Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Tiks likvidēts 134 gadus senais "Bury" klubs, Boltona izglābjas

Tiks likvidēts 134 gadus senais "Bury" klubs, Boltona izglābjas
"Bury" komandas stadions. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

No Anglijas Futbola līgu sistēmas, kas apvieno četrus spēcīgākos turnīrus, izslēgta 134 gadus senā komanda "Bury" un, visticamāk, tiks likvidēta, turklāt līdzīgs liktenis draudēja arī "Bolton Wanderers" vienībai, tomēr trešdienas vakarā tā atradusi jaunu īpašnieku.

Līdz otrdienai bija jāpabeidz "Bury" komandas pārdošana, tomēr tas netika paveikts un Futbola līgu vadība izslēdza vienību no savas sistēmas. "Bury" dibināts 1885. gadā, bet Anglijas Futbola līgu biedrs bija 125 gadus.

Vienība bija nonākusi finansiālās problēmās un tika cerēts, ka to glābs sporta analītikas kompānija "C&N Sporting Risk", tomēr 90 minūtes pirms noteiktā pārdošanas termiņa beigām tā atteicās no darījuma, izsakoties, ka nav skaidra "Bury" parādu struktūra. Vēlāk kluba īpašnieks Stīvs Deils pauda, ka saņēmis trīs jaunus pirkšanas piedāvājumus, aicinot viņam piešķirt vairāk laika, tomēr vēlu otrdienas vakarā līgu vadība pavēstīja savu lēmumu.

"Bury" ir pirmais klubs kopš 1992. gadā notikušās "Maidstone United" likvidācijas, kas zaudējis vietu Futbola līgu sistēmā, ārpus sporta iemeslu dēļ. "Bury" šosezon spēlēja Anglijas trešajā spēcīgākajā līgā jeb "League One", kas tagad līdz sezonas beigām paliks vien ar 23 komandām.

Līdzīgs liktenis draudēja arī citai "League One" komandai "Bolton", kuras vadībai otrdien tika piešķirtas papildus 14 dienas, lai vai nu veiktu pārdošanas darījumu, vai sniegtu finansiālās garantijas atlikušajai sezonas daļai. Boltonas administrators jau bija izteicies, ka kluba kasē nauda vairs nav atlikusi. Tomēr trešdien tika paziņots, ka vienību iegādājies uzņēmums "Football Ventures" un izskatās, ka 145 gadus vecais klubs tiks izglābts.

"Bury" vēl 1999. gadā spēlēja Anglijas otrajā spēcīgākajā līgā un divreiz uzvarējusi FA kausā, bet augstākajā Anglijas līgā tās augstākais rādītājs bija ceturtā vieta 1926. gadā. Tikmēr Boltona vēl 2012. gadā iepriekšējo reizi spēlēja Premjerlīgā, bet "Championship" turnīrā spēlēja vēl pagājušajā sezonā, kad jau saskārās ar finansiālām problēmām.

Izmantotie resursi:
https://talksport.com/football/efl/...
https://www.bbc.com/sport/football/...


, 2019-08-28 18:00, pirms 5 gadiem
Kāpēc tiek rakstīts, ka tiek izslēgta 125 gadus sena komanda, ja komandai ir 134 gadi (kā virsrakstā minēts)? Tas, ka komanda 125 gadus ir Anglijas Futbola līgu sistēmas pārstāve, nenozīmē, ka komanda ir 125 gadus sena...
Slēpts komentārs: Madzigais
, 2019-08-28 18:08, pirms 5 gadiem
Īsti nav skaidrs vai virsraksta apgalvojums ir pareizs, vai tiešām izslēgšana no AFL sistēmas nozīmē kluba likvidāciju?! Tas tiešām nevar turpināt eksistēt ārpus šīs sistēmas un tiks likvidēts kā juridiska persona?
, 2019-08-28 18:08, pirms 5 gadiem
Maidstone United jau pamazām atkal spirinās uz augšu, pagājušajā gadā spēlēja pēc ranga 5 līgā. Pat tāda līmeņa klubam ir daudz lielāka fanu bāze nekā jebkuram virslīgas klubam Latvijā, šķiet vidēji 2k skatītāji uz spēli ierodas
, 2019-08-28 18:49, pirms 5 gadiem
kaut kāda ņemšanās vēl tur notiek:
https://www.thesun.co.uk/sport/foot...
kasagrande rakstīja: Īsti nav skaidrs vai virsraksta apgalvojums ir pareizs, vai tiešām izslēgšana no AFL sistēmas nozīmē kluba likvidāciju?! Tas tiešām nevar turpināt eksistēt ārpus šīs sistēmas un tiks likvidēts kā juridiska persona?
, 2019-08-28 19:44, pirms 5 gadiem
Madzigais rakstīja: Nākamā liverool,shity,leeds un chelsea!
Sarkandeguna bomzhiem tad būtu kaut minimāla iespēja uzvarēt EPL
, 2019-08-28 22:37, pirms 5 gadiem
timoty rakstīja: kaut kāda ņemšanās vēl tur notiek:
https://www.thesun.co.uk/sport/football/9814868/efl-bury-expelled-takeover-proof-of-funds/
The Sun ziņām nedrīkst ticēt! Vieni no lielākajiem baumu izplatītājiem...
Kouls Pālmers. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix
6

Pālmers iesit pokeru un panāk Holannu, ''Chelsea'' grauj ''Everton''

Anglijas futbola Premjerlīgas 33. kārtas noslēgumā Londonas ''Chelsea'' ar 6:0 ''Stamford Bridge'' stadionā sagrāva Liverpūles ''Everton''. Četrus vārtus uzvarētāju rindās guva Kouls Pālmers.
Gabriels Martinelli. Foto: EPA/ Scanpix
7

Gvardiola un "City" var priecāties – arī "Arsenal" 33. kārtā piedzīvo zaudējumu

Anglijas Premjerlīgā aizvadīta pirmspēdējā 33. kārtas spēle. Londonas "Arsenal" savā laukumā uzņēma Top4 komandu "Aston Villa". Uzvarētājs tika noskaidrots spēles beigās, kad viesi no Birmingemas guva divus bezatbildes vārtus.
"Crystal Palace" pēc gūtajiem vārtiem. Foto:AP/Scanpix
16

Eze un "Crystal Palace" viesos šokē titula kārotāju "Liverpool"

Anglijas Premjerlīgas 33. kārtas ietvaros svarīgus punktus zaudējusi Jirgena Klopa vadītā "Liverpool", kas ar 0:1 savā laukumā atzina "Crystal Palace" pārākumu. Vienīgos vārtus guva Ebereči Eze. "Liverpool" tas bija vien trešais zaudējums Premjerlīgā šosezon.