Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Bārtonam 18 mēnešu diskvalifikācija par 1260 likmju izdarīšanu

Bārtonam 18 mēnešu diskvalifikācija par 1260 likmju izdarīšanu
Džoijs Bārtons
Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Anglijas Futbola asociācija pieņēmusi lēmumu uz 18 mēnešiem diskvalificēt "Burnley" pussargu Džoiju Bārtonu, kurš laika posmā no 2006. līdz 2016. gadam veica 1260 likmes totalizatoros.

34 gadus vecais pussargs Džoijs Bārtons, kurš pārstāv Anglijas Premjerlīgas klubu "Burnley", ticis sodīts ar 18 mēnešu diskvalifikāciju un 30 tūkstošus mārciņu lielu soda naudu, jo viņš no 2006. gada 26. marta līdz 2016. gada 13. maijam veicis 1260 likmes totalizatoros, lai gan Futbola asociācija to aizliegusi.

"Esmu vīlies par tik bargu sodu, jo lēmums piespiež mani pāragri beigt karjeru," paziņojumā teica Bārtons, kurš aizvadījis vienu spēli Anglijas izlasē. "Lai visiem būtu skaidrs, nav runa par sarunātām spēlēm un rezultāta ietekmēšanu, nevienā brīdī nav ticis apšaubīts mans godīgums."

"Saprotu, ka pārkāpumu noteikumus, kas regulē profesionālos futbolistus, taču uzskatu, ka sods ir bargāks, nekā tas būtu kādam mazāk skandalozam spēlētājam. Esmu cīnījies ar atkarīgu no azartspēlēm, esmu iesniedzis Futbola asociācijai medicīnisko izziņu. Esmu vīlies, ka tas netika ņemts vērā," pauda Bārtons, kurš šosezon laukumā devies 13 spēlēs un guvis vienus vārtus.

"Kopš 2004. gada man ir lietotāja konts Betfair, kuru esmu reģistrējis savā adresē un apstiprinājis ar savu pasi. Esmu veicis 15 tūkstošus likmju dažādos sporta veidos. Mazliet vairāk par 1200 bija uz futbolu. Vidējā likme bija 150 mārciņas, taču daudzas likmes bija tikai dažu mārciņu apmērā," skaidroja Bārtons.

"Futbolistam atpūta ir svarīga. Kad netrenējos, daudz laika pavadīju pie televizora, slēgājot kanālus, skatoties dažādus sporta veidus un liekot likmes uz spēlēm. Man patīk skatīties sportu un mēģināt uzminēt iznākumu. Ņemot vērā, cik pelna futbolisti, manas likmes bija samērā mazas," norādīja Bārtons.

Laika posmā no 2004. līdz 2011. gadam Bārtons veica likmes uz savas komandas zaudējumiem, tomēr, kā norādīja pats futbolists, viņš ne reizi nebija iekļauts komandas pieteikumā. "Mana ietekme uz rezultātu bija tikpat liela, kā liekot likmes uz šautriņu mešanu, snūkeru vai kriketu."

"Dažos gadījumos likmes izdarīšana uz manas komandas zaudējumu bija dusmu izgāšana par manis neiekļaušanu sastāvā," norādīja Bārtons. "Nekad neesmu izdarījis likmi uz savas komandas zaudējumu situācijā, kad varēju ietekmēt rezultātu."

Interesanti, ka 2006. gadā Bārtons veica trīs mārciņas lielu likmi, ka viņš būs pirmo vārtu autors spēlē starp "Manchester City" un "Fulham", tomēr izcelties pussargam neizdevās. Bārtons ir viens no pēdējo gadu skandalozākajiem angļu futbolistiem. Par kautiņu ar komandas biedru viņš ticis izmests no "City", bet par kautiņu Liverpūles centrā viņš pavadījis divus mēnešus cietumā.

Kopš 2014. gada noteikumi paredz, ka Anglijas astoņu spēcīgāko līgu futbolisti un klubu pārstāvji, kā arī sieviešu Superlīgas futbolistes, nedrīkst izdarīt likmes uz futbolu nevienā pasaules valstī.

Bārtona likmes uz pretiniekiem

Bārtona likmes uz savu komandu

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage


, 2017-04-26 18:01, pirms 7 gadiem
Pelnīts sods!
, 2017-04-26 18:04, pirms 7 gadiem
Nepelniti! Nav pareizi,ka sportisti toto likt nevar uz citam komandam un sporta veidiem
, 2017-04-26 18:12, pirms 7 gadiem
Dinamowec1996 rakstīja: Nepelniti! Nav pareizi,ka sportisti toto likt nevar uz citam komandam un sporta veidiem
Uzliec brilli un izlasi rakstu,keksis 7 gadus krāmejis uz savas komandas zaudējumiem
, 2017-04-26 18:13, pirms 7 gadiem
Pareizs lēmums!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-04-26 19:08, pirms 7 gadiem
18 mēnešu bans, jābeidz karjera, vēl 30k sods un visam pa virsu, cik nu tajās bildēs kaut ko var saprast, izskatās, ka viņš lielāko daļu likmju zaudējis Bad luck Barton.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-04-26 19:24, pirms 7 gadiem
nominācijā djibil goda sportā viens no galvenajiem pretendentiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-04-26 20:59, pirms 7 gadiem
kepka96 rakstīja: Šis gan ir tups kā tāds lemberdzēns
Tas tiešām,būs atsities Edvarda Ratnieka
, 2017-04-26 21:10, pirms 7 gadiem
Cilvēks, kurš pelna miljonus liek likmi par 2£. Pat es tādas likmes nekad nēesmu izdarījis. Ko viņš cerēja 2 eiro uzvārīt? Kaut kas aizdomīgs.
Kouls Pālmers. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix
6

Pālmers iesit pokeru un panāk Holannu, ''Chelsea'' grauj ''Everton''

Anglijas futbola Premjerlīgas 33. kārtas noslēgumā Londonas ''Chelsea'' ar 6:0 ''Stamford Bridge'' stadionā sagrāva Liverpūles ''Everton''. Četrus vārtus uzvarētāju rindās guva Kouls Pālmers.
Gabriels Martinelli. Foto: EPA/ Scanpix
7

Gvardiola un "City" var priecāties – arī "Arsenal" 33. kārtā piedzīvo zaudējumu

Anglijas Premjerlīgā aizvadīta pirmspēdējā 33. kārtas spēle. Londonas "Arsenal" savā laukumā uzņēma Top4 komandu "Aston Villa". Uzvarētājs tika noskaidrots spēles beigās, kad viesi no Birmingemas guva divus bezatbildes vārtus.
"Crystal Palace" pēc gūtajiem vārtiem. Foto:AP/Scanpix
16

Eze un "Crystal Palace" viesos šokē titula kārotāju "Liverpool"

Anglijas Premjerlīgas 33. kārtas ietvaros svarīgus punktus zaudējusi Jirgena Klopa vadītā "Liverpool", kas ar 0:1 savā laukumā atzina "Crystal Palace" pārākumu. Vienīgos vārtus guva Ebereči Eze. "Liverpool" tas bija vien trešais zaudējums Premjerlīgā šosezon.