Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Chelsea" paraksta līgumu ar talantīgo franču aizsargi Sarru

Andrejs Siliņš

"Chelsea" paraksta līgumu ar talantīgo franču aizsargi Sarru
Malangs Sarrs. Foto: AFP / Scanpix

Anglijas Premjerlīgas futbola klubs Londonas "Chelsea" parakstījis ilgtermiņa līgumu ar 21 gadu veco franču aizsargu Malangu Sarru, kurš līdz šim pārstāvēja Francijas klubu "Nice".

Sarrs futbolu sāka apgūt dzimtās pilsētas klubā "Nice" un profesionālajā futbolā debitēja 2015. gadā. Pirmajā "Nice" komandā Sarrs spēlēja pēdējās četras sezonas, bet šovasar beidzās futbolista un kluba līgums. Līdz ar to Sarrs bija tiesīgs bez problēmām parakstīt līgumu ar jebkuru citu klubu pasaulē. Franču jaunietis izvēlējās "Chelsea" piedāvājumu, parakstot līgumu uz pieciem gadiem. "Chelsea" ziņo, ka Sarrs nākamo sezonu pavadīs īrē, tiesa, vēl netiek vēstīts, kurā komandā.

Neraugoties uz jaunību, Sarrs "Nice" pirmās komandas rindās paspēja aizvadīt 119 spēles (trīs vārtu guvumi). Sarrs ir centra aizsargs, bet var spēlēt arī kreisās malas aizsarga pozīcijā. Sarrs iepriekš nosaukts par "Nice" kluba labāko jauno spēlētāju, uzspēlējis Eiropas līgā, kā arī Čempionu līgas kvalifikācijā.

Sarrs jauniešu izlašu līmenī pārstāvējis visa vecuma Francijas izlases, bet pieaugušo līmenī valstsvienībā vēl nav spēlējis. Līdz ar to Sarram vēl ir iespēja izvēlēties, kuru valsti pārstāvēt valstsvienību līmenī - savu dzimteni Franciju vai savu vecāku dzimteni Senegālu.

Izmantotie resursi:
https://www.chelseafc.com/