Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Mednis

Eriksena divi vārti nodrošina "Tottenham" Līgas kausa finālu

Eriksena divi vārti nodrošina "Tottenham" Līgas kausa finālu
Kristians Eriksens pēc vārtu guvuma
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar Anglijas Līgas kausā tika noskaidrota otra komanda, kura 1. martā "Wembley" stadionā, finālā ar "Chelsea" cīnīsies par minēto trofeju. Dramatiskā mačā, pateicoties Kristiana Eriksena diviem vārtiem, "Tottenham Hotspur" šovakar cīnījās neizšķirti viesos ar trešās līgas klubu "Sheffield United", un pateicoties uzvarai pirms nedēļas savā laukumā ar rezultātu 1:0, iekļuva Līgas kausa finālā.

Kaut arī "Tottenham Hotspur" komandai trāpījās iespējami vājākais pretinieks pusfinālā, pēc spēka trešās līgas klubs "Sheffield United" šajā sezonā jau ne reizi bija pierādījuši, ka ir spējīgi pārsteigt Premjerlīgas klubus. Naidžela Klafa vadītā komanda pa ceļam uz pusfinālu pārspēja tādas augstākās sabiedrības komandas kā "West Ham United" un "Southampton". Bet pirmajā pusfinālspēlē, pirms nedēļas "White Hart Lane" stadionā, Mourisio Poketino komanda izcīnīja sarežģītu uzvaru ar 1:0, pateicoties Androsa Taunsenda realizētajam 11 metru soda sitienam. Tas nozīmēja, ka šovakar, lai paveiktu kārtējo varoņdarbu, savu skatītāju priekšā laukuma saimniekiem pamatlaikā bija vajadzīga vismaz minimāla uzvara.

"Tottenham" gan cīņu šovakar uzsāka daudz pārliecinošāk kā pirms nedēļas savā laukumā, vairāk kontrolējot bumbu un regulāri apdraudot vārtus. Pirmā reālā iespēja gūt vārtus tomēr tika izveidota pie viesu vārtiem, kad izgājienā kļūdījās Mihels Vorms, bet "Sheffield United" spēlētāji šo teicamo izdevību izmantot nespēja. Poketino vadītā komanda turpināja veidot regulārus uzbrukumus, vairākas labas iespējas atzīmēties bija Harijam Keinam, bet rezultāts tika atklāts 28. minūtē ar tiešo brīvsitienu. Kristians Eriksens ar neticamu trajektoriju raidīja bumbu precīzi kreisajā augšējā vārtu stūrī un šādam scenārijam mājinieku vārtsargs Marks Hovards spēja noticēt tikai tad, kad ieraudzīja bumbu tīklā (0:1). Laukuma saimnieki līdz pārtraukumam izskatījās pārāk pieticīgi un šajā ziņā bija pamats gaidīt pozitīvas pārmaiņas otrajā puslaikā.

Milzīgas pārvērtības pēc pārtraukuma komandu sniegumā nemainījās, kaut arī loģiski, ka laukuma saimnieki mēģināja uzbrukumos doties drosmīgāk. "Tottenham" joprojām regulāri veidoja ātrus un ļoti bīstamus uzbrukumus, pievīla vienīgi precizitāte to noslēgumos. Šādā situācijā laiks savu vārdu teikt bija "Sheffield United" galvenajam trenerim Klafam, kurš 74. minūtē laukumā sūtīja Če Adamsu un mačs sagriezās kājām gaisā. Jau trīs minūtes vēlāk uzbrūkošais pussargs izmantoja pretinieku centra aizsargu kļūdu un no samērā asa lenķa pārspēja Vormu (1:1). Bet nepaspēja Poketino vadītā komanda attapties, kad mājinieki 79. minūtē vēlreiz izveidoja uzbrukumu pa labo malu un tas pats Adamss jau izvirzīja vadībā savu komandu, izlīdzinot rezultātu divu spēļu summā.

Laukuma saimnieki turpināja azartiski uzbrukt, bija diezgan tuvu arī trešo vārtu guvumam, bet acīmredzot piemirsa pret kāda līmeņa komandu spēlē. Tā vietā lai droši nospēlētu aizsardzībā, centra aizsargi atstāja pārāk lielu plašu Eriksenam, kurš 88. minūtē saņēma piespēli no Keina un netraucēti raidīja bumbu vārtu labajā apakšējā stūrī (2:2). Vēl vienam varoņdarbam "Sheffield United" spēlētājiem nepietika laiks un "Tottenham", pateicoties uzvarai savā laukumā, izcīnīja uzvaru divu spēļu summā ar rezultātu 3:2, iekļūstot Līgas kausa finālā, kur sacentīsies ar citu Londonas klubu "Chelsea".

Anglijas Līgas kauss, pusfināli

Komandas1.sp. rezultāts2.sp. rezultātsVārtu guvēji
Chelsea - Liverpool1:11:0 (PL) (0:0)Ivanovičs 94'
Sheffield United -Tottenham0:12:2(0:1)Adamss 77'79' - Eriksens 28'88'

Izmantotie resursi:
Live scores, results, fixtures, tables,...


, 2015-01-29 00:05, pirms 9 gadiem
Čempionus tāpat jau visi sen jau zin
, 2015-01-29 00:05, pirms 9 gadiem
Nu jā, tādas spēles var būt tikai anglijā, bet labi vien ir ka totenham finālā, vismaz būs interesantāks derbijs!!!
, 2015-01-29 00:06, pirms 9 gadiem
RAGNARS rakstīja: Čempionus tāpat jau visi sen jau zin
Nu, nu, fināls tomēr fināls!
, 2015-01-29 00:08, pirms 9 gadiem
djimanti rakstīja: Nu jā, tādas spēles var būt tikai anglijā, bet labi vien ir ka totenham finālā, vismaz būs interesantāks derbijs!!!
Tieši tā! Vismaz abas komandas izliks visu finālā!
, 2015-01-29 00:11, pirms 9 gadiem
RAGNARS rakstīja: Čempionus tāpat jau visi sen jau zin
5-3 izsaka visu!
, 2015-01-29 00:12, pirms 9 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: 5-3 izsaka visu!
, 2015-01-29 00:14, pirms 9 gadiem
Nevar noliegt, ka Chelsea favorīti, tomēr spurs noteikti mācēs iekost, vismaz ceru!
, 2015-01-29 00:16, pirms 9 gadiem
djimanti rakstīja:
Bravūra parasti piesauc nelaimi! Klusībā ticēt un cerēt tas jau kas cits! Ragnaram tas nāks pēc gadiem varbūt
, 2015-01-29 00:19, pirms 9 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Bravūra parasti piesauc nelaimi! Klusībā ticēt un cerēt tas jau kas cits! Ragnaram tas nāks pēc gadiem varbūt
Cerēsim, bet kad fināls vispār notiek,datums?
, 2015-01-29 00:19, pirms 9 gadiem
djimanti rakstīja: Nevar noliegt, ka Chelsea favorīti, tomēr spurs noteikti mācēs iekost, vismaz ceru!
Abām komandām kalendārs ir pieņemams, ceru, ka abas komandas finālu aizvadīs ar maksimāli spēcīgākiem sastāviem kā jau finālam pienāktos
, 2015-01-29 00:20, pirms 9 gadiem
djimanti rakstīja: Cerēsim, bet kad fināls vispār notiek,datums?
1.martā
, 2015-01-29 00:21, pirms 9 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: 1.martā
Paldies, Wembley tomēt tas ir kaut kas!
, 2015-01-29 00:23, pirms 9 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Abām komandām kalendārs ir pieņemams, ceru, ka abas komandas finālu aizvadīs ar maksimāli spēcīgākiem sastāviem kā jau finālam pienāktos
Totenham jau Eriksens praktiski velk vislaik, bet keins arī labs un var izšaut!
, 2015-01-29 00:25, pirms 9 gadiem
Ceru uz Chelsea zāģi pret City, lai tabula ar interesantāka!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-01-29 00:31, pirms 9 gadiem
RobisK rakstīja: Everton tak netika finālā. Atslābsti Ferdinand
Nemaz neesmu iekarsis! Cik tavi profili mani apmelosiet? Everton netika finālā? Nu un?
Labāk ej pievērsies kam citam un nekrīt man nervā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-01-29 00:35, pirms 9 gadiem
RobisK rakstīja: DaMarcus jau teica, ka neesi īstens Chelsea fans un katru sezonu maini tos favorītus.
Tas ko kāds ir teicis mani nekrata! Saprati?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-01-29 00:40, pirms 9 gadiem
RobisK rakstīja: Ziemeļkorejas Kimam arī ir vienalga, ko par viņu domā citi. Tas nekas, ka par viņu publiski un aizmuguriski citi smejas
Smejas jau tikai par tevi Artūr! Ielāgo to! Un ne tikai aizmuguriski, bet tieši tev sejā!
Kouls Pālmers. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix
6

Pālmers iesit pokeru un panāk Holannu, ''Chelsea'' grauj ''Everton''

Anglijas futbola Premjerlīgas 33. kārtas noslēgumā Londonas ''Chelsea'' ar 6:0 ''Stamford Bridge'' stadionā sagrāva Liverpūles ''Everton''. Četrus vārtus uzvarētāju rindās guva Kouls Pālmers.
Gabriels Martinelli. Foto: EPA/ Scanpix
7

Gvardiola un "City" var priecāties – arī "Arsenal" 33. kārtā piedzīvo zaudējumu

Anglijas Premjerlīgā aizvadīta pirmspēdējā 33. kārtas spēle. Londonas "Arsenal" savā laukumā uzņēma Top4 komandu "Aston Villa". Uzvarētājs tika noskaidrots spēles beigās, kad viesi no Birmingemas guva divus bezatbildes vārtus.
"Crystal Palace" pēc gūtajiem vārtiem. Foto:AP/Scanpix
16

Eze un "Crystal Palace" viesos šokē titula kārotāju "Liverpool"

Anglijas Premjerlīgas 33. kārtas ietvaros svarīgus punktus zaudējusi Jirgena Klopa vadītā "Liverpool", kas ar 0:1 savā laukumā atzina "Crystal Palace" pārākumu. Vienīgos vārtus guva Ebereči Eze. "Liverpool" tas bija vien trešais zaudējums Premjerlīgā šosezon.