Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

De Breine iesit dzimšanas dienā, FA kausa pusfinālā iekļūst grandi

De Breine iesit dzimšanas dienā, FA kausa pusfinālā iekļūst grandi
Kevins De Breine. Foto: AFP/Scanpix

Visos četros Anglijas futbola kausa ceturtdaļfinālos uzvarēja klubi ar skaļākajiem vārdiem un lielākajiem budžetiem. Izloze pusfinālā kopā saveda Mančestras "United" un Londonas "Chelsea", kā arī Londonas "Arsenal" un Mančestras "City".

Gan Šefīldas "United", gan Londonas "Arsenal" Premjerlīgā atrodas viena otrai līdzās, un abas komandas atrodas uzreiz aiz Eirokausu zonas, tādēļ FA kauss tām ir iespēja uzlabot izredzes uz iekļūšanu starptautiskā turnīrā. Jau astotajā minūtē bumbu vārtos pēc stūra sitiena ieraidīja mājiniece Šefīldas "United", kas Premjerlīgā sāncenšus apsteidz par punktu, tomēr Džeimijam Landstremam ar video palīdzību tika fiksēts aizmugures stāvoklis. Toties puslaika vidū vadību ieguva "Arsenal". Uz soda laukuma līnijas nogāzts tika Aleksandrs Lakazets, kurš bija ar muguru pret vārtiem, bet Nikolā Pepē no 11 metru atzīmes pārliecinoši trāpīja apakšējā stūrī (1:0).

Arī otrā puslaika sākumā mājinieku vārti netika ieskaitīti aizmugures dēļ, taču savas ceturtās spēles izskaņā Šefīldas "United" beidzot guva pirmos vārtus kopš sezonas atsākšanas – "Arsenal" pavirši nospēlēja savu vārtu priekšā, netiekot galā ar tālu auta iemetienu un ar rikošeta palīdzību uzdāvinot izcilu iespēju īru uzbrucējam Deividam Makgoldrikam (1:1). Ar to mājiniekiem gan tik un tā nepietika pat pagarinājumam. Pepē netika garām aizsargam, taču bumba atleca pie Dani Sevaljosa, kurš kompensācijas laika pirmajā minūtē pietuvojās vārtiem un raidīja bumbu garām vārtsargam (2:1).

Slavenākie klubi spēja uzvarēt arī pārējās izbraukuma spēlēs. Vispirms Londonas "Chelsea" ar vieniem vārtiem pietika Lesterā – Ross Bārklijs ar kāju pielaboja Viljana centrējumu (1:0) -, bet Mančestras "City", netaupot līderus, uzvarēja Ņūkāslā (2:0). Pirmos vārtus 37. minūtē guva 29. dzimšanas dienu svinošais Kevins De Breine, realizējot Gabriela Žuzesa nopelnīto pendeli, bet otrā puslaika vidū uzbrukumu, kuru ar tālu diagonāli iesāka Emeriks Laports, ar sitienu no distances noslēdza Rahīms Stērlings.

Izloze Ņūkāslas spēles pārtraukumā lēma, ka pusfinālos Vemblijā 18. un 19. jūlijā tiksies attiecīgi Mančestras "United" un Londonas "Chelsea", kā arī Londonas "Arsenal" un Mančestras "City.

FA kausa ceturtdaļfināla spēles

DatumsLaiksSpēleRezultātsVārtu guvēji
27.06.202019:30Norwich-Man.United1:2 (pag.)Kantvels 75' – Igalo 51' Magvairs 117'
28.06.202015:00Sheffield-Arsenal1:2 (0:1)Makgoldriks 87' - Pepē 25'(11m) Sevaljoss 90'+1
28.06.202018:00Leicester-Chelsea0:1 (0:0)Bārklijs 63'
28.06.202020:30Newcastle-Man.City0:2 (0:1)De Breine 37'(11m) Stērlings 68'

, 2020-06-28 23:11, pirms 4 gadiem
Man City ir iespēja otro sezonu pēc kārtas paņemt Trebli. Protams, to nenovēlu.
, 2020-06-29 01:18, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Man City ir iespēja otro sezonu pēc kārtas paņemt Trebli. Protams, to nenovēlu.
Tieši par kādu trebli Tu runā, ja PL nav uzvarēta?
Varbūt vēl Community Shieldus sāc skaitīt pie trebļa cienīgām trofejām...

Īsts treblis ir CL, PL un FA/League cup.
, 2020-06-29 04:48, pirms 4 gadiem
keksss rakstīja: Tieši par kādu trebli Tu runā, ja PL nav uzvarēta?
Varbūt vēl Community Shieldus sāc skaitīt pie trebļa cienīgām trofejām...

Īsts treblis ir CL, PL un FA/League cup.
Viņam pohas, gan aties!
, 2020-06-29 13:59, pirms 4 gadiem
keksss rakstīja: Tieši par kādu trebli Tu runā, ja PL nav uzvarēta?
Varbūt vēl Community Shieldus sāc skaitīt pie trebļa cienīgām trofejām...

Īsts treblis ir CL, PL un FA/League cup.
City var izcelt cup treble: Carabao + Fa cup + UCL. Protams nav tavs nosauktais treble, bet tāpat tas būtu diez gan impressive.
Džeimijs Vārdijs. Foto: AP/Scanpix
3

Premjerlīga par finansiālajiem pārkāpumiem izvirza apsūdzību arī izkritušajai Lesterai

Anglijas Premjerlīga izvirzījusi apsūdzības "Leicester City", kas pēc pagājušās sezonas izkrita uz pēc spēka otro līgu. Apsūdzībās norādīts, ka iepriekšējo trīs sezonu zaudējumi pārsnieguši pieļaujamo normu.
Viens no Notingemas līderiem Morgans Gibss-Vaits. Foto: Reuters/Scanpix
6

Notingemas ''Forest'' atņem četrus punktus PL tabulā par finanšu pārkāpumiem

Anglijas Premjerlīgas klubs Notingemas ''Forest'' sodīts ar četru punktu atņemšanu turnīra tabulā par finanšu pārkāpumiem, ziņo britu raidorganizācija BBC.
Foto: EPA/Scanpix
9

''United'' divas reizes atspēlējas un trillerī izslēdz ''Liverpool'' no FA kausa

Šodien FA kausa izcīņā noskaidrojās atlikušās divas pusfinālistes. Londonas ''Chelsea'', gūstot divus vārtus otrā puslaika kompensācijas laikā, ar 4:2 pārspēja ''Leicester'', bet Mančestras ''United'' divas reizes atspēlējās, otrajā pagarinājumā guva divus vārtus un septiņu vārtu mačā ar 4:3 pārspēja principiālo sāncensi ''Liverpool''.