Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Pirmajā komandā nav spēlējis gandrīz septiņus gadus – "Chelsea" pagarina līgumu ar van Ginkelu

Agris Suveizda

Pirmajā komandā nav spēlējis gandrīz septiņus gadus – "Chelsea" pagarina līgumu ar van Ginkelu
Marko van Ginkels (priekšplānā). Foto: AP/Scanpix

Anglijas futbola klubs Londonas "Chelsea" pavēstījis par līguma pagarināšanu ar nīderlandiešu pussargu Marko van Ginkelu vēl uz vienu sezonu. Viņš oficiālā spēlē nav piedalījies jau divus gadus, bet "Chelsea" pirmo komandu laukumā nav pārstāvējis gandrīz septiņus gadus.

2017./18. g. sezona van Ginkelam bija ļoti sekmīga. Atrazdamies vēl vienā īrē PSV, viņš 28 spēlēs guva 14 vārtus un kļuva par otro rezultatīvāko spēlētāju komandā, Eindhovenas klubam palīdzēdams izcīnīt Nīderlandes titulu. Tomēr jūlijā viņam tika veikta ceļgala krustenisko saišu operācija, un van Ginkels laukumā nav devies jau divās sezonās pēc kārtas.

Tieši krustenisko saišu plīsums sabojāja van Ginkela iejušanos Londonas klubā. 2013. gadā "Chelsea" viņu no "Vitesse" nopirka par pieciem miljoniem eiro, un nīderlandietis pirmajos mēnešos divreiz izgāja uz maiņu Premjerlīgā un izgāja sākumsastāvā Čempionu līgā, tomēr Līgas kausā smaga savainojuma dēļ tika nomainīts jau 10. minūtē. Kopš tās reizes van Ginkels tā arī vairs nav spēlējis "Chelsea" pirmajā komandā, vien dažus mačus aizvadot U23 vienībā. "Chelsea" galvenajā komandā viņš kopumā ir aizvadījis četras spēles un 98 minūtes.

Pirms atgriešanās dzimtenē van Ginkels tika izīrēts arī Itālijas "Milan" un Anglijas "Stoke". Nīderlandes izlasē van Ginkels ir aizvadījis astoņus mačus, iepriekšējo reizi valstsvienības rindās spēlējot 2017. gada novembrī.

Izmantotie resursi:
https://www.chelseafc.com/en/news/2...