Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Arteta atlabis un aicina cilvēkus aizdomāties par ikdienas prioritātēm

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Arteta atlabis un aicina cilvēkus aizdomāties par ikdienas prioritātēm
Mikels Arteta. Foto:Sportimage/PA Images/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas kluba Londonas "Arsenal" galvenajam trenerim Mikelam Artetam 12. martā tika konstatētas pozitīvas koronavīrusa analīzes. Pavadot laiku karantīnā, viņam izdevies atveseļoties. Spāņu speciālists secinājis, ka cilvēkiem turpmāk vajadzētu būt emocionāli atvērtākiem.

"Mēs dzīvojam pasaulē, kurā visa saziņa notiek sociālajos tīklos, kurā viss tiek pateikts WhatsApp ziņā. Taču mēs nesaprotam, cik svarīgi ir sajust citus cilvēkus, apskaut citam citu. Saskarsme ar cilvēkiem, kurus mīlu – tieši tas man šobrīd pietrūkst visvairāk. Mums jābūt emocionāli atvērtākiem. Mums jāstāsta citiem tas, ko jūtam," teica 38 gadus vecais Mikels Arteta.

Eiropas līgas duelī "Arsenal" divu spēļu summā piekāpās Grieķijas vienībai Pirejas "Olympiacos", un 10. martā tika paziņots, ka kluba īpašniekam Evangelam Marinakim bijušas pozitīvas analīzes. Divas dienas vēlāk šādu vēsti saņēma arī Arteta, kurš nejutās pārāk labi, un drīz pēc tam Premjerlīga paziņoja par sezonas pārtraukšanu. Tagad Arteta paziņoja, ka ir atlabis. Vienlaikus viņš aicināja cilvēkus ievērot ierobežojumus un nekur lieki nedoties.

"Viens vīruss spēj mainīt mūsu prioritātes, un mums no tā jāmācās. Ja mums izdosies to visu pārvarēt ātri, nedrīkstam pēc diviem vai trim mēnešiem aizmirst par to, ko esam mācījušies, jo tas ir patiešām svarīgi," teica Arteta. Viņš pie "Arsenal" stūres stājās šajā sezonā, pirms tam esot "Manchester City" galvenā trenera Pepa Gvardiolas labā roka.

Arteta arī atklāja, ka ar koronavīrusu saslimusi viņa sieva un bērnu aukle, tāpēc viņš ļoti satraucies par savu trīs bērnu veselību. "Esmu ļoti pozitīvs cilvēks, kurš paņem situāciju un cenšas saprast, ko no tās var mācīties. Man tagad nav bijusi izdevība piecelties kopā ar saviem bērniem, neesmu varējis ar viņam parunāties. Tagad varēsim izbaudīt laiku kopā," pauda Arteta.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...