Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Anglijas FA saņem piedāvājumu par 920 miljoniem eiro pārdot Vemblija stadionu

Anglijas FA saņem piedāvājumu par 920 miljoniem eiro pārdot Vemblija stadionu
Vemblija stadions Londonā
Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Anglijas Futbola asociācija (FA) saņēmusi oficiālu piedāvājumu no „Fulham” un NFL kluba „Jaguars” īpašnieka Šahida Khana. Viņš vēlas par 800 miljoniem mārciņu (apmēram 920 miljoniem eiro) iegādāties slaveno Vemblija stadionu.

Šahida Khana piedāvājumā apmēram 575 miljoni eiro tiek piedāvāti par paša stadiona īpašumtiesībām, kamēr pārējā summa būtu par FA veiktajām ilgtermiņa ieguldījumiem un parādiem.

Lielbritānijas lielākais stadions tika atklāts 2007. gadā, sekojot sava leģendārā priekšgājēja pēdās, kas tika nojaukts 2003. gadā. Tā uzbūvēšana savulaik izmaksāja nedaudz mazāk nekā 900 miljonus eiro, kā arī atstāja FA parādus, kuri šobrīd tiek lēsti 150 miljonu eiro apmērā, tāpat britu mediji vēsta par FA grūtībām stadiona uzturēšanā.

Pakistānā dzimušais amerikānis Khans, kura bagātība tiek lēsta deviņu miljardu dolāru apmērā, ir Anglijas futbola kluba „Fulham” īpašnieks, tāpat viņa īpašumā ir amerikāņu futbola NFL komanda „Jaguars”. Khans savu piedāvājumu raksturojis kā iespēju FA nodot Vemblija stadionu privātīpašnieka rokās, kamēr pati asociācija var izmantot līdzekļus un koncentrēties jauno futbolistu attīstībai.

Anglijas FA šo piedāvājumu vēl apspriedīs, un britu mediji norāda, ka jebkāda darījuma pamatnosacījums būtu tas, ka stadiona nosaukumā paliek Vemblija vārds. Tāpat Khans paudis piekrišanu FA vēlmei, lai šajā stadionā saglabātos tradīcija un tiktu uzņemti FA kausa pusfināli un fināls, kā arī Khans publiski norādījis, ka Vemblija stadions joprojām būtu pieejams Anglijas izlasēm.

Ja Khans iegūs savā īpašumā Vemblija stadionu, kurš var uzņemt 90 tūkstošus līdzjutēju, tajā spēles aizvadīs gan „Fulham”, gan arī „Jaguars”. NFL vadība jau paudusi atbalstu Khana iecerēm. Vemblija stadions arī līdz šim regulāri uzņēmis NFL spēles, un šī gada oktobrī paredzētas vēl divas, tāpat vēl vienu NFL maču oktobrī uzņems "Tottenham" jaunais stadions, kurš ar NFL noslēdzis ilgtermiņa līgumu.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...
https://www.theguardian.com/footbal...


Kouls Pālmers. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix
6

Pālmers iesit pokeru un panāk Holannu, ''Chelsea'' grauj ''Everton''

Anglijas futbola Premjerlīgas 33. kārtas noslēgumā Londonas ''Chelsea'' ar 6:0 ''Stamford Bridge'' stadionā sagrāva Liverpūles ''Everton''. Četrus vārtus uzvarētāju rindās guva Kouls Pālmers.
Gabriels Martinelli. Foto: EPA/ Scanpix
7

Gvardiola un "City" var priecāties – arī "Arsenal" 33. kārtā piedzīvo zaudējumu

Anglijas Premjerlīgā aizvadīta pirmspēdējā 33. kārtas spēle. Londonas "Arsenal" savā laukumā uzņēma Top4 komandu "Aston Villa". Uzvarētājs tika noskaidrots spēles beigās, kad viesi no Birmingemas guva divus bezatbildes vārtus.
"Crystal Palace" pēc gūtajiem vārtiem. Foto:AP/Scanpix
16

Eze un "Crystal Palace" viesos šokē titula kārotāju "Liverpool"

Anglijas Premjerlīgas 33. kārtas ietvaros svarīgus punktus zaudējusi Jirgena Klopa vadītā "Liverpool", kas ar 0:1 savā laukumā atzina "Crystal Palace" pārākumu. Vienīgos vārtus guva Ebereči Eze. "Liverpool" tas bija vien trešais zaudējums Premjerlīgā šosezon.