ''Ar VAR esam aizgājuši par tālu''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Newcastle'' galvenais treneris: ''Ar VAR esam aizgājuši par tālu''
Stīvs Brūss. Foto: nufc.co.uk

Pēc Anglijas Premjerlīgas 3.kārtas spēles starp ''Tottenham'' un ''Newcastle'', kas noslēdzās neizšķirti 1:1 un kur kompensācijas laika beigās tika nozīmēts strīdīgs 11 metru soda sitiens uz ''Tottenham''' vārtiem, ''Newcastle'' galvenais treneris Stīvs Brūss uzskata, ka jaunais likums par spēli ar roku soda laukumā kaitē futbolam un ar VAR atkārtojumiem aiziet par tālu.

Anglijas Premjerlīgā pirmajās trijās kārtas par spēli ar roku savā soda laukumā jau piešķirti seši 11 metru soda sitieni. Visā pagājušajā sezonā kopumā par līdzīgu pārkāpumu tika nozīmēti 19 11 metru soda sitieni, bet pēc trim nospēlētām kārtām neviens. Pirms sezonas stājās spēkā divas nozīmīgas izmaiņas attiecībā uz spēli ar roku soda laukumā - mainījusies rekomendācija, kuru ķermeņa daļu uzskata par roku un kuru nē, neuzskatot to, kuru sedz krekla piedurkne. Otra būtiskā izmaiņa - ja agrāk VAR teorētiski varēja sodīt par spēli ar roku pāris piespēles pirms gola, tad tagad tam jānotiek praktiski uzreiz pirms tam.

Trešās kārtas spēlēs triju spēļu kompensācijas laikos izšķīrās spēļu liktenis, kuros lielu loma spēlēja arī spēle ar roku soda laukumā un 11 metru soda sitienu piešķiršana. Vispirms ''Manchester United'' kompensācijas desmitajā minūtē saņēma iespēju izpildīt soda sitienu, kad pēc Harija Magvaira sitiena par izstieptu aizsarga roku trāpīja bumba. Visticamāk, šis ir 11 metru soda sitiens, taču veids, kā tas tika piešķirts, jau pēc finālsvilpes, raisīja diskusijas. ''Chelsea'' izrāva neizšķirtu 3:3 pret ''West Bromwich Albion'', kad pāris piespēles pirms Eibrahama precīzā sitiena ar roku soda laukumā spēlēja ''Chelsea'' futbolists. Spēle netika pārtraukta, VAR neiejaucās un vārtus ieskaitīja, jo šajā brīdī netika izveidota vārtu gūšanas iespēja.

Tikmēr lielāko rezonansi guva ''Tottenham'' spēle pret ''Newcastle'', kad par spēli ar roku kompensācijas pēdējā minūtē tika piešķirts 11 metru soda sitiens uz ''Tottenham'' vārtiem. Spēle beidzās neizšķirti ar 1:1, taču ''Newcastle'' galvenais treneris Stīvs Brūss aicināja šo situāciju labot: ''Spēle ar roku futbolā ir jau simtiem gadu un ja tā ir tīša spēle ar roku - nav problēmu, tas ir 11 metru soda sitiens. Jā, mēs ieguvām vienu punktu šodien, taču pilnīgi noteikti, ka kādu spēli šāds lēmums tiks pieņemts pret mums. Domāju, ka VAR ieviests, lai parādītu tiesnešu kļūdas un tās labotu. Uzskatu, ka šobrīd esam zaudējuši pavedienu VAR jautājumā un aizgājuši par tālu. Arī skatītāji ar šo zaudē, jo, izskatot situācijas, vairākas minūtes nekas nenotiek. Nezinu, kā ir citās līgās, bet atsevišķos brīžos Premjerlīgā mēs pārāk skrupolozi ievērojam noteikumus un varbūt mūs jāsaka nē tam. Šis ir nepareizi, tas ir jāmaina un varbūt mēs kaut ko varam darīt, lai tas notiktu.''

Pēc ''Crystal Palace'' zaudējuma ''Everton'' ar 1:2 londoniešu galvenais treneris Rojs Hodžsons paziņoja, ka jaunais likums par spēli ar roku grauj futbolu.

Līdzīgu uzskatu pauž atsevišķi britu futbola apskatnieki. BBC Radio analītiķis Klintons Morisons uzskata, ka ir jābūt konsekventākiem lēmumu pieņemšanā: ''Daiera roka bija briesmīgs lēmums, es būtu dusmīgs viņa vietā. Saprotu, ka tas ir likums, bet mēs sākam pārspīlēt. Mourinju prasīs, kāpēc pirms tam nesvilpa roku otrā laukuma galā, kas pēc pārkāpuma izskatījās krietni vairāk.''. Arī bijušais ''Liverpool'' futbolists Džeimijs Karagers un Gerijs Linekers pauda līdzīgus viedokļus Twitter, kamēr Pīters Kroučs par to pajokoja.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

     [+] [-]

, 2020-09-28 18:07, pirms 4 gadiem
lai atsevišķs tiesnesis sēž pie ekrāna...
un strīdīgās epizodes āri izvērtē...

     [+] [-]

, 2020-09-29 09:51, pirms 4 gadiem
Pirms sezonas stājās spēkā divas nozīmīgas izmaiņas attiecībā uz spēli ar roku soda laukumā - mainījusies rekomendācija, kuru ķermeņa daļu uzskata par roku un kuru nē, neuzskatot to, kuru sedz krekla piedurkne. Otra būtiskā izmaiņa - ja agrāk VAR teorētiski varēja sodīt par spēli ar roku pāris piespēles pirms gola, tad tagad tam jānotiek praktiski uzreiz pirms tam.

Es vienīgais nesaprotu ko autors te sarakstījis?