Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Premjerlīgas klubi balsojumā vienbalsīgi atbalsta kontakttreniņu aizvadīšanu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Premjerlīgas klubi balsojumā vienbalsīgi atbalsta kontakttreniņu aizvadīšanu
Jirgens Klops. Foto: AFP/Scanpix

Anglijas Premjerlīga turpina virzīties sezonas atsākšanas virzienā. Sasniegts plāna otrais posms, jo klubi vienbalsīgi atbalstījuši kontakttreniņu aizvadīšanu.

Premjerlīgas sezona tika apturēta 13. martā, un turpmākos divus mēnešus valdīja liela neskaidrība, jo Lielbritānija bija viena no vīrusa vissmagāk skartajām valstīm Eiropā. Taču pagājušajā nedēļā komandām tika dota zaļā gaisma atsākt treniņus, ievērojot sociālās distancēšanās rekomendācijas. Šodienas paziņojums ļauj aizvadīt kontakttreniņus un savā starpā izspēlēt 11 pret 11 mačus.

Kā piektdien izteicās Premjerlīgas vadītājs Ričards Māsters, tad viņš ir pilnīgi pārliecināts par to, ka izdosies aizvadīt visus atlikušos 92 mačus. Plāns paredz sezonas atsākšanos jūnijā. Mačus jau aizvada Vācijas Bundeslīga, atsākšanās virzienā dodas arī Itālijas A sērija un Spānijas čempionāts, kamēr Francija jau pirms vairākām nedēļām pavēstīja par sezonas izbeigšanos.

Ceturtdien klubi tiksies vēl vienā konferencē, lai turpinātu apspriest plānu par sezonas aizvadīšanu līdz galam. Darba kārtībā kā galvenais punkts iekļauts jautājums par neitrālajiem stadioniem. Svarīgs ir arī finansiālais aspekts jeb sarunas ar raidtiesību turētājiem.

Atsākoties treniņiem, visiem spēlētājiem un komandai apkārt esošajiem cilvēkiem tika veiktas analīzes. Plāns paredz, ka tās tiks veiktas arī turpmāk – divas reizes nedēļā. Pašlaik noņemtas 1744 analīzes, un tās pozitīvas bijušas astoņiem cilvēkiem.

Premjerlīgas vadībā ar mizlu pārsvaru atrodas "Liverpool" – tās kontā ir 82 punkti, kamēr tuvākajai sekotājai un pagājušās sezonas čempionei "Manchester City" ir 57 punkti. Tas nozīmē, ka atlikušajos deviņos mačos Liverpūles futbolistiem pietiks ar divām uzvarām, lai garantētu titulu. "Liverpool" vēl nekad nav triumfējusi Premjerlīgā, bet pirms tās izveidošanas bija Anglijas titulētākā komanda.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...