Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Skandalozs mačs Čempionātā: Bjelsa "Fair Play" dēļ liek ielaist svarīgus vārtus

Rolands Eliņš

Skandalozs mačs Čempionātā: Bjelsa "Fair Play" dēļ liek ielaist svarīgus vārtus
Asumi pēc pirmo vārtu guvuma. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Vietu Anglijas Premjerlīgā papildus „Norwich City” šodien garantēja Šefīldas „United”, jo tās tuvākā sekotāja „Leeds United” nospēlēja neizšķirti 1:1 ar „Aston Villa”. Šis neizšķirts Anglijas "Championship" jeb Čempionāta ietvaros gan ne tuvu neiztrūka bez drāmas. Vispirms Līdsa iesita vārtus, nosacīti pārkāpjot godīgas spēles principus, bet pēc tam 77. minūtē Līdsas galvenais treneris Marselo Bjelsa deva rīkojumu ļaut „Aston Villa” iesist vārtus pretim.

Līdsas „United” šodien bija nepieciešama uzvara, lai vispār saglabātu izredzes uz otro vietu Čempionātā jeb pēc spēka otrajā Anglijas līgā. Vietu Premjerlīgā garantē divas labākās Čempionāta komandas, bet vēl viena uz augšu tikusī komanda tiks noskaidrota pārspēlēs.

Mačā pret „Aston Villa” Līdsa panāca sev vēlamo rezultātu 73. minūtē, tiesa, paveica to ne pārāk skaistā veidā. „Aston Villa” spēlētājs bija guvis traumu, un viņa komandas biedri apstājās, aicinot pretiniekus izsist bumbu autā, taču tā vietā „United” iesita vārtus.

Sekoja pamatīgi asumi, un attiecību skaidrošanā iesaistījās arī abu komandu treneri, ieskaitot „Aston Villa” trenera asistentu Džonu Teriju, un „Aston Villa” šajos asumos palika mazākumā sarkanās kartītes dēļ. Kā pēcspēles sarunā atklāja „Aston Villa” galvenais treneris Dīns Smits, Līdsas komandas galvenais treneris Marselo Bjelsa atvainojies par sava spēlētāja rīcību. Smits esot aicinājis, lai Bjelsa atdod vārtus atpakaļ, un Argentīnas speciālists tam piekritis, un tas arī notika laukumā – „United” futbolisti palika stāvot, kamēr pretinieki pārgāja pāri laukumam un ieripināja bumbu vārtos.

Tas noveda pie neizšķirta 1:1, un rezultāts beigās vairs nemainījās, līdz ar to automātisku ceļazīmi uz Premjerlīgu ieguva Šefīldas „United”. Premjerlīgā šī komanda nav spēlējusi kopš 2007. gada. Tiesa, kā jau minēts, izredzes uz vietu Premjerlīgā saglabā arī Bjelsas komanda, kurai būs jāpiedalās četru komandu pārspēlēs.

Smits savā pēcspēles intervijā uzslavēja Bjelsas pieņemto lēmumu un rakstura stingrību, pieturoties pie godīgas spēles principiem, kamēr pats Bjelsa norādīja, ka uzskata šādu rīcību par normālu Anglijas futbolā, attiecīgi īpaši to nevēlas komentēt.

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...

  -1 [+] [-]

, 2019-04-28 18:23, pirms 5 gadiem
tiešām autors pat nepaskatās video? viens Leeds lohs taču sparīgi cīnījās, lai neļautu iesist ..

".. tas arī notika laukumā – „United” futbolisti palika stāvot, kamēr pretinieki pārgāja pāri laukumam un ieripināja bumbu vārtos.."

  -1 [+] [-]

, 2019-04-28 19:19, pirms 5 gadiem
Daniel rakstīja: tiešām autors pat nepaskatās video? viens Leeds lohs taču sparīgi cīnījās, lai neļautu iesist ..

".. tas arī notika laukumā – „United” futbolisti palika stāvot, kamēr pretinieki pārgāja pāri laukumam un ieripināja bumbu vārtos.."
Pēc tam vēl pārmeta pārējiem, ko šie stāvēja un nepalīdzēja.

  +2 [+] [-]

, 2019-04-28 19:22, pirms 5 gadiem
... bija guvis traumu vai vārtījās zemē, lai "norautu" ātro uzbrukumu?

Ja spēletājs nākamajā spēlē var spēlēt, tad komandai jāpiešķir tehniskais zaudējums...

  +2 [+] [-]

, 2019-04-28 19:59, pirms 5 gadiem
Gatis rakstīja: ... bija guvis traumu vai vārtījās zemē, lai "norautu" ātro uzbrukumu?
un jāredz pilnāka bilde - bieži ir tik bezkaunīgi, ka kamēr pašiem bumba tikmēr spēlē, bet kad pazaudē tad vicina rokas un liek pretiniekam pārtraukt "hei, rekur mūsējam trauma!"

  +2 [+] [-]

, 2019-04-28 20:22, pirms 5 gadiem
Guļ kkur pie pretinieku vārtiem... un?! Turklāt pēc šīs grūstīšanās tur vismaz 10purnus vajadzēja noraidīt...
+paši ar savu tēlošanu, simulēšanu futbolisti arī šo nopelna... tādus NEVIENS neciena... pat paši tēlotāji, simulētāji!
p.s. Varbūt mūsu izlase šādi var darīt... visu spēli! Lai kāds vārtās, bet pārējie lai plata rokas...

  +2 [+] [-]

, 2019-04-28 20:32, pirms 5 gadiem
Daniel rakstīja: un jāredz pilnāka bilde - bieži ir tik bezkaunīgi, ka kamēr pašiem bumba tikmēr spēlē, bet kad pazaudē tad vicina rokas un liek pretiniekam pārtraukt "hei, rekur mūsējam trauma!"
Pameklēju Jutūbē... trauma tāda visai nosacīta...
Bet nu ātro uzbrukumu arī "nenorāva"...
Bet nu laiks pāriet uz regbija traumu dakterēšanas principu... spēli nepārtraucot...

  +1 [+] [-]

, 2019-04-28 20:37, pirms 5 gadiem
totāls teātris